• ToU

    Kostnader för möhippa?

    Hej!

    Har precis fått veta att en kompis möhippa som går av stapeln nu i maj kommer att kosta 950 kr! :-O För mig är det mycket pengar, student som jag är. Det vore väl än sak om det bara vore att betala den summan, men nu är ju möhippan i en helt annan stad ca 4 h med tåg härifrån. Jag har räknat ut att med boende, tåg och själva möhippan så får jag punga ut med nästan 2500kr! Är inte det lite mycket att lägga på en möhippa? De hade dessutom tidigare sagt att jag inte behövde oroa mig om priset, det inte skulle bli så farligt, eftersom vi skulle bli tolv stycken. (de vet att jag är student)

    Börjar bli lite nervös över hur allt ska gå ihop eftersom vi också ska köpa present, plus resa och boende vid bröllopet också...

    Nu till min egentliga fråga, hur mycket pengar tycker ni är okej att lägga på en möhippa?

  • Svar på tråden Kostnader för möhippa?
  • nicenettis

    vi la 500 kr var och då var vi 6 st och hon fick en fin hippa så max 500 tycker jag

  • ToU

    Ja, det var vad jag hade räknat med, men så blev det ju inte riktigt... tyvärr...

  • nicenettis

    vad ska ni göra som kostar så myckoet som nästar tolv tusen

  • ToU

    det undrar jag faktiskt också!? Jag har mailat och frågat för schemat jag fick tyckte jag inte innehöll så mycket... jag förstår faktiskt inte vad som kostar så mycket... ska bli intressant och se vad de svarar.

  • MissieA

    500 kr räcker till väldigt mycket om man är 12 stycken så det är ett bra pris men 1000 kr är verkligen för mycket tycker jag.

    Undrar med vad det är som kostar så mycket, låter lite skumt??

  • Bling75

    Ingår era egna kostnader för aktiviteter och mat i den summan? För då är det ju inte så mycket egentligen. Går man tex på SPA och bjuder bruden på behandlingar så kostar det ju forfarande en del med inträde för en själv samt lunch etc. utöver brudens del. Samma sak med många andra aktiviteter.

    Vi har nog räknat med att kostnaden för just brudens mat, dryck och aktiviteter har landat på ca 500:- som många skriver. Men då har våra egna kostnader tillkommit utöver det. Så det beror ju på om man har valt aktiviteter där övriga bara tittar på eller om man är delaktig. Samma sak med mat och dryck. Tar man sin egen nota eller är allt förbetalt.

  • Sommarbrud 2008

    Jag var bjuden på en möhippa som också skulle ha kostat ca 1000 kr, men var bortrest den helgen. Ganska skönt för det var inte en nära kompis heller. Å andra sidan så har en av mina närmaste kompisar kass ekonomi och jag är lite rädd för att hennes ekonomi ska sätta stopp för allt kul på min kommande möhippa (ganska säker på att de ska fixa en). Myntet har alltså två sidor. Tycker också att 500 kr känns rimligt.

  • Pumpkin

    Jag säger som Bling75: Är det med era egna kostnader inräknat så är det inte SÅ mycket - egentligen. Även om jag förstår att det är skitmycket för en student.

  • bara jag

    Jag tyckte det lät lite väl mycket.

  • eleja

    Jag tycker också att det lät mycket. Men jag vet också att det lätt drar iväg när det gäller en hel dag med aktiviteter. Fråga dem vad det går mest pengar på så kan du själv avgöra om du tycker att det är värt det. Kanske kan du vara med på en del av dagen och skippa en dyr aktivitet för egen del? Eller föreslå att ni inte ska äta så mycket ute, utan fixa picninc eller på annat sätt egen mat.

    För egen del hade jag hellre sett att min möhippa bestod av enklare aktiviteter men att så många som möjligt skulle vilja komma, utan att känna att de egentligen hellre lade pengarna på något annat.

Svar på tråden Kostnader för möhippa?