• fru AM

    Lös biljett till barnkarusellen!

    EA&MJ skrev 2009-01-14 10:57:20 följande:


    AM-jag vet inte riktigt än, vi blev avbrutna i samtalet och sen har hon varit i möte men ska definitivt höra mer med henna får väl sprida ut vattnet så jag dricker en kopp te varje kväll eller så beroende på hur mkt hon orkar konka med sig *skratt*Ore-hoppas gör man alltid, med 4 försök avklarade så är ni rutinerade nu så nu går det säkert som på räls
    Jag tror på sånt där häxeri! Åk dit med dunkar och bunkra!
  • fru AM

    Start september: När jag slutade amma Livia åt hon fortfarande gröt och hade inte börjat med välling. DET kan vara ett knep!? Gröt äter man ju sittande i en stol en bit ifrån mammas goda bröst. När sedan amningen väl fasats ut så kanske det är dags med välling.

    BS & Cicci: De är ombytliga i humöret de små krabaterna. Det var Livia också i den åldern. Nu (bara ett halvår senare) kan hon pyssla med samma sak LÄNGE. Så det går över. När det gäller humörsvängningar/dippar så KAN det ju bero på blodsockret. Jag brukar erbjuda Livia en banan på vägen hem från dagis. Om hon lackar ur och börjar gnälla innan middagen får hon en liten skål med t ex frysta ärtor, eller paprikabitar. Hjälper oftast.

    Skönt Sweetan att det gick bra med chefen. Så spännande med nytt jobb!

    Blivande fru L: Kram! Tantskrälle!

    Mugglan: Fick mig en bra tankeställare när du skrev att ni gör en grej per kväll. Vi spar allt till helgen och får "ingenting gjort" istället eftersom Livia då är med oss hela tiden. Ska börja sprida ut sysslorna lite. Tack för tipset!

    Har i dag käkat lunch hos världens goaste Telis! Tack för den! Och vilken utsikt!

  • fru AM

    Mugles: Guldmugglan! Tack! Vilken bra lamplänk (globen) - hittade flera jag ska kika på om jag hittar dem i butik. En som var exakt som jag tänkt mig (händer inte ofta).

    Lappis: Blodstänk fortfarande - superskumt! Har du något gynbesök inbokat någonstans?

    Kängu: Förstår dilemmat med liten lägenhet - kommande bebis. Som sagt kan det vara positivt eftersom det inte blir så stora ytor attt städa. Samt att er bebis förmodligen kommer vänja sig vid era normala ljud tidigt och kunna sova oavsett ljudnivå. Det kan dock vara bra att investera i ett par sjyssta höelurar så att den ena föräldern i lugn och ro kan ta paus och sittta framför tv:n eller datorn en stund. Öronproppar är annars guds gåva till mammor & pappor. Om ni inte redan har det så, så kan det vara bra att avdela en hörna av rummet med bokhylla eller dyl. så man kan gå undan lite och barnet inte ser en hela tiden kanske. Små tankar bara ...

    Frugan: Ja, instämmer med övriga. Tungt att behöva välkomna och hjälpa nygravida när man inget hellre önskar än att vara en av dem ... Hoppas det tar sig för er snart! Kram!

  • fru AM

    BS: Måste bara säga att jag lider med dig! Även om det lät lite komiskt när du beskrev brottningsmatchen på skötbordet så förstår jag att du var desperat när du skrev det och att du har det skitjobbigt! Tungt att ha mannen bortrest i det läget också. Och jobbigt att känna de känslorna för Iris som du beskrev. Har varit i din sits ett par gånger med Livia och det är verkligen mörka stunder. STOR KRAM!

    Förresten hade Livia en period för ett tag sedan då hon alltid fnittrandes låg och sparkade mig i magen, på skötbordet, i soffan, i sängen. Eftersom lillebror huserar i magen nu så tog jag en dag tag i henne och sa: "Du FÅR inte sparka mamma på magen. Där ligger ju lillebror och då sparkar du ju på HONOM och det går j inte!får man ju inte!". Hon lyssnade väldigt allvarligt och slutade faktiskt sparka. Vet inte om det var en slump - att "perioden" eg. var över. Men hon har slutat nu i alla fall.

  • fru AM

    BS: när hämtar du på dagis? Är det mer än en timma sedan de åt mellanmål då, så testa att ge henne något hon gillar redan på vägen hem (frukt? Russin?). Om hon nu inte är magsjuk men det hoppas jag verkligen att hon/ni slipper!

  • fru AM

    Det är skönt när de förstår att man menar allvar, och skärper till sig!
    Mrs B skrev 2009-01-15 10:39:28 följande:


    AMHade också samma diskussion med Max angående sparkar i magen när man var gravid. Tog ett tag innan han fattade men sen gjorde han inte det mer.
  • fru AM

    BS: Aha, då får hon ju redan i sig något vid hämtningen. Då är det inte blodsockertrötthet i alla fall. Upprepar mantrat: Det går över, det går över, det går över ...

    Livia är just nu i det närmaste manisk med sin lilla ritual när jag hämtar: hon ska äta banan i vagnen, sedan ha MINA hanskar på sig och sitta och vinka till förbipasserande med stora fraggelhänder, sedan ska vi stanna och titta på och beundra alla flaggor/vimplar vi kommer förbi. Om en vecka är det något annat som gäller för henne ...

  • fru AM

    Jag bytte bajsblöja i golvposition i helgen - jag hade träningsvärk i rumpan i två dagar ... (säger väl mer om min otränade rumpa än om något annat). Kanske en bra träningsform förresten ... Livia får ändå inte plats på skötbordet längre. Benen sticker ut.

    BS: Jag brukar sitta i soffan och ha Livia stående mellan mina ben med ryggen mot mig. Klämmer fast henne med knäna om hon trilskas. Sedan tränar man upp en extrem snabbhet i av- & pådragning av blöjan ...
    Klär förresten på henne på samma sätt på morgnarna (innekläderna alltså), medan hon tittar på morgonbolibompa. I början höll hon på och tramsade och smet men då hotade jag med att stänga av tv:n. = lydnad.

    Nytt mantra: Hot, mutor och tjat, hot, mutor och tjat, hot, mutor och tjat



    Hello Telis!

  • fru AM

    Måste bara praktisera ett av orden i mitt mantra: TJAT. Måste påminna er som känner er lite förkylda att testa NÄSSKÖLJNING. Jag har nästan blivit som religiös i den frågan efter min bihåleinflammation. När jag var dålig sköljde jag varje dag, nu kanske var tredje-fjärde när jag känner att det börjar tjockna bakom näsan. Så blir man som ny! Helt otroligt.

    Klart slut.

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!