• Joseful

    Barnfritt bröllop!

    Hej!

    Vi kommer, som jag läste i ett annat inlägg, också ha ett barnfritt bröllop men våra egna barn kommer dock att få vara med.
    Det jag skulle önska vore att någon kom och hämtade dom sen efter maten så man fick kvällen helt utan barn, frågan är ju bara vem som ska göra det då alla man känner är bjudna.

    Hur har ni gjort/ska göra på ert bröllop där det kommer vara barnfritt men ni tar med era egna barn?
    Kommer dom vara med hela kvällen och åka hem när det är slut med..?
    Eller är dom bara med ett tag och hämtas av...?

  • Svar på tråden Barnfritt bröllop!
  • Hubba

    Våra pojkar kommer att vara 4 & 2 när det är dags... men de ska få vara med på festen... ska ta med täcke och kudde samt bärvar dvd till dem... sedan ställer både mina föräldrar och mina bröder upp och tar dem... skulle det inte funka så kan min ena lillebrors svärmor komma och ta pojkarna...
    Men jag tror att de kommer att ha det jättekul för de känner ju 95% av alla som är med... och det stör inte mig alls att de ska vara med när jag vet att det finns så många som kan tänka sig att hjälpa till...

  • Petronella01

    Våra 2 stora barn är med men dom är 14 & 15 år...vi har bjudit med några goda vänners ungdomar som är i deras ålder...3 st.
    Lillkillen ska så klart vara med på vigseln...middagen tillsammans med sin barnvakt ( hm...har tänkt ut en men har inte frågat ännu....och vara med på *brudvisningen* (speciellt för Gotland) och sedan så får dom gå hem...och då lär han vara jättetrött De äldre barnen hoppas vi att min sambos FD tar med sig hem på nattkröken när dom beger sig hemåt...

  • Joseful

    Låter som en del lyckats lösa problem iaf!
    Jag har så svårt att släppa kontrollen över våra barn och ska dom vara med, även om det är någon annan som ska se efter dom så kommer jag inte kunna slappna av en sekund den kvällen.

    Visst, våran äldsta har vänner och så som säkert skulle kunna få sova hos men våran minsta, som inte är född än, kommer i juni, är ju bara dryga året så det blir ju lite svårt.

    den äldsta som kommer är min mormor och hon vill nog inte gå hem tidigare än andra och alla andra som kommer bjudas älskar att festa så det blir nog svårt.

    Vill helst inte ha dom där mer än till middagen då jag anser att alkohol och barn inte går ihop och är inte jag spiknykter så vill jag inte ha dom där pga att jag då inte skulle kunna slappna av.

  • chenda86

    inte för att jag jämför era barn med hundar, men jag har skitsvårt att få hundvakt!!

  • anja1661
    chenda86 skrev 2009-04-03 16:53:46 följande:
    inte för att jag jämför era barn med hundar, men jag har skitsvårt att få hundvakt!!
    ahhahahha!!!

    ingen granne som kan ställa upp? vi har en underbar granne + barn vilka vi umgås med som ska ställa upp som hundvakt.
  • anja1661

    våra barn snart 3 resp snart 4år kommer vara med under hela bröllopet. även syrrans barn 4år resp 3månader.
    vi kommer ha bäddat madrasser i ett rum precis bredvid och så kommer mormor, syrran (tärnan), toastmastern min brorsa ha ansvaret tillsammans över barnen under hela kvällen inklusive middagen.
    sen när festen e slut så tar mormor & morfar, alltså mina föräldrar, med de hem till sig där de sover över.

    de kommer även sova där natten innan bröllopet oxå så vi kan styla vår lokal, fixa naglaarna och äta en lugn middag med vår tärna och bestman....*mysigt* (med fyra barn tillsammans så händer det ju aldrig annars...)

  • chenda86

    Haha :) Jo, det blir antagligen en kompis föräldrar, dom har passat henne innan och dom har även haft hund, så dom litar jag på! Jag är väldigt petig på vem jag lämnar bort henne till! Hon e ju min lilla bejbis :)


    anja1661 skrev 2009-04-03 17:07:53 följande:
    ahhahahha!!! ingen granne som kan ställa upp? vi har en underbar granne + barn vilka vi umgås med som ska ställa upp som hundvakt.
  • Besservvisser
    chenda86 skrev 2009-04-03 16:53:46 följande:
    inte för att jag jämför era barn med hundar......
    Det skulle jag absolut göra.... båda arter luktar illa och dreglar mycket.....
  • Bröllop vår 09

    Hej!
    Vi har också 2 barn 1 resp 3 år gamla och de ska vara med i kyrkan men sen hade vi precis som ni först stora bekymmer med vem som skulle passa. Vi ville ju gärna ha det barnfritt på festen och som sagt alla nära är ju på samma fest. Men vi frågade faktiskt på vår store pojkes dagisfröken och hon ställer upp! fantasktiskt skönt, så nu lämnar farmor/mormor barnen hemma hos oss efter kyrkan (har av detta skäl valt både kyrka och festlokal hyfsat nära hemmet) och hon möter upp där hemma och passar hela kväll+natt+ morgon så vi alla kan sova ut på annat ställe (grand hotell!). Denna lösningen känns jättebra för oss för vår store pojke kommer ju känna sig jättetrygg och även den lille har träffat personen i fråga många gånger vid hämtning/lämning på dagis och de passas i sin hemmamiljö. Kan det bli bättre?
    Lycka till!
    /K

  • MulleNuh

    Min pappa separerade nyligen och hans ex ska komma till kyrkan men inte till festen. Så jag ska fråga om hon kan tänkas ta min minsta dotter direkt efter kyrkan. Dottern är vid detta 1 år och 2 månader drygt.
    Sonen är då 4,5 år och kan då vara med på middagen men sen åka hem med min mans pappas sambo som inte är någon festare! Jag HOPPAS att det går att lösa på detta sätt då jag haft GRYM ångest över just detta..

Svar på tråden Barnfritt bröllop!