• Emma042

    Xtravaganza, här kommer jag!!

    Idag ska jag skriva in mig på extravaganza för kursstart v 38. Jag är sååå laddad men samtidigt skiträdd, tänk om jag förgås av hunger :D Någon som har testat? Jag ska gå ner ca 25kg hade jag tänkt....något vill jag iallafall losa!

    Har hört underbara historier om hur kilona rasar av. Vore jättekul om nån mer skulle börja samtidigt så man kunde stötta varandra.

  • Svar på tråden Xtravaganza, här kommer jag!!
  • Mi och Nez

    Var på först personliga mötet ikväll och köpte såklart även soppor/shakes då. Känner mig laddad till 100%. Har satt allt fint i en liten låda (väldigt välorganiserat och snyggt!) att ha i köket.
    Ska börja imorgon... spänd.

    Ska nu äta (och njuta av att få lov att tugga) en sista toast och dricka varm choklad. Jag börjar ju inte förräns imorgon

  • AngelinaJolie

    tjoho inne på fjärde dagen....och är så himla förvånad att det har gått bra..än så länge!
    Var oxå på mitt första möte igår o vad skönt och få träffa de andra det blev en hel del skratt. Tog upp att personer på jobbet gav mig pikar när jag äter soppa med mina kollegor..."herregud du kommer aldrig klara dig på 500 kalorier, det är bara skitsnack, du går upp igen osv osv osv". Då sa hon konsulenten...de som slänger ur sig såna kommentarer är oftast de som skulle vilja ha en lika stark karaktär och genomföra det du gör!
    Har aldrig tänkt så, blev genast mycket gladare och stolt över mig själv )

    Fick höra om en annan kvinna som gått ner 20 kg med Xtravaganza och super nöjd ....önskar jag var där nu...hehehe.

    Jag har inte vägt mig en men tog på mig en skjorta och faktiskt glipar inte det framför brösten utan är helt slät mot kroppen!
    Inte lika hungrig heller.
    Tar en dag i taget men känner mig väldigt positiv!
    Kram

  • Alyx

    extravaganza är egentligen atkinsdiet. Den är väldigt effektiv.
    Lycka till ni som kör den. Alternativet om det känns jobbigt är att äta något VÄLDIGT kolhydratfattigt så att man inte går ur ketosen, tex salladsblad. Lycka till och se till att inte dra det hela till extremen.

    /Alyx

  • Mi och Nez

    Okej, måste få skriva av mig lite nu så att jag inte tröttar ut min söta man eller alla vänner med mat-prat.

    DAG 1:
    06.00 drack en halv jordgubbsshake. Lite läskig smak faktiskt men fick ändå den i mig. Skönt att slippa göra frukost så tidigt!

    10.00 Drack en halv cappucino som jag blandade med varmt vatten + kaffe. Riktigt gott, som en 40-kronors-café-kaffe-drink. Blev glad

    13.00 Drack resterande cappucino-drinken. Mår fortfarande okej.

    16.30 sitter nu och sipprar på en choklad/toffe-drink nu som jag har lagt två isbitar i.

    Försöker dessutom dricka en hel del vatten då jag är rädd för huvudvärk och yrsel...Det känns konstigt att inte tugga något. Hjärnan vill ha mat i munnen men egentligen är jag nog inte hungrig. Märkligt!
    Dagens motion blir cykling fram och tillbaka från jobbet + 30 minuters simning. Känns superbra, jag känner mig glad över att det inte var värre än så här *haha*

    Har dessutom bestämt mig för att ställa undan vågen hemma så att jag inte springer och smygväger mig varje dag. Nog bättre att bara väga sig på en våg så man inte blir deppig för att det visar olika.

    Någon som har tips på hur man kan hotta upp dom olika måltiderna så tar jag gärna emot det, typ kryddor som passar ihop med de olika påsarna?

  • AngelinaJolie

    jag har bytt bort alla fruktsmaker....tycker de smakar som Wunderbam...väldigt konstgjorda smaker tycker jag det som gick ner var blåbär.

    Jag har duttat i lite vitpeppar i sopporna för att få lite "sting"

    Skall testa cappucino kaffet som du har gjort...till lunch!

  • Mi och Nez

    Okej, kvällen är snart slut... första dagen avklarad! yey!

    Dagens sista mål blev sparrissoppa och lite bubbelvatten. Med lite extra svartpeppar och en gnutta basilika så smakade den ju faktiskt riktigt bra. Har inte riktigt förstått tidigare att man kunde bli mätt på så liten mängd mat men jag fick tom värma soppa för att det tog så lång tid att få i mig hela...!!

    Mätt och glad ska jag nu lägga mig med en skön bok.
    Lycka till alla ni tjejer och kämpa vidare.

    Här kommer den mysiga apollo-låten som jag hittade idag:




    *kram*

  • AngelinaJolie

    Dag 5 och fredag...mina barn vill ha sushi till mys...*suck*
    men men får väl ta min sparris soppa och tevatten.
    Har lagt mig kl nio varje kväll lär väl göra det ikväll oxå.

    Min mans kommentar igår "dina bröst har krympt, vad tråkigt" hehe ändå har jag silikontuttar!

    Lycka till alla inför helgen då allt kretsar kring mat,godis,chips,vin, dricka,fika mm.

    "Nej tack jag dricker min shake"

  • Alyx

    Angelina! Tekniskt sett kan du ju äta sashimi till mys istället för sushin, dvs själva fiskbiten doppad i sojamixen.
    Det viktiga är att utesluta kolhydraterna. Rekomenderar också att köpa ketodiastix på apoteket för att se att man kommit in i Ketos, och att man inte går ur den!

    /Alyx

  • AngelinaJolie
    Alyx skrev 2008-09-12 10:13:09 följande:
    Angelina! Tekniskt sett kan du ju äta sashimi till mys istället för sushin, dvs själva fiskbiten doppad i sojamixen.Det viktiga är att utesluta kolhydraterna. Rekomenderar också att köpa ketodiastix på apoteket för att se att man kommit in i Ketos, och att man inte går ur den!/Alyx
    Hello,
    Ja du har säkert rätt men vill inte chansa...vågar inte!
    Ketodiastix kan vemsomhelst köpa det? Står det i bruksanvisning om man är inne eller ur fasen?
    Dyrt?

    Sashimi är gott det med...min fyraåring äter bara det.

    Du verkar veta rätt mycket, hur lång tid tar det innan man kommer in i ketos alla säger 3-4 dagar...men kan det dröja upp till veckor? En liten undran bara :()
  • Alyx

    Hej. Anledningen till att jag vet en del om kostråd är att jag tre kvällar i veckan är fitnessinstruktör och PT. (som avkoppling från mitt vanliga jobb :=) )

    Jo, vem som helst kan köpa ketoDIASTIX. Viktigt. Köper man ketosix kostar det multum för 10 st.

    Ketodiastix är reagensstickor som mäter halten av ketoner i urinen. De färgas och så jämför man färgen med anvisningen.

    Jo visst törs du äta kolhydrat fattig mat! Jag var också manisk i början, men så undersökte jag vad det hela gick ut på och jag kollade också med en vän som jobbar som dietist.
    Jag gjorde en sallad med bara salladsblad och gurka och slog på lite vinäger. Det gick så bra så. Anledningen till att man bara ska äta påsarna är att hålla på diciplinen :=) och att få rätt mängd av allt.

    Prova att äta sashimi, alltså bara fisken, och kolla med ketodiastixen så får du se att det inte är någon fara. Kolla dock först att du verkligen ÄR i ketos så att inte sashimin får skyllen ;=)

    Fråga gärna mer om du vill veta :=)

    Lycka till

    /Alyx

Svar på tråden Xtravaganza, här kommer jag!!