• Nienna

    Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.

    Pumpkin - 5 juli 2008 skrev 2008-04-17 09:39:22 följande:


    Egentligen är det som i Niennas kommun i de flesta kommuner. Dagis är till för att ta hand om barnen när föräldrarna inte arbetar, men de ska inte vara barnvakter för att föräldrarna vill vara lediga och göra saker själv.(Taget från en diskussion på FL)
    Ja precis. Men att man inte ens ska få åka och handla efter jobbet. Istället ska man ha med sig trötta, hungriga barn som tjatar om godis.
  • Nienna

    Funderar på om jag ska beställa en likadan från Kina, men frågan är ju om de har nåt brunt tyg med rosa prickar, jag vill ju ha den precis likadan... Nu har jag inte råd, men senare...

  • Nienna

    Ja, man tycker ju egentligen att när man betalar maxtaxa borde man få kunna ha dem när när man vill. Eller i alla fall om man ska göra nåt speciellt eller behöver en vilodag om man jobbat mycket. Jag har en kompis som jobbar på ett kooperativ, där får man ha barnen så mycket man vill oberoende om man jobbar, är föräldraledig eller arbetslös, bara man betalar och gör sina insatser. Tyvärr ligger det 8 mil bort.

    Det är ju inte så att jag vill ha barnen där 6-18 varje dag, men kanske några timmar nån dag när man är ledig.

  • Nienna

    Jadu Anja, jag instämmer i det mesta du skriver. Orkar inte ens gå in på FL och läsa såna diskussioner för då skulle jag nog bli lika uppretad som du.

    Neo fick börja dagis när han var 1 år och 3 mån och då hade jag tagit ut FP 7 dagar i veckan för att vi skulle klara oss, jag hade dessutom tagit alla sambons dagar också (utom de 60 reserverade). Självklart hade jag velat ha honom hemma längre, men hur skulle vi ha klarat oss då?

  • Nienna

    Här har vi en som slåss och en som retas, jättekul... Ella är i lilla tonåren och beter sig verkligen som en tonåring, skriker, stampar i golv och smäller i dörrar. *suck*

  • Nienna

    Anja 19 juli 2008 skrev 2008-04-17 10:25:10 följande:


    Så nu LOVAR jag att sluta prata om detta jätteroliga ämne *asg*Hur många här inne ska ha håret uppsatt med slöja FÄST UNDER uppsättning?
    Jag ska varken ha uppsatt eller slöja!
  • Nienna
    20080614 skrev 2008-04-17 10:04:02 följande:
    Nienna: hur lång tid tog det för dina klänningar från gojane att komma?
    Ca 2 veckor.
  • Nienna

    Mm, fyller 7 i september... Och hur kaxig och uppkäftig som helst!

    I vårt fall var det så att sambon hade ett tillfälligt jobb och jag var arbetslös, så vi hade inte så mycket val. Däremot har han varit hemma väldigt mycket när barnen var nyfödda/små pga att han jobbat som lärare och varit ledig hela somrarna (Neo är ju född i maj). Det är ju inte samma som att vara föräldraledig och själv med barnen, men han har ju ändå varit med dem.

Svar på tråden Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.