Inlägg från: nennesjuttioåtta |Visa alla inlägg
  • nennesjuttioåtta

    Lös biljett till barnkarusellen!

    lapinette
    nämen vad fasen! Vad läskigt!!! Häng på låset imorgon!

    Inte näsan säger du... jag som hade rullat en fin rulle av en tjuga.

    *slår mig i armvecket*

    jag ska också ringa imorgon. Men till a-kassan. Har fått tillbaka samma kassakort IGEN och jag fattar verkligen inte vad de sysslar med. + att jag fått ett brev om att jag måste fylla i en ny anmälan om arbetslöshet (vilket jag inte behöver eftersom jag fått jobb men de vet de ju inte än eftersom de haft julledigt de lata jävlarna) eftersom det snart gått ett år sen jag fyllde i den sist. Ehhh... Hur många månader är det på ett år? 12 va? Då har jag 5 månader kvar till dess men de kan tydligen inte räkna. Av ca 30 veckor som jag varit arbetslös har jag fått vänta på pengar 18 av dem. Första 12 för att de hade nya system och för att de efter 8 veckor såg att min arbetsgivare fyllt i fel så jag fick skicka nytt och vänta ytterligare 4. Och nu för att jag fyllt i fel v 46 då jag jobbade extra som jag fick skicka nytt som nu kom tillbaka trots att jag frågade dem hur jag skulle göra. Och de har fyllt i åt mig i förhand att jag bpde varit arbetslös och jobbat så jag fattar verkligen ingenting. Så då får jag inga pengar förrän det är OK. Tur att jag inte är ensamstående... Sorry om det blev långt och totalt jävla OT men fy fan vad skönt att slippa dem. Hoppas jag aldrig mer behöver deras hjälp igen.

  • nennesjuttioåtta

    hola chicas!

    Cicci
    hahha såg din gamla flamma igår på TV. Han var väldigt blond nu (men tror det bara var på huvudet) PWAHAHAHAHAH!!!!!

    Lapinette
    mmmmm ja det kanske är som muggles säger. Hoppas du får tag på någon SNART!!! Låter helmysko! Säkert ingen fara men skönt att få veta vad det beror på.

    Jag börjar jobba på måndag. Oroväckande skönt att ligga kvar i sängen när maken gick upp imorse... :-s Han tyckte nog också det för efter duschen hoppade han naken ner i sängen igen för lite spooning innan han tvingade sig upp igen. ÅÅÅhh vad skönt och mysigt! (nej, inget sånt "mys", koko - hahahha!)

    nu blir det långt igen...:
    Satt i telefon i en halvtimme med a-kassan och jag blir ju så less. Jag har fått 3 brev av dem nu.

    Ett med påminnelse om att skicka in ny anmälan om arbetslöshet - oj, där erkände de att det blivit lite fel eftersom jag bara varit arbetslös 7 månader och de hade en aktuell redan.

    Ett med information om att jag påbörjat en deltidsanställning - oj, där erkände de att det blivit fel när jag påtalade att den var avslutad då de fått arbetsgivarintyget som de begärde förut eftersom jag hade avslutat anställningen.... Suck.

    Ett där jag hade fyllt i akassekortet fel (glömt underskrift, skickat in för tidigt samt odeklarerade dagar), som jag redan fyllt i en gång tidigare och fått igen och ringt och hört hur jag skulle göra för att det skule bli rätt. Oj, där hade de skrivit fel, det enda som var var att det hade kommit in en dublett (nähä, konstigt eftersom ni bett mig skicka in det igen!) och ville ha en underskrift av mig. Men skriv det då!
    Och jag får inga pengar förrän jag ringt och fixat till det här, så nu dröjer det väl ytterligare 2 veckor. Så om jag inte hade jobbat två och en halv vecka så hade detta strul aldrig hänt. Ska det vara så?! VA? VA?!?!
    MEN som tur är fick jag idag från inkomstförsäkringen några tusen retroaktivt så hoppet lever! yeiiii...

  • nennesjuttioåtta

    muggles
    Så du ligger i hårdträning nu då och sitter och tittar på TV mot väggen utan stol? Ååååh vill också på skidsemester! Hmmm, undrar om vi ska ta en sväng till Kungsberget i helgen kanske... 1 timme bort... lalalallalaa..... *fingrar på stålkanterna*

    Oj, jag blev alldeles brun av rost.

    Och musklerna är rätt rostiga de med. Ack, ack, ack!

  • nennesjuttioåtta

    lapinette
    Men, hade de kunnat göra något om du hade åkt in akut då?
    även om det skulle ha varit ett missfall nu, på något vis kan jag ändå tänka att du kommer närmre och närmre... KRAAAAAM!!!!

  • nennesjuttioåtta
    muggles skrev 2009-01-07 10:21:34 följande:
    Nenne: jag tror de kan göra ett VUL/gynundersökning och se om ngn rest är kvar. Ev måste man skrapa bort resterna, annars kan det bli störtblödning och ambulans till sjukan (det var detta som jag hört talas om).
    aha. Jo det är klart. Men kan de stoppa något som är på väg ut?
  • nennesjuttioåtta
    muggles skrev 2009-01-07 10:22:53 följande:
    Förresten Nenne: vilka klåpare de är på Arbetsförnedringen! Men det var ju ingen skräll... Som jag sagt tidigare, det är de som inte platsar på vanliga arb.marknaden som jobbar där (nä nu var jag elak, hoppas ingen smygläsare blir ledsen i ögat nu)
    nämen vad säger du? Kan det verkligen vara så? Jag hävdar att om de hade såna som mig anställda där så skulle de slippa sitta och svara i telefon på en massa frågor som de inte hade behövt fått om det nu inte är så att de fattar fel av ren ondska, och dessutom hade de sparat in miljarder på att inte behöva skicka ut flera brev i omgångar på sånt de själva hittat på som anledning till att inte betala ut pengar. Oj, rörigt. Men ni fattar. Eller? Men jag vill inte jobba där, för de verkar inte trivas särsklit bra utan tar ut sin bitterhet på vad ska man kalla det.. kunder?
  • nennesjuttioåtta

    lapinette
    ledsen, men jag vet inga gynekologer i Sthlm. Mamma mia? Finns det ingen kvinnoklinik som inte är privat hos er? Eller är det omöjligt att komma fram där?

  • nennesjuttioåtta

    muggles
    Vad kul! Utgå från att det är ytterst personligt menat - köp champagne och fira!

    Jo, det finns ju så man kan fylla i på nätet. Men de förstår inte bättr för det. Vilken barmhärtighet de ändå visar som tar hand om alla inkompetenta nollor som nu vill ge igen.... pHA!

  • nennesjuttioåtta
    Lapinette skrev 2009-01-07 10:35:41 följande:
    koko - har nu printat ut 41 telefonnummer till gynekologer i Sthlm innerstad. Angående Arbetsförmedlingen så jobbade faktiskt min mamma där ett tag och mycket riktigt så hamnade hon där när hon blivit arbetslös. Hon höll på att få spader! Ingen ordning alls och tillslut blev det hon som fick ta hand om både det ena och det andra trots att hon bara var där tillfälligt och egentligen jobbar med ekonomi.
    Ring ring ring!

    Det är väl risken om man skulle hamna där. Att få rensa upp i röran! Hjälp!
  • nennesjuttioåtta

    EA
    ett par timmar till i sängen var det jag hade hoppats på. Men sen ringde elektrikern (som jag hade glömt skulle komma idag) så det var bara att flyga upp och kränga på sig kläder innan han dök upp. Det var ytterst omtänksamtatt ringa före, annars ringer de på vid 7 och så står man där. Och jag som sov naken inatt också, hade ju sett snyggt ut att öppna dörren då (men då kanske det hade blivit gratis...?)

    Lappis
    jo, så är det nog. ring med flera telefoner samtdigt och släng på luren på de andra så snart du kommer fram i någon telefonkö!

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!