Inlägg från: augustibrud2009 |Visa alla inlägg
  • augustibrud2009

    1/8 Nr2

    Såg att vår tråd var avstängd och hittade ingen ny, så jag startar upp en nu. Hoppas alla hittar hit så vi kan fortsätta disskutera =)!

    Vi som hängde på den gamla tråden är:

    augustibrud2009 Vårdsbergs kyrka, Linköping
    Cattis77 - Degeberga kyrka
    Dinnajad- Bjurvattnet utanför Skellefteå
    EhjärtarE - Sörbyakyrkan utnför Luleå
    Ida o Mille
    Hawaiiii-Gamla Gränome Bygdegård, Uppsala
    Holi
    Hoppasbrud2009
    Jenny står brud 090801
    JochD4ever
    Kalin - Kullabygden (ligger vid ängelholm i skåne). Borgerlig vigsel vid havet. Fest på Jonstorps Vandrarhem.
    Lövings
    Misssnartfru, Borgs kyrka, Norrköping
    Majas mamma
    MarianneL Kärna kyrka, GUla Paviljongen Linköping
    mattiasmarie
    Milla84
    Mois81
    Molla81
    Mrs Baom, Sunne kommun, Gräsmarks kyrka:)
    nea00
    Noxire - Örnsköldsviks kyrka
    RhjärtaJ
    RTBW
    Saggezza - Djurö kyrka på Värmdö, Stockholm.
    Sandsjöbröllop
    Sara Payam
    Småland09 - Gamla Hjälmseryds kyrka (djupaste och vackraste småland)
    Solhatten - Lund
    Solros 2009
    SommarNoll9 - Vid en sjö utanför Umeå (borgerlig vigsel)
    Vita Rosen

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-11 12:43
    Det här är adressen till den förra tråden, glömde vist lägga in den:
    www.brollopstorget.se/Forum-1-9/m3203411.html

  • Svar på tråden 1/8 Nr2
  • augustibrud2009
    missnartfru skrev 2009-04-06 11:05:36 följande:
    är det någon mer som kommer att göra sin egen mat till festen?
    Inte vi i alla fall, vi hade tänkt göra det först men kom fram till att det skulle bli för mycket jobb. Vi vill gärna ha sittande middag alltså inte buffé och då blir det svårt att hitta en rätt som inte behövs göras precis innan. Men om man inte vill ha mat som inte kan göras dagen innan så borde det väl inte vara något problem?
  • augustibrud2009
    20090801 skrev 2009-04-06 11:32:41 följande:
    Hoppar på här jag med.Vi ska inte göra maten själva, fick ett bra pris hos festlokalen. 690kr för välkomstdrink, trerätters meny med dryck till, kaffe m. avec, tårta samt att alla dekorationer står de för. Vi behöver bara njuta.
    Det låter som en riktigt bra deal. Grattis =D!
  • augustibrud2009
    västkusttös skrev 2009-04-06 13:27:34 följande:
    Hej på er! Jag hoppas att jag kan få vara med här också.Vi skall fixa med mat själva, eller ja min m2b pappa skall ha ansvaret och sedan ta hjälp av fler familjemedlemmar. Så vi skall bara njuta Vi kommer köra på en tre-rätters med servering vid bordet.
    Klart du får =)!
    Vad ska ni ha för middag? Hur löser ni det rent praktiskt *nyfiken*?
  • augustibrud2009
    västkusttös skrev 2009-04-06 15:39:26 följande:
    Jo vi kommer ha en gravlaxtartar som förrätt. Den är jättelätt att förbereda dagen innan, så när det är dags att servera så har vi några personer i köker som lägger upp laxröran på den snyggt formade brödbiten.Till huvudrätt kör vi vitlöksmarinerad älgrostbiff med en potatispaté, grönsallad och en kall sås (äpple och pepparrotscreme. Alla delarna går att förbereda dagarna innan så vår serveringspersonal (bekanta till mina svärföräldrar)behöver "bara" lägga upp och servera.Efterrätten blir en sorbet. Här kommer det slevas "glasskulor" (man skall ju inte ha så mga, typ 2 per person)för glatta livet samtidigt som drycken serveras och man börjar bära fram allt eftersom. Hela våran plan när det gäller middagen har varit att de ingående delarna skall kunna förberedas. Detta har vi delvis fått hjälp med av min svärfar då som är storköksutbildad. Vi tror det kommer bli kanon
    Nu blev jag nyfiken, är det någon ni känner som jagar eller hur får ni tag på så mycket älgkött? Vilken del gör man rostbiff på? Aldrig hört om något annat än vanlig rostbiff... Går det att göra på rådjur också?
  • augustibrud2009
    västkusttös skrev 2009-04-07 15:36:33 följande:
    Jo, min m2b + typ hela hans familj jagar så vi har bytt kött med dem för att få så mkt stekar som möjligt (bytte alltså bort filén mot en stek... ) De var de skyldiga oss efter att hans bröder gift sig före oss och då har vi bytt kött med dem Rostbiff är främst ett tillagningssätt om jag förstått det hela rätt, man kan göra det på innanlår, ytterlår etc beroende på hur fint kött man vill ha. Fördelen med rostbiff är att det skivas så tunt så även en mindre fin bit (som ytterlåret) funkar utan att det blir segt. Rent teoretiskt funkar ju då rådjur oxå men stekarna är ju betydligt mindre, så ex ett innanlår (som e den finare biten) blir det ju inte så mkt av. Sen skall man ju tänka på att det är betydligt mer viltsmak på rådjur så det är inte säkert att man kommer att associera till rostbiff när man äter.
  • augustibrud2009

    Blev något konstigt när jag citerade ovan.. texten jag skrev försvann. Tänkte bara skriva Tack =D :P
    Va kul att ni fått det så bra ordnat för er med köttet =)! Hoppas det smakar mums =)!

  • augustibrud2009
    20090801 skrev 2009-04-10 21:10:15 följande:
    Idag kom hindersprövningen i retur från skatteverket tillsammans med efternamnsbytesgodkännande.
    Kan man redan ansöka om att byta efternamn?
  • augustibrud2009
    missnartfru skrev 2009-04-11 19:07:44 följande:
    Jag trodde inte att hindersprövningen får vara utfärdagt tidigare än 3 månader innan, så kolla så att ni inte står där och den inte är giltig...
    Nej, det gäller i 4 månader från att det utfärdats.
  • augustibrud2009

    Ja, ska verkligen se till att inhandla ett fint paraply som man kan ha om det skulle regna. Inte kul att paja frisyr och allt...

Svar på tråden 1/8 Nr2