• Nienna

    Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.

    Nä, vi hade ju pengar till ett kök, men de har gått åt till massa annat (inget onödigt, men mindre saker). Så nu måste vi börja spara igen, 60' minst, det kommer att ta tid att få ihop det...

  • Nienna

    Englali - FP är inkomstbaserat. I vårt fall var jag arbetslös och han hade ett tillfälligt jobb, skulle han då varit hemma med föräldrapenning och jag gått på a-kassa hade vi inte klarat oss. Det är en jäkla djungel det där med föräldrapenning osv. Innan vi fick barn var vi till FK och pratade om det, fick lite olika siffror på hur mycket man skulle få om man var hemma si eller så länge osv. Man kan ju t.ex. ta ut hela dagar, halva dagar, 1/4 eller 3/4 om man vill. Sen finns det ju både SGI och lägstanivå-dagar.

  • Nienna

    Ja, jag tror det är ett halvår man måste ha jobbat för att ha rätt till SGI baserad på den lönen man har just då. Och det är 80% av lönen. Tjänar man t.ex. 20 000 förlorar man ju mer än om man bara tjänar 10 000.

    Det kan ju vara bra att prata med någon innan man blir gravid, så man inte står där med den lägsta ersättningen.

  • Nienna

    Ja, självklart ska man ju försöka vara hemma och skulle vi få barn igen skulle vi definitivt dela på föräldraledigheten då vi ligger närmare varandra i lön nu. Sen så var ju min sambo som sagt hemma mycket ändå eftersom han var vik. lärare och hade sommarlov.

  • Nienna

    Englali - Ja, får man det bara förklarat för sig på ett bra sätt (eller kan läsa sig till det) är det inga större problem, men det kan vara lite rörigt i början. Men man lär sig eftersom.

  • Nienna

    Jag är också trött... Ska nog gå och lägga mig så jag orkar packa i morgon, alla mina scrapgrejor är nedpackade så jag måste först packa upp dem och plocka ur det jag ska ha med mig och sen packa ner det.

    God natt brudar, vi ses i mörrn!

  • Nienna
    EldHav skrev 2008-04-17 22:16:04 följande:
    Nu tror sheshopping att jag lagt en order!! Jag fullföljde den aldrig! Är på god väg att beställa, men har ju inte lagt med underkjol! Och vill se om de kan sy efter mina mått istället för de färdiga storlekarna...O my, hoppas nu inte detta blir fel... Oxå sovdags här!
    Det börjar väl inte sy förrän de fått betalning. Maila dem och säg att du vill ha en underkjol också och att du vill ha den custom made.
  • Nienna

    God morgon! Ser ut att bli en halvmulen dag idag, vilket är rätt skönt eftersom vi ska åka bil 25 mil. Åker vid 14-15 tiden, när hunden fått mat och promenad. Tänkte försöka få till russinlimporna först, så vi har nåt bröd till veckan.

  • Nienna

    Englali - Ja, vi ska till min pappa i Ö-vik.

    EldHav - Man kan åka på tull och då är det 37% av varans värde inkl. frakt. Jag har inte hört om nån som åkt på tull när de beställt brudklänning, men det är ju bäst att räkna med det så man inte åker på en obehaglig överraskning. Dock blir ju klänningen jättebillig ändå! Hade jag åkt på tull hade det blivit ca 2000:- sammanlagt.

  • Nienna

    Ja, herregud! Sen finns ju Kanacca också, med ännu mer klänningar! Jag är glad att jag hittade MIN klänning så fort, så jag slapp sitta och kolla igenom alla dessa sidor!

Svar på tråden Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.