• fru AM

    Lös biljett till barnkarusellen!

    De senaste dagarna har jag ältat för- och nackdelar med vaginal förlossning kontra kejsarsnitt, jag har inte blivit mycket klokare men hoppas på att bli kallad till tigga-om-kejsarsnitt-samtal snart. Båda mina barn har ju kommit med hjälp av sugklocka (och klipp) så det känns faktiskt som om jag inte är speciellt duktig på själva barnafödandet ... Även om förlossningarna på pappret var identiska 5-6 timmar mellan vattenavgån (hemma) och utpluppning så upplevde jag den första som fruktasnvärd (var rädd fär värkarna och hade inget stöd i min sambo som låg och sov på en ledig säng) och den andra som fantastisk (förberededd, andades igenom värkarna, jättebra stöd min man). Ingen bedövning förutom lustgas på andra förl. Det enda som gjorde för överjävligt ont var egentligen när Livias huvud stod och stapade i "utgången" och jag väntade på nästa krystvärk och draget med sugklockan ... Så förberedelser, mental inställning och stöd spelar ganska stor roll (så länge det inte finns något medicinskt hinder) tror jag.

  • fru AM

    Men Izzie: varför kan inte din syster komma på besök trots att maken är sjuk? Han får väl ligg i sängen och VARA SJUK. Det är ju inte så att han springer omkring och smittas heller (som ett dagisbarn).

    Annars är ett bra tips att kolla om han är sjuk pawh riktitt att INTE serva honom med en massa godsaker och uppmärksamhet. Dra ut med vagnen på långpromenad eller något. Låt honom snora i ensamhet (om så bara i sovrummet) så ska du se att han piggar på sig snart.

  • fru AM

    Izzie: om maken låter bli att kramas eller pussas (eller hur ni nu hälsar i er familj) och de låter bli att dela tuggleksak så smittar han nog inte. Finns det lås på sovrumsdörren?

  • fru AM

    Hej Cicci! Vi mår bra jag och magen. Var på mamamia idag (v24) bra hjärtljud (154), lagom stor mage, lite risiga järnvärden (tänkte försöka med mer järnrik kost innan jag går på järntabletterna).

    Inget nytt om kejsarsnitt - blir förmodl inte kallad för samtal förrän v 30 ...

    Hur är det med er? Vickevire frisk?

  • fru AM

    Telis: gärna lunch i veckan! Kan alla dagar utom fredag! Vad passar dig bäst?

    Tyckte du det var läskigt med magnetröntgen? Blundade du hela tiden?

  • fru AM

    Ert prat om hus och inredning har fått mig att börja surfa efter sommarhus igen! Hittade ett renoveringsobjekt (orka!?) och ett hus som jag sett förr som är perfekt - förutom att det ligger nära en kraftledning. Hur rädd ska man egentligen behöva vara för en kraftledning när det gäller semesterboende?

  • fru AM
    muggles skrev 2009-01-12 13:10:20 följande:
    EA: köp en välvårdad beg märkesvagn på Blocket - det är mitt råd i så fall. (Om du inte vill betala skjortan.)
    AM: kraftledning - äh! Tv:n strålar rätt mkt - och vem tänker på det?!
    EA: Kan rekommendera Teutonia fun - mindre och smidigare barnvagn med fullfunktion får man leta efter!

    Mugglan: Precis! Och man är där kanske max en månad per år ... Det skulle väl vara om kraftledningen surrar på ett irriterande sätt som det är jobbigt. Måste nog åka på visningen och kolla ...
  • fru AM

    Telis: har du inte ögonbindel och panikknapp när du åker t-bana!? Det har jag Vad bra att det inte var så läskigt! Vilket lyxställe du röntgades på! Bindel/knapp var det ingen som sa ngt om till mig!

    Ska vi köra lunch på onsdag då? Kan ta mig till Söder om det passar! (Ska bara komma ihåg ögonbindeln/panikknappen ...)

  • fru AM
    Telemarkgrrl skrev 2009-01-12 13:29:09 följande:
    AM, jag var på Sophiahemmet. Där har dom panikknappar. Onsdag blir bra! Lunch hemma hos mig kanske till och med?
    Va - på Sophiahemmet! Där var ju jag med!!??? Tror jag ska ta och kräva ett återbesök med bindel & panikknapp!

    Ja vad kul med lunch hemma hos dig! Så kan jag inspektera hantverkarens framfart också! Var ska vi ses - vid något take-away ställe?
  • fru AM

    BS: Det känns som om vi kommer komma över det där sommarstället till ett fyndpris! Många är rädda för kraftledningar - det kan jag förstå om man ska bo hela sitt liv under en - kanske därför som huset fortf ligger ute ett halvår senare.

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!