• MulleNuh

    Nervös!!!! OT!!

    Fy.. I morgonbitti ska jag börja äta Champix! Det är en medicin för rökstopp. Ganska läbbiga och starka tabletter. Men dom ska ge effekt har jag hört..

    Behöver stöd! Jag vill inte vara en äcklig rökare längre.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-02 21:25
    Jag ska väl tillägga att jag har rökt i 20 år! Och jag är idag 29 år..

    Sjukt att man rökt i 20 år och inte ens fyllt 30..

  • Svar på tråden Nervös!!!! OT!!
  • Mörk Ängel

    Satt precis och läste ett häfte från skolan och där stod det att man i USA har tagit fram tv-spel för barn där t.ex. barnet får poäng då de förstår hur de ska ta hand om en elefant med diabetes - detta spelet används för barn med diabetes som då ökar sin förmåga att ta hand om sig själva. Alltså förståelsen för hälsan ökar.

    Det finns för andra sjukdomar också, såsom astma men också för att avskräcka barn från att röka. Vilket fungerar bra!

    Jag tyckte det var så intressant när jag nyss läste detta så jag var bara tvungen att dela med mig!(Men det kanske är känt så att jag bara missat att det finns såna tv-spel?)

  • MulleNuh

    Wow!! Det borde verkligen komma hit!!
    Mörk Ängel skrev 2008-12-08 17:13:41 följande:


    Satt precis och läste ett häfte från skolan och där stod det att man i USA har tagit fram tv-spel för barn där t.ex. barnet får poäng då de förstår hur de ska ta hand om en elefant med diabetes - detta spelet används för barn med diabetes som då ökar sin förmåga att ta hand om sig själva. Alltså förståelsen för hälsan ökar. Det finns för andra sjukdomar också, såsom astma men också för att avskräcka barn från att röka. Vilket fungerar bra!Jag tyckte det var så intressant när jag nyss läste detta så jag var bara tvungen att dela med mig!(Men det kanske är känt så att jag bara missat att det finns såna tv-spel?)
  • 090208

    Tack, nu blev jag glad!

    Och jo, det ar fult att roka i brudklanning som sagt. Nar syrran borjade roka igen nar hon slutade amma (gris!!) sa fick jag kora barnvagnen medan hon rokte. For hon tycker det ar sa fult och pinsamt med rokande mammor. Sant!


    lillabruden skrev 2008-12-07 23:49:36 följande:
    jo, det är ju det som kallas respekt för medmänniskan! Stor Pepparkaka till dig
  • passionsblomman

    Jag tycker det ser otroligt ofräscht ut när man ser folk som jobbar på café ´, restaurang osv stå och röka utanför, och sedan ska de greja med MIN mat... Jag är inte alls så säker på att de tvättar händerna emellan sina två sysselsättningar nämigen...

    ...vill förövrigt helst tänka så lite som möjligt på vad folk antagligen också gör utan att tvätta händerna innan de grejar med min mat...

  • MulleNuh

    haha ja det ser äckligt ut!! Fy jag var med om det värsta när jag bodde i malmö förut.. Det var en "grill" jag ofta gick och köpte lunch på. Så en kväll när jag gick förbi så står "kocken" och lagar mat där inne med en CIGG i mungipan! Jag handlade aldrig där mer..

  • passionsblomman

    Å fy...*letar efter en grön smiley-gubbe som ser ut att må illa*


    MulleNuh skrev 2008-12-08 21:26:14 följande:
    haha ja det ser äckligt ut!! Fy jag var med om det värsta när jag bodde i malmö förut.. Det var en "grill" jag ofta gick och köpte lunch på. Så en kväll när jag gick förbi så står "kocken" och lagar mat där inne med en CIGG i mungipan! Jag handlade aldrig där mer..
  • lillabruden

    Det här med rökning har ju verkligen blivit en stor debatt om man tänker på rökförbud osv. men alla håller ju faktiskt med om att det är oattraktivt, äkligt och onödigt.. Så frågan är varför folk inte slutar..... (talar i stora drag här såklart!)
    Undrar lite om det är en ursäkt för att vara taskig mot sigsjälv.....lilla rebellen inom liksom...

    Men som jag brukar säga, dem svåraste besluten är oftast dem rätta och att sluta röka är inte lätt (vad jag förstått...)! Så kämpa på!!!!

    Bara tänk så fin hy du kommer få när du slutat röka MulleNuh! Och andedräkten kommer bli som en sommarbris...ögonen klarnar och förhoppningsvis får du värme tillbaka i fötter och händer!

  • MulleNuh

    Fast jag luktar faktiskt aldrig rök!! Vilket är konstigt.
    Men ja hyn får ju en helt annan lyster...


    lillabruden skrev 2008-12-09 08:24:10 följande:
    Det här med rökning har ju verkligen blivit en stor debatt om man tänker på rökförbud osv. men alla håller ju faktiskt med om att det är oattraktivt, äkligt och onödigt.. Så frågan är varför folk inte slutar..... (talar i stora drag här såklart!)Undrar lite om det är en ursäkt för att vara taskig mot sigsjälv.....lilla rebellen inom liksom... Men som jag brukar säga, dem svåraste besluten är oftast dem rätta och att sluta röka är inte lätt (vad jag förstått...)! Så kämpa på!!!!Bara tänk så fin hy du kommer få när du slutat röka MulleNuh! Och andedräkten kommer bli som en sommarbris...ögonen klarnar och förhoppningsvis får du värme tillbaka i fötter och händer!
  • Troll1

    Passionsblomman: Här är den {#lang_emotions_money_mouth} och jag såg i tanttråden att du behövde denna med {#lang_emotions_innocent} tror jag.


    MulleNuh: Hur går det?

Svar på tråden Nervös!!!! OT!!