• FruCicci

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Jag har oxå hört att man kan känna foster rörelser tidigt med andra barnet
    Jag längtar jätte mycket efter det
    Jag ska göra mitt cub test om 2 veckor, sen kommer jag njuta lite extra efter det, om vi nu får bra siffror. Lite orolig att jag ska få vatten på min kvarn fär mitt tidigare handlande...

    Jag har problem med magen nu faktiskt, jag får lätt ont i magen och även svårt att gå på dass, men det är väl organen som möbleras om lite.
    Längtar efter min stora mage jätte mycket. Igår stod jag framför spegeln o putade ha ha ha
    Jag är ju både rätt lång o rätt så smal och har bakåtvänd livmoder, så det kanske tar ett par veckor till, men de säger ju att kroppen reagerar annorlunda med nr 2 och att man får mage snabbare?

    BS, go go go... fan vad kul om du kommer igång med
    HOPPAS verkligen ni kör igång snarast möjligt.

    Att du inte struntar i att ta tempen imorgon då Lappis? Måsgte du det igentligen, har det någon betydelse om du hoppar det?

    Var är Telis idag?

    BF lista:

    AM 6 maj (?)
    Cicci 8 juni
    Frullan 26 juni (?)
    Freijs
    Lappis
    Ore
    Koko
    Nenne
    BS

    Ja ni får fylla på

  • FruCicci

    Jag tror jag är i v 10+1 idag (11e veckan).
    Om man läser i böcker eller på nätet, är det då fulla veckor de menar när de skriver eller är det den veckan man har påbörjat?
    Är det bara barnmorskorna som räknar fulla veckor eller gör man det över lag?
    Sen undrar jag om vecka 9-12 är 3e månaden?
    Om man har gått in i vecka 13 (12 fulla veckor) är man då i 4e månaden?

  • FruCicci

    Nej du har inte svarat riktigt. Detjag undrar är om jag till exempel läser i Lennart Nilssons bok: Ett barn blir till, där står då beskrivet med bilder o text hur barnet ser ut i tex vecka 10, men är det då 10 fullgångna veckor de oxå, likt barnmorskorna räknar?
    Det skiljer sig ganska mycket i början vad som händer varje vecka i livmodern.
    Jag vet hur BM räknar, men inte om det är standard liksom?

    Tack för länken. Även om jag mer har koll på ungefärlig vecka, så tänkte jag att svärisarna o ma + pa inte har koll på veckor, då de var gravida var man mer i 'månader', så lättare för dem om jag förklarar med månader....

  • FruCicci

    Okej, då vet jag ungefär. Tack AM och BS.

    Förstår hur du menar ag kejsarsnitt i så fall AM. Man känner ju sin kropp o sig själv bäst och du har ju gått igenom lite svårare förlossning än jag, för jag slapp det mesta.

    Jag ser verkligen fram emot min förlossning, jag vill absolut inte föda med kejsarsnitt o skulle bli ledsen om jag var tvungen, men jag hade inga problem med att få ut Victor, så där är ju lite av förklaringen.
    Sen fick min kusins dotter problem pga kejsarsnitt och de proplemen har de relaterat till just snittet, så jag vill inte pga det med.

    Vem vet hur det blir denna gången BS, jag kanske rullar fram om några veckor
    Men nog tror jag att jag kommer bli större denna gången, det hoppas jag iaf, för jag älskar att ha mage och vara tjock. SÅ mysigt (så länge man slipper foglossning antar jag. Själv hade jag bara stödbälte för ryggproblem med Victor från vecka 31)

    Nu kanske jag ska se till att komma i ordning, ska ha möte med jobbet i dag. Phu. Vill inte.
    Vill inte jobba. Hade gärna varit hemmafru.
    Men som sagt, det är ju bara 6 månader, eller mindre, så en transport strecka jag får stå ut med

  • FruCicci

    MEEEEEEEEEEEEN Lappis!!!!!!!!!!!
    Jag smäller av! Du är ju gravid, det är ju uppenbart. Shit vad kul. Du kommer få en bebis runt den 20 juli. TJOHOOOOO.

    Frejis, hoppas verkligen att det är låga hormonhalter i din kropp. Hur var det den gången du det fakto var gravid sist?

    TÄNK att vi ska ha MASKERAD!
    Funderar redan på vad jag ska vara.... hora, med mina 300 i bagaget Nä skämt och sido.... Jag har en outfit som är riktigt kul hemma, men det får ni se på maskeraden.

    Victor var med på dagis idag Nenne, så han har inte åkt buss med sin pappa. De var ute på dagis på förmiddagen, så han kunde vara med ett tag. Men det märks att han har infektion i kroppen, för han blev trött fort.
    Sen han vi inte mer än in så smällde en tjej till honom med handen över kinden, så han var alldels röd och fick nässelutslag
    Jag var som vanligt snabb som en kobra och sa SER ni nu att jag inte hittar på att min son är känslig, och tog tag i ungen och sa att man måste säga förlåt och att man inte får göra dumma saker mot varandra.
    Tur att jag inte ska vara med varje dag, jag hade väl vridit nacken av dem allihopa till slut

    Nenne, med mina tvillingar så kom jag mest i håg att jag kände mig konstig 1 vecka innan BIM, fattade jag först efter. Sen det tydligaste tecknet var faktiskt brösten som gjorde sjukt ont och sen illamåendet som gar gräsligt och så tröttheten, jag var som en sombi. Men det är ju 7 år sedan så det är inget jag kommer ihåg mycket av eller reflekterade över eftersom det inte var planerat.
    Läste dock nyligen om en IVF, där tjejen fick magknip en vecka innan BIM och hon sa i tidningen att det var hennes första tecken. HOPPAS

    Omsan: Osis med jobbet, jag har hört liknande att man är överkvalificerad, jag vet inte om jag tror på det alla gånger ( i mitt fall) utan tror det låter bra att säga så, lättast att förklara att man inte går vidare så (i mitt fall).

    BS, se på det positivt, nu är det snart helg och då kommer INTE Iris bli sjuk igen. Nu har hon helgen att återhömta sig ordentligt på - sen är hon stark o gla' till måndag
    Hoppas ni kör i gång redan 4e december Efter läkarbesöket.

    Vad är Frullan?
    Hallååååååå? Du har inte skrivit på en vecka eller?

    TELIS VAR ÄR DU?

    AM geggiga ögon, grattis - not. Det går på det där dagiset. hemma en vecka är det som gäller om hon fått samma ögon infektion som Victor med fler har fått. Antibiotikan gjorde det bättre för oss, men det är fortfarande lite gul evja.

    Oj nu kom posten, snart tillbaka...

  • FruCicci

    Ore, det låter ju positivt för dig med, eller plussitiv som vi säger här i tråden.
    Maskerad pratade vi om förra veckan, det ska vi ha nu när Lappis plussar

    AM, vad skönt att det inte verkar värre än så med Livia!
    Inte kul med ögoninfektion när de inte kan öppna ögonen till slut.
    Jag har med fått mage, kan inte knäppa mina brallor längre. Så Koko, du får nog packa i hop mina mamma kläder som du lånade av mig o leverar tillnbaka dem
    Läste dock att man kan få bort magen i vecka 13, att man är extra svullen innan dess någonstans?
    Sist innan aborten, så fick jag världens uppsvällda mage med, ungefär vid denna tiden...
    Jag tycker det är såååå mysigt och blir alldels glad av det

    Var dock nervös i går när jag hade möte med mitt jobb att jag skulle se svullen ut. Vi var på Anglais o givetvis frågade de om jag skulle ha öl eller vin Jag bad om cola, för jag hade sprungit på stan sa jag
    Ska signa löeavtalet om 1 1/2 vecka, sen gör det inget om de märker det Helst hade jag velat dölja det till januari, frågan är om det går med nr 2...

    Hej Tinga gumman!!!
    Ja du verkar inte vara lätt med pojkarna, förstår att det är tufft mellan varven, men vad skönt att du har dina svärisar o föräldrar!

    Lappis, hur tänker du nu igentligen???
    Du måste ju ana?

  • FruCicci

    Lappis, gode min tid vad skumt. Men jag säger som de andra, att det är ganska vanligt att man inte testar + förrän efter en vecka. Som piggis säger, så har jag mina tankar i det tysta tills vidare OCH att sova dåligt är ett symptom, jag sov kass under flera nätter, FrulLan gjorde oxå det
    Ärligt talat så tror jag inte att du kan vara annat än gravid, jag har läst nu på internet om tempkurvor, och det är ingen som inte är gravid när tempen ligger högtoch still. Men det finns ju alltid undantag...
    Stor kram

    KOKO stor kram till dig. Jag vet hur det är, min farmor dog ju i maj, hemskt. Min pappa var helt förkrossad (så klart).

    BS, det är en helt ny lite kille som du säger, han svarade med en gång på antibiotikan. Inga problem att ge honom, den smakar jordgubb, så jag häller den i hans saft så han märker ingen skillnad, man kunde även hälla den i vällingen sa de.

    Frejis, hur går det?

    AM vad trist att Livia fått ögongegga i af, men skönt att hon är pigg förövrigt.
    Vi måste göra fönster i vår fastighet med, men det är ingen som vill ta det jobbet, det är tygligen skit jobb o hantverkarna väljer annat ist. Vi har bedrövliga fönster!

    Att barn utvecklas i olika takt innan de är 2, stämmer faktiskt helt och hållet. De sa de senast på dagis idag
    Barn konsentrerar sig på olika saker, vissa pratar tidigare, andra klättrar och intresserar sig för vuxenprylar etc. Som jag förstod det så är det en grej åt gången, de kan inte konsentrera sig på att utvecka tex både tal och gå, klättra osv, enligt förskoleläraren.

    Oms, gött att vara bakis
    Jag har en make som kom hem 03 i natt ganska onykter. VIctor vaknade 00.30 sen kunde jag inte sova ordentligt, vaknade varje halvtimme (om jag somnade alls) och var förbannad för att han inte kommit hem. När han väl kommit hem, så snarkade han som fan och pratade i sömnen - på engleska för att vara riktigt irriterande. Jag somnade efter 05, skit kul - not. Känner mig nästan bakis jag med.

    Spännande med ÄP gosnosen, onsdag alltså! WOW

    Vänner, jag kommer ju ner till jul igen, o då kanske vi hinner ses någon dag? Förstår så klart att du vill till Götet, självklart! Jag lär ha fullt upp i af.

    Ore, du har väl BIM idag? När testar du?

    Vinkar till Nenne, Tinga och er andra.... glömde vad jag tänkt kommenter och kan inte gå tillbaka nu.

    Sweet gumman, saknar dig i tråden!
    Jag fick tanten tillbaka efter 10 månader. Trappade ner amningen rejält när Victor var 5 månader, han åt ju gröt morgon o kväll redan då och sen fick han en burk till lunch.
    Slutade helt när han var runt 9 månader, det var bara natt amning då.

  • FruCicci

    Oj, hej Izzie, glömde dig och EA....

  • FruCicci

    Mugglan, hej på dig - jag glömmer alla idag, skyller på att jag är trött. Bra lösning att ni kör 90% var, perfekt!
    Jag ska jobba 100% men jag har sådan tur att jag får betalt för 100 men de gick med på att jag är där 80% iaf under december o halva januari. Sen ska stackars Victor gå 40 timmar i veckan, men jag ska försöka smita lite tidigare och föreslå att jag jobbar hemma en del på eftermiddagarna....
    Moa verkar så tidig med det mesta, fast tjejer är ju i regel det, men hon är verkigen mogen för dagis, det för jag det...
    DAGIS, säger jag hela tiden, men det får man inte för det heter ju FÖRSKOLA nu för tiden, mycket viktigt för dem som jobbar där!!!

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!