• Nienna

    Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.

    behöver ska det ju stå...

  • Nienna

    Anja 19 juli 2008 skrev 2008-05-19 23:10:29 följande:


    Hmmm Nienna en mkt trevlig date med dig det här...
    [/citat]

    Anja 19 juli 2008 skrev 2008-05-20 00:07:15 följande:
    [citat]
    Men Nienna var ÄR du????? Vi hade ju för sjutton en date!
    Sorry Anja! Helt galen kväll igår, vi var så sjukt trötta. Neo somnade när jag stod och lagade mat, alltså redan vid 17 och jag somnade på soffan vid 19! Trodde Neo skulle vakna mitt i natten eller tidigt på morgonen, men jag fick väcka honom nu strax före 7!
  • Nienna
    Anettan73 skrev 2008-05-20 07:54:51 följande:
    ¨Nä men hon klyddade med 2 band igår. Läs längre upp i tråden..
    Alltså, klydda måste ju vara ett skånskt ord. Hade inte hört det förrän jag började hänga i den här tråden och jag tycker det låter helknäppt (som många andra skånska ord).
  • Nienna
    Anettan73 skrev 2008-05-20 08:16:42 följande:
    Vad är det som låter så knäppt med skånska??? Jag har aldrig fattat det??..
    Inte skånskan i sig, utan vissa av era ord, som t.ex. klydda. Skulle nån bara säga ordet skulle jag inte förstå vad det betydde, men när man ser det i en hel mening förstår man ju sammanhanget.

    Jag använder ju själv en hel del jämtländska uttryck och de är nog inte lätta för "utomstående" att förstå heller, men på såna här forum försöker jag använda mig av så "svenska" ord som möjligt just för att jag vet att det kan vara svårt att förstå.
  • Nienna
    Pumpkin skrev 2008-05-20 08:20:22 följande:
    Godmorgon!Jag har också reagerat på "klydda" några gånger Skånska är bara konstigt, en person som pratar riktigt bred skånska är typ omöjlig att förstå Englali: Själv ska jag se sista avsnittet på säsong 1 av Gossip Girl ikväll
    Mammas gubbe är skitsvår att förstå när han inte "skärper till sig". Mamma säger att han är från snapphaneland eller nåt. Det var ganska kul när han var här uppe och hälsade på och satt och snackade sin skånska, svärmor satt och pratade jamska och min mamma pratade ståckhålmska!
  • Nienna

    Häromdan upptäckte jag att jag skrivit fjöset, vet inte om det var nån som fattade vad jag menade, men det var ingen som reagerade på det iaf.

  • Nienna

    Fjöset är ladugården, kommer från fähus.

  • Nienna

    Sen så uttalar vi det inte som det skrivs heller, utan med ett "tyst t". Fjöse!

  • Nienna

    Har ni hånglat bakom ladugården!

    Och vadå norrlänningar, jag hatar det ordet! Vi kallar väl inte er för götalänningar!? Norrland är en vääääldigt stor del av Sverige, som ni kanske vet.

Svar på tråden Snart fruar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.