• fru AM

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Lappis: Jag trodde att man gjorde skrapning vid långdragna missfallsblödningar (uppenbart har allt inte kommit ut än) - är det något CvL nämnt och varför görs det i så fall inte? Tråkigt för dig att småblöda och inte komma vidare i hormoncykeln så att säga ...

  • fru AM

    MSW: Duktig flicka. Snart kommer frälsningen till dig och det mörka (och tilltäppta) tidevarvet är till ända!

  • fru AM

    EA: En upplevelse är en bra present: lyxmiddag för två, spa-massage, vinprovning, hästridning!

  • fru AM

    Ore: Cremant de Bourgougne är ju så gott! Vi har nog lyckats sörpla i oss överskottsvinet fr bröllopet. Spriten är det värre med. Vi har så mycket vodka, gin, snaps och punsch i skafferiet att vi skulle kunna ha ett par tre fester på raken utan att gå och handla sprit innan ... Vi var rädda att det skulle ta slut i baren så vi shoppade loss ordentligt. Tur att det håller sig ett tag ...

    Har ägnat en timma åt att klättra runt i soffan och spika upp tavlor i ett asymmetriskt men ändå uttänkt mönster. Klurigt. Svettigt.

  • fru AM

    Telis: Har du testat systembolagets avancerade sökning på viner?

    Om man vill ha ett maffigt gott smörigt vitt vin som passar att dricka bara så där eller faktiskt till sushi så rekommenderar jag Catena (Argentina) www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt&Butik=0&SokStrangar=

    NÄ USCH, VAD JAG BLEV SUGEN PÅ VIN NU!!! Bara 3,5 månader kvar ...

  • fru AM

    Cicci: Men tänk att han gillade fiskgratängen! Alla barn på Livias avdelning verkligen frossade i den. Funderar på att fråga efter receptet!
    Jag tror att Victor dels verkligen bara gillar vissa saker och dels har lärt sig att han kan manipulera sin omgivning med att matvägra. Som förälder blir man ju jättestressad när barnen inte äter så man gör ju vad som helst ... Minns när Livia var under året och tvingade sin pappa (jag ORKADE inte) att sitta och underhålla genne med sagor, sånger under lunchen. Och man skulle ha en bok uppsalgen liggande på huvudet medan man matade ... Herregud!

    Nenne: Förstår inte varför ni ska ha en rullgardin om ni har persienner - men det är kanske jag som är tråkig? Om det är "för syns skull" så kanske bara en gardinkappa?

    BS: Vilket mardrömsbesök i simhallen. Iris verkar verkligen envis och utrycksfull - och jag kan förstå att det är svårt att uppskatta det nu men hon kommer nog bli (=fortsätta vara) en väldigt fartig & färgstark person när hon växer upp. Öronpropparnas betydelse ska man heller inte förringa (vid sidan om hörnstenarna: hot, mutor, tjat) i barnuppfostran.
    Kram!

    Skall snart börja med den ändå rätt enkla lördagsmiddagen. Renstek- & pepparotssnurror + granatäpplemartini
    Coq au vin
    Calvadosäpplen med nötgrädde.

    Tjoho!

  • fru AM

    Har ni som har barn upplevt eller tänkt på att man blir lite hjärntvättad. När jag ska skriva PEPPAR så skriver jag oftast PAPPAR, BEVIS blir BEBIS, MANNAGRYN blir MAMMAGRYN ... t ex

  • fru AM

    Izzie: vi byggde kök för 1,5 år sedan. Vi valde Hagakök - www.hagakoket.se/ vad lärde jag mig av den upplevelsen ...? Jo: Anlita gärna snickare som har anknytning till köksleverantören (om ni nu inte snickrar ihop det själva). Vi valde egen snickare och arbetet tog 10 veckor (10 veckors take-awaymat gjorde omvända underverk med min figur ... )

    samt:
    Välj inte nödvändigtvis trä som köksgolvsmaterial. Det är faktiskt ganska opraktiskt. Visst det är snyggt, i början, men jag önskar att jag följt min innersta önskan och tagit något som inte blir lika hårt åtgånget av Livias kniv- & gaffelkastande osv. Och som fortfarande är lätt att hålla rent.

    Se till att kylskåpsdörrar som hamnar inne i hörn går att öppna åt rätt håll och inte krockar med t ex diskmaskinluckan.

    Snåla inte på bänkskivematerialet. Det är vråltrist om skivan blir ful efter ett par månader och inte går att slipa tex. (Vi lyxade till där och tog teakskiva - snyggt, hållbart, praktiskt. Samt runt diskbänken svart granit (med guldstänk - glamour mon amour - ))

    Tänkt till vad gäller belysningen - både arbets- och trevlighetsbelysningen.

    Maximera bänkytan.

    Välj en riktigt bra och genomtänkt vattenkran. Gärna med utdragbar "dusch". Denna har vi: www.tapwell.se/images/EVO/EVO185.jpg

    Var generös när ni väljer diskho(ar). Två bredvid varandra är att föredra och det är super om den ena är så stor att plåtar och långpannor går att sticka ner för rengöring!

    Kommer säkert på mer saker.

    Ska ni anlita snickare: Skriv ett kontakt som gör det dyrt för dem att bli försenade med arbetet ...

  • fru AM

    Pirr! : Är också sugen på en Nespressomaskin. Höll precis på att surfa runt efter en när jag såg ditt inlägg!
    Vickan: Det är SUPERenkelt med portionsförpackningarna!

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!