• AhjärtaP

    Skicka inbjudningarna i cellofanpåsar..

    Om ni ska göra det, vart skriver ni adressen?
    Blir det väldigt fult med en vit adress lapp bak på påsen tro? Vill ju inte förstöra det fina.

  • Svar på tråden Skicka inbjudningarna i cellofanpåsar..
  • monkay

    Damn va snyggt det låter, kan du inte lägga upp ett kort sen när du har gjort ngn? Tycker det är så kul att få inspiration

    Jag har gjort 20 av 35 kort, så börjar ta sig... men vilken tid det tar! Gaah!

    Glöm inte bort att väga din inbjudan innan du skickar, jag provvägde igår och det blev 22 gram. Gränsen för 1 frimärke är 20 gram... vågar man chansa? Eller måste jag stätta på 2 frimärken för bara 2 grams övervikt?

  • Saggezza

    Hej!

    Vi skickade våra inbjudningar förra veckan i cellofanplast. Blev skitsnyggt. Vi hade genomskinliga etiketter, använde publisher på datorn och skrev ut adresslapparna i ett snyggt calligraphtypsnitt och sen hade vi "Tillsammans"-frimärken. Jag har inte prövat med andra frimärken men jag kan tänka mig att det är jobbigt att sätta dit dem eftersom att de vanliga frimärkena tar ett tag innan de "torkat" och därför nog lätt kan flytta på sig... Men som sagt jag har inte prövat utan misstänkte detta och köpte därför de förklistrade...

    Låter som om det kommer bli väldigt fint att skicka askarna i cellofan!

  • Saggezza

     


    monkay skrev 2009-03-01 21:28:58 följande:
    Damn va snyggt det låter, kan du inte lägga upp ett kort sen när du har gjort ngn? Tycker det är så kul att få inspiration Jag har gjort 20 av 35 kort, så börjar ta sig... men vilken tid det tar! Gaah!Glöm inte bort att väga din inbjudan innan du skickar, jag provvägde igår och det blev 22 gram. Gränsen för 1 frimärke är 20 gram... vågar man chansa? Eller måste jag stätta på 2 frimärken för bara 2 grams övervikt?

    Sätt alltid på två om det går över vikten! Kollade med posten och det lät som om det var väldigt noggrant! Det är avsändarens ansvar att skriva adressen så att den är tydlig och syns väl och att ha rätt porto på brevet. Det var så de skrev til mig iaf då jag skrev för att fråga...

  • AhjärtaP
    monkay skrev 2009-03-01 21:28:58 följande:
    Damn va snyggt det låter, kan du inte lägga upp ett kort sen när du har gjort ngn? Tycker det är så kul att få inspiration Jag har gjort 20 av 35 kort, så börjar ta sig... men vilken tid det tar! Gaah!Glöm inte bort att väga din inbjudan innan du skickar, jag provvägde igår och det blev 22 gram. Gränsen för 1 frimärke är 20 gram... vågar man chansa? Eller måste jag stätta på 2 frimärken för bara 2 grams övervikt?
    Ja det kan jag göra, sen när det är helt klart! Visst tar det tid *pust* sen vet jag inte om det blir så mkt billigare än om man hade beställt dom som jag trodde men det är ju kul oxå.

    Vårt har strulat lite oxå vi hade valt ett tunnare halvtransperant papper men det ville inte skrivaren "ta" det knöglade bara iho sig så nu blev det på vanligt papper istället, blev fint det med men ändå.

    Ja väga dom måste jag göra, hoppas det inte väger allt för mkt bara, har nog räknat med 2 frimärken för vår del.

    Jag vet faktiskt inte om du ska våga chansa, men 2gram liksom...det borde ju inte vara nåt problem tycker man. Men kanske inte värt att riskera nåt? Fråga dom på posten kanske
  • AhjärtaP
    Saggezza skrev 2009-03-01 21:32:20 följande:
    Hej!Vi skickade våra inbjudningar förra veckan i cellofanplast. Blev skitsnyggt. Vi hade genomskinliga etiketter, använde publisher på datorn och skrev ut adresslapparna i ett snyggt calligraphtypsnitt och sen hade vi "Tillsammans"-frimärken. Jag har inte prövat med andra frimärken men jag kan tänka mig att det är jobbigt att sätta dit dem eftersom att de vanliga frimärkena tar ett tag innan de "torkat" och därför nog lätt kan flytta på sig... Men som sagt jag har inte prövat utan misstänkte detta och köpte därför de förklistrade...Låter som om det kommer bli väldigt fint att skicka askarna i cellofan!
    KIkade in era inbjudningar, jätte fina!
    Lät fint med genomskinliga adresslappar oxå, får se hur jag gör nu. Iof har jag redan fixat vita adresslappar så det kanske blir dom trots allt.
  • monkay

    Känns så surt att sätta på ett extra frimärke för enbart 2 gram, men ni har rätt vågar ju inte direkt chansa på att de inte kommer fram.

    Läste ngnstans att om man skriver avsändare på kuverten så kommer korten fram ändå, och de skickar en faktura som straff till avsändaren. Kanske jag kan göra så...hmm tål att tänkas på

  • AhjärtaP
    monkay skrev 2009-03-01 21:40:16 följande:
    Känns så surt att sätta på ett extra frimärke för enbart 2 gram, men ni har rätt vågar ju inte direkt chansa på att de inte kommer fram.Läste ngnstans att om man skriver avsändare på kuverten så kommer korten fram ändå, och de skickar en faktura som straff till avsändaren. Kanske jag kan göra så...hmm tål att tänkas på
    Jag förstår det!

    Ni har verkligen fina inbjudningar ni med, ibland ångrar jag att jag inte gjorde kort istället för i askar. Hade ju kunnat göra kort som ligger i asken men jag sätter in ett fint papper inut så att det sitter fast där i när man lyfter på locket.
    Förklarar dåligt, hoppas du fattar.
  • monkay

    Tack

    Askar är ju hur fint som helst, kommer göra succé! Tror jag förstår hur du menar hur ni gjort. Tror att det blir bäst som du valt att göra, att pappret sitter inuti asken istället för ett kort däri...

    Gaah kan inte komma över det här med 2 gram, irriterar mig verkligen. Och jag har redan limmat fast pärlor och snören och sånt så kan ju inte direkt ändra på det!
    Känner mig nästan som en bridezilla när jag vägde korten...du vet, blev tokig och började gnälla och bli aningen hysterisk.
    Haha, så långt ifrån min personlighet som helst, men men!


    AhjärtaP skrev 2009-03-01 21:47:06 följande:
    Jag förstår det! Ni har verkligen fina inbjudningar ni med, ibland ångrar jag att jag inte gjorde kort istället för i askar. Hade ju kunnat göra kort som ligger i asken men jag sätter in ett fint papper inut så att det sitter fast där i när man lyfter på locket.Förklarar dåligt, hoppas du fattar.
  • AhjärtaP
    monkay skrev 2009-03-01 21:53:29 följande:
    Tack Askar är ju hur fint som helst, kommer göra succé! Tror jag förstår hur du menar hur ni gjort. Tror att det blir bäst som du valt att göra, att pappret sitter inuti asken istället för ett kort däri...Gaah kan inte komma över det här med 2 gram, irriterar mig verkligen. Och jag har redan limmat fast pärlor och snören och sånt så kan ju inte direkt ändra på det!Känner mig nästan som en bridezilla när jag vägde korten...du vet, blev tokig och började gnälla och bli aningen hysterisk.Haha, så långt ifrån min personlighet som helst, men men!
    Hahahaha känner igen det där!!
    Jag verkligen sa till min blivande att jag kommer INTE bli en bridezilla men jag måste erkänna att jag är nog på väg att bli en!!!! Gaaaah

    Vägde du dom hemma? Kanske kanske postens våg visar mindre, hoppas.
  • AhjärtaP

    Monkay

    Får jag fråga, skrev du nåt om önskelista i dina inbjudningar?
    Jag får bara inte till det, känns som om jag verkligen förväntar mig presenter så jag hoppade det.
    Vill ju iof inte få 100 brödrostar heller svårt det där.

Svar på tråden Skicka inbjudningarna i cellofanpåsar..