• Blivande fru 090807

    Kuvertavgift...hur gör ni?

    Vi funderar på om vi ska ha kuvertavgit eller inte. Därför tänkte jag hör hur ni andra har gjort.

    Varför har ni/har ni inte tagit en kuvertavgift?

    Det känns som att man folk kommer tycka att man är snål när man begär ett bidrag till middagen...eller är det bara vi som känner så?

  • Svar på tråden Kuvertavgift...hur gör ni?
  • Lyckligmamma

    Nä asså det där med kuvertavgift har jag lite svårt för om jag ska vara ärlig. Då tycker jag att det är bättre att önska sig pengar i present så får man beta av notan efter bröllopet. Känns lite snålt på något sett! Tror dessutom att många backar av tyvärr!

  • På rosa moln

    Om ni inte önskar er några presenter så ser inte jag något fel i att ni tar ut en rimlig kuvertavgift, fast om ni hoppas på både och så blir det kanske lite mycket...

  • Sommarfia

    Vi kör på kuvertavgift, 200 kr per vuxen (det kommer vara många barn på festen, men vi tycker inte stora familjer ska drabbas!). I inbjudan skriver vi något i stil med "istället för presenter önskar vi en kuvertavgift på...". Såklart att ingen behöver ge present då, när de istället betalar för maten! Många skulle nog annars ha köpt presenter i den prisklassen, och vi känner att vi har det mesta vi behöver efter att ha slagit ihop två bohag... Tror en del kan tycka det är skönt att slippa leta den perfekta presenten och istället bara betala in en summa! Well, för oss passar det bra i alla fall! :) Vi kommer förresten inte ha nån alkohol, vet inte vad man skulle ha tagit för kuvertavgift då.

  • shakynose

    Jag bjuder hellre på varmkorv och folköl än tar kuvertavgift!

  • Hofsan
    shakynose skrev 2009-02-28 18:43:02 följande:
    Jag bjuder hellre på varmkorv och folköl än tar kuvertavgift!
    Precis. Varför har man inte en fest efter plånbokens behag istället för att låta gästerna betala??
  • johanna anders

    Undrar vart den "norra" gränsen går? Jag är från dalarna och har aldrig varit på ett bröllop med kuvert avgift. Inte ens hört någon fundera på det.

    Vi ska absolut inte ta betalt av våra gäster för vår fest där varje kuvert ligger på ca 700 kr men jag skulle nog gå på ett där brudparet önskar ta en avgift. Skulle dock ha svårt att komma utan gåva.

    Är nyfiken på om de som väljer att ta kuvertavgift tar betalt för hela kuvertet eller bara en del?

  • styrbord

    Vi har valt att ha en lite enklare bröllopsfest, anpassad till vår ekonomi, just bara för att vi ALDRIG skulle kunna ta betalt av våra gäster. Tycker att kuvertavgift är väldigt konstigt...

  • 20080719

    Har du inte råd att ha ett bröllop så ska du inte ha det. Det är ju inte meningen att dina gäster ska betala för att få komma på ditt bröllop. Tycker att hela idén med kuveravgift är otroligt fel.

  • HurraViSkaGiftaOss

    Ja det är absolut fel att ta kuvert avgift. DÅ får ni väl ha ett mindre bröllop i så fall.

  • Hedebris

    släkten bjöd vi på. och de kompisar som kom fick betala halva kostnaden själv.

    vi tänkte först bara bjuda släkten. Men sen började kompisarna gnälla... SNÄLLA! KAN vi inte får komma, vi kan betala själv.

Svar på tråden Kuvertavgift...hur gör ni?