Men - vad är det för choklad du äter?
Rätt choklad kan ju vara bra för dig. Sedan jag började äta mörk choklad så har godisintaget minskat rejält. När man har chokladsug och sätter i sig mjölkchoklad så får man inte i sig det nyttiga som kroppen vill ha, utan en massa socker och mjölkpulver och tyvärr ofta tillsatser.
Om du äter choklad som är 70% så är 30% socker. Ökar du på procenten ännu mer så minskar sockret. Äter man god mörk choklad så vill man inte heller ha så mycket så då minskar sockerintaget.
Jag har hört rekommendationer att man mår bra av 30-40 gram mörk choklad om dagen.
Vill man inte lägga ner en massa pengar på den finaste chokladen så finns det faktiskt OK choklad på t ex ICA, nämligen Anthon Berg. Testa den, de har flera olika mörka så man kan hitta sin personliga favorit, så mycket godare än Marabou och Lindt i mitt tycke.
Annars kan vi ses på chokladfestivalen i Linköping, jag ska dit den 28:e februari och jag tänker ha med mig en FET plånbok.
Mitt råd: ät mer god, mörk choklad!