• Blivande fru 090807

    Kuvertavgift...hur gör ni?

    Vi funderar på om vi ska ha kuvertavgit eller inte. Därför tänkte jag hör hur ni andra har gjort.

    Varför har ni/har ni inte tagit en kuvertavgift?

    Det känns som att man folk kommer tycka att man är snål när man begär ett bidrag till middagen...eller är det bara vi som känner så?

  • Svar på tråden Kuvertavgift...hur gör ni?
  • Vill nu

    Tack Funderade länge på om det var för fräckt, men ingen har hittills reagerat negativt.
    Blivande fru 090807 skrev 2009-02-22 14:16:10 följande:


    Det där va riktigt bra skrivit!
  • Blivande fru 090807

    Nä precis! Det är det jag är rädd för, att folk tycker att det låter som att man tigger. För det vill man ju ABSOLUT inte!

  • Vill nu

    Exakt! Men de flesta har däremot reagerat positivt och tyckt att det är skönt att få ge pengar. Och många har valt att sätta in i förväg på kontot, och vi har fått allt från hundringar till tusingar.
    Blivande fru 090807 skrev 2009-02-22 14:19:28 följande:


    Nä precis! Det är det jag är rädd för, att folk tycker att det låter som att man tigger. För det vill man ju ABSOLUT inte!
  • Blivande fru 090807

    Har ni öppnat ett speciellt bröllopskonto då eller hur har ni gjort?

  • Vill nu

    Nä, jag har ett gammalt sparkonto, som mest stått tomt, som vi använt oss av, bara för att ha lite koll och inte shoppa upp pengarna!
    Blivande fru 090807 skrev 2009-02-22 14:22:26 följande:


    Har ni öppnat ett speciellt bröllopskonto då eller hur har ni gjort?
  • ElMac

    Vi har kuvertavgift. Här i Norr är det typ "standard". När man berättat för folk om bröllopet så får man svaret "men ni ha väl kuvertavgift?"

    Vi kommer använda ett av mina gamla sparkonton till det. Att öppna ett spec BGkonto kostade massor + att det kostar för varje insätningsavi som man får.

    Ang att stora familjer inte har råd att komma: Vi har barnfri fest så inga kommer fler än 2. Anl till barnfritt är mestadels för att vi inte tycker att barn hör hemma på en fest med alkohol. En annan skrev att hon inte ville att de små barnen skulle sno uppmärksamheten på Hennes dag. Nu är jag visserligen sån som inte vill ha sjukt mycket uppmärksamhet så jag skulle kunna ta barnen av den anledningen ;)

  • marsros

    Är från stockholm (om det nu har nåt med aken att göra) och skulle aldrig drömma om att ta kuvertavgift rent generellt

    Men vi har löst det genom att vi har lunchbröllop som vi bjuder alla på (släkt vänner och bekanta). Sen bjuder vi närmsta familjen på middag och hotell. Då får även andra deltaga men till självkostnadspris a 1400 per person. Alla är nöjda och glada och ingen har reagerat negativt

  • ElMac

    oj, självkostnadspris 1400 kr per person.. Skulle vi bara bjuda närmsta familjen skulle det ändå bli rätt mycket!

  • Vill nu

    Jättemånga som frågat vi ska ha det oxå! ja, inte de som fått inbjudan, men många andra, som hör om bröllopet! Tror faktiskt att det är vanligare här i norr!


    ElMac skrev 2009-02-22 15:14:47 följande:
    Vi har kuvertavgift. Här i Norr är det typ "standard". När man berättat för folk om bröllopet så får man svaret "men ni ha väl kuvertavgift?" Vi kommer använda ett av mina gamla sparkonton till det. Att öppna ett spec BGkonto kostade massor + att det kostar för varje insätningsavi som man får.Ang att stora familjer inte har råd att komma: Vi har barnfri fest så inga kommer fler än 2. Anl till barnfritt är mestadels för att vi inte tycker att barn hör hemma på en fest med alkohol. En annan skrev att hon inte ville att de små barnen skulle sno uppmärksamheten på Hennes dag. Nu är jag visserligen sån som inte vill ha sjukt mycket uppmärksamhet så jag skulle kunna ta barnen av den anledningen ;)
  • Corona

    Undrar om det inte har med prisläget att göra, ifall det nu är sant det där med kuvertavgift i Norrland men inte i Stockholm. Här har jag aldrig sett några kuvert som kostar mer än ca 500 kr medan det verkar svårt att komma under 1000 kr i huvudstaden. Ja ja, det kan man ju fundera på om man vill

    ElMac: Så himla bra skrivet! Jag tycker precis som du, att barn inte hör hemma på vuxenfester med alkohol. Tycker att en del verkar resonera så konstigt, inte "mina barn kanske inte får så kul på festen och det kanske inte är så kul för brudparet att ha med en massa barn" utan snarare "gratis middag - klart vi kommer hela familjen!" Okej nu hårddrar jag det, men ibland får man ju den känslan...

Svar på tråden Kuvertavgift...hur gör ni?