• JohanochLouise

    Vilka bjuder man?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-01-04 20:59
    Vi har ett dilemma.
    Vi blev bjudna till ett bröllop sommaren förra året till ett par som vi inte känner så väl. Jag (bruden) har träffat dom 2 ggr och min sambo känner honom genom en annan kompis. Vi kunde dessvärre inte medverka på bröllopen då vi redan bokat en resa. Vi skickade dock en bröllopspresent.
    Saken är den att de inte bor i närheten och vi kommer därför heller aldrig träffa dom eller umgås med dom.

    Frågan är då, måste vi bjuda dom även fast de bjöd oss. Känns både krystat och dumt att kasta ut ca 1700 i kuvertpris till dom när man aldrig kommer träffas igen.
    Vad tycker ni?

  • Svar på tråden Vilka bjuder man?
  • Teapot

    Jaa... de från kategorierna familj, släkt och vänner man känner att man vill dela sin dag med! Sen finns det säkert de som gärna bjuder bekanta och arbetskamrater också, men de har åtminstone vi valt bort för att känna att vi har råd.

  • JohanochLouise

    Hej! Vad snabb du var :)
    Läs min text som jag la till ovan. Är ny här o råkade skicka iväg innan jag beskrivit mitt dilemma.

  • Sååå lurade

    man bjuder dom man vill ha på sitt bröllop, ja nån enstaka respektive man inte känner så väl kan man ju få stå ut med...

    Om ni inte ses och helle rinte var på deras bröllops så ser jag definitvt inget hinder... lägg pengarna på något roligare...

  • Comfortably numb

    svårt det där när de bjudit en tidigare... beror ju lite på antal gäster, har ni 200 gäster och inte bjuder dem kanske de blir besvikna, men har ni 70 gäster kanske de tänker mindre på det

    vi bjuder bara närmsta familjen, blir 16 gäster, hade blivit för mångas om vi skulle bjuda alla, bara släkten ner till kusiner hade blivit 50 pers! och svårt att bjuda 1-2 vänner då andra skulle blivit ledsna

  • Luucie

    Nej ni behöver inte bjuda dom.

  • JohanochLouise

    Precis vad jag tycker också! Min sambo tycker vi ska bjuda bara för att de bjöd oss. Vi kommer ha ca 45-50 gäster.

  • Vargtassa

    Vi har t.o.m varit på bröllop hos personer som vi inte bjuder på vårat.. Vi har bara de allra närma familjen och vännerna. Totalt 35 vuxna och våra två barn.

  • didis

    jag tycker nog tvärtom mot många av er och bjuder hellre en för mycket än en för lite.

    Har jag varit på deras bröllop blir de garanterat bjudna och frågar någon om barnen får komma så säger jag javisst - ju fler som vill fira oss desto bättre!

    För min del är det bara lokalen som sätter begränsningarna, det är kanonroligt att träffa kusiner som jag inte sett på flera år. Och jätteroligt att de vill komma och fira oss!

  • Josefin 2009

    Om ni känner att ni har råd och det är strunt samma för er så varför inte, men i övrigt håller jag verkligen med Vargtassa och Luucie: absolut inte! Speciellt inte eftersom ni:
    A. Inte träffar dem regelbundet
    B. Inte ens var med på deras bröllop och således inte behöver "bjuda igen för de pengar de lagt ut"
    C. Inte har ett speciellt stort bröllop.

  • Vargtassa

    Det här paret vars bröllop vi var på som vi inte har bjudit träffar vi kanske 1-2 ggr/år och det är då vi råkar springa på varandra på en bilträff.. Vi räknar dom som bekanta inte som vänner.. Egentligen vet jag inte varför vi blev bjudna på deras bröllop (ca 4 år sedan) eller varför vi gick.. Vi har faktist varit på ett bröllop till under liknande omständigheter. Varför bjuder folk oss när vi knappt känner varandra? Vi måste vara riktigt jävla trevliga Men de har separerat och som sagt, de träffade vi ännu mera sällan än de första.. De var kompisars kompisar..
    Josefin 2009 skrev 2009-01-05 02:04:48 följande:


    Om ni känner att ni har råd och det är strunt samma för er så varför inte, men i övrigt håller jag verkligen med Vargtassa och Luucie: absolut inte! Speciellt inte eftersom ni:A. Inte träffar dem regelbundet B. Inte ens var med på deras bröllop och således inte behöver "bjuda igen för de pengar de lagt ut"C. Inte har ett speciellt stort bröllop.
Svar på tråden Vilka bjuder man?