• fru AM

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Mer info om nackspalt:

    En normal nackspalt är upp till 2,0 mm vid cirka 11 veckor och upp till cirka 2,8 mm vid 13 veckor och 6 dagar. Detta beror på att nackspalten normalt växer i samma takt som fostret. Bild 1 visar ett foster med en normal nackspalt på 1,3 mm, vilket innebär låg risk.

    Länk till hela sidan:
    se.babycenter.com/pregnancy/antenatalhealth/scans/nuchalscan/

  • fru AM

    Lappis: Vi gjorde KUB-test med Livia och tänkte också så: Ser inte siffrorna tillräckligt bra ut så går vi vidare med FVP. Problemet är väl att bestämma var ens egen gräns för bra siffror ligger ... Vi fick bra siffror 1:3500 och 1:6500 men jag tvekade ändå ... tils vi tänkte att "allt såg bra ut och siffrorna var bra så OM det nu är ett kromosombarn så har det varit så listigt, gömt sig så väl och velat komma så gärna att det får komma ändå ..."

  • fru AM

    Cicci: Jag vet vilket jobbigt beslut det är så det är klart jag engagerar mig och vill hjälpa så gott jag kan! Du kan inboxa eller maila siffrorna om du inte vill dra dem här.

    Försök komma ihåg vad de sa om näsa och fingrar också (om de sa något)

    KRAM!

  • fru AM

    Cicci: Jag vet att det är ett helvete du går igenom just nu med beslut som ska tas osv.

    Kanske en hjälp?:
    En rak fråga du kan ställa dig själv: "Vad gör du om du får veta att ditt barn har DS eller annan kromosomavvikelse som innebär utvecklingsstörning, svåra hjärtproblem, skador inte förenliga med liv osv?"

    Kan du INTE - helt ärligt - tänka dig abort i det läget så ska du nog INTE göra FVP. Är det så att du skulle behålla det ändå (men skulle vilja ha möjlighet att förbereda dig på vad som komma skall) så skulle jag - om jag var du - nöja mig med de extra ultraljuden (det finns något som heter organ-screening också). Där kan man se ganska mycket som kan ha med bl a DS att göra.

  • fru AM
    nennesjuttioåtta skrev 2008-12-11 12:00:27 följande:
    hej hej!Ser att ni pratar sånt som jag inte har någon som helst koll på men kanske borde...? Här snöar det för fullt och jag har skottat gården en gång idag men det lutar åt en repris. Wohoooo! Skickade en bild till Telis men kom på att det kanske är svårt att få upp den i galleriet eftersom det var med mms. Jaja, ni får ge er till tåls ett tag till! Idag har jag hittat ett jobb jag kan söka, GAAAAAAAAH!!!! Ge mig styrka! Vad ska jag skriva så att de fattar att de vill ha MIG!!!?!?!?!?! Jag kan jobba gratis!
    Nenne: Vad är det för jobb? Länk?
  • fru AM
    Lapinette skrev 2008-12-11 11:53:12 följande:
    Jag tror faktiskt jag skulle tänka så som du gjorde med Livia. Sen har jag ingen aning om hur maken "tänker" i den här frågan.
    När jag tänker efter så känner jag lite likadant denna gång ... det finns fortfarande en 1%-ig risk. (Fast det var i o f s innand et fina ultraljudet ...) Denna gång har vi bara uteslutite osäkerhetsfaktorn "sannolikhet" - men det är ju fortfarande så att (i repris) "allt såg bra ut så OM det nu är ett kromosombarn så har det varit så listigt, gömt sig så väl och velat komma så gärna att det får komma ändå ..." Det är ju VÅRT barn oavsett. Men nu har vi gjort vad vi har kunnat för att "begränsa skadorna".
  • fru AM

    NU tar jag paus från detta ämne, tills Cicci ev återkommer ...

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!