Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Livets stora och små frågor

    Trevlig Valborg Piggelin!
    Vad mysigt att barnen bryr sig så om Amanda. På dagiset vi först fick plats var det 16 barn i 1-2års åldern, och 2,5 personal. Just nu känns det mycket bättre med dagmamman där det är 7 barn i blandad ålder. Som du säger så är de ju lite mer självgående, och vill gärna vara stora och "ta omhand".

    Skål och ha det så skönt i helgen! Börjar så smått av sluta mina sysslor, och det känns dumt att påbörja något som jag avslutar i juni. ÄR LEDIG HELA MAJ!

    (Så vill någon annan ledig ses o fika för-/eftermiddag så ses jag gärna med lilla vilddjuret i släptåg.)

  • Liten med Mindre

    Frejis - skönt att du hade filen i posten i alla fall.

    Hur går det med förvärkar och annat? Har det lugnat sig?

  • Liten med Mindre

    BS - skoj med ny katt. Köper ni från dans-folket eller? De var väl uppfödare även till ragdoll om jag minns rätt?

  • Liten med Mindre

    Hej hej!
    Vad härligt det låter med balkongfixeri, potatisland, tjocka fruLlor och mjölkbomber.

    Jag har också haft en kanonbra helg. Vi har skärpt till oss och försökt laga middag att äta ihop med Mindre om kvällarna. Mysigt! för alla. Ögonen har hållit sig ok, lite dimsyn emellantå, och svårt att låta bli att gnugga när man som jag är gammal lins-användare. Svärisarna har passat Mindre i helgen och de verkar ha haft det toppenmysigt ihop. Skoj, med tanke på att de inte setts sen 15 februrari.

    Själva kom vi iväg till vårt slott och har myst, promenerat, ätit jättegott och svurit över att hotellsängar aldrig passar de aktiviteter småbarnsföräldrar på ledighet behöver. Extra plus för att personalen fixade fram en kostym i strl som passade min man, eftersom hans hängde kvar i hallen, och han var fullt beredd att åka 2 h för att hämta den. Där höll den helgen på att ryka.

    Idag är det mammaledigt - så mysigt att vara hemma igen. Men - öppnaförskolan är verkligen ett ställe för sig. Både jag och skruttan blir stirriga värre av att vara där. Skoj men stirrigt.

    och - nu höll jag på att glömma - tanten var snäll nog att vänta till söndag med att komma, så att maken och jag fick en lördag på slottet utan hennes sällskap. BOM, men ingen fara på taket ännu. Nu ska väl ev nytt barn slippa samma födelsedag som Mindre i alla fall.

    Dags att vila middag!

  • Liten med Mindre

    Förresten - fuskhippa låter skoj, men det hade nog knäckt mig totalt.

  • Liten med Mindre

    Telis - vilken nyhet - lycka till med ruvningen!

    Izzie - vi var på Södertuna Slott. Gnesta.

    Det blir korta inlägg hemifrån - någon är gosig och leksugen i massor.

    KRAM!

  • Liten med Mindre

    Vad många sötnosar det dök upp. Både med och utan "nos".

    Cicci - skoj med framgångsrik pottövning. Funderar över det hela med, för Mindre fick pröva min gamla toa-ring hemma hos föräldrarna förra veckan - och det var jättekul. Sen fick ingen gå på toa utan den orangea ringen. Hon börjar väl upptäcka att det händer nåt där nere - drar i blöjan och pillar nyfiket.

    Nenne -det låter jobbigt med svettningarna - jag tror nog att de blir värre av dina klimakteriehormoner. Så hoppas att de går över med sprutstarten, och att akun hjälper lite extra.

    Lappis - en vandrande "pull" låter lite mysig. Hoppas maken väger upp bristen på småbarnsmamma-dejt ikväll. Vi kan vara ganska sega och svåra att få med vet jag numera.

    Vet inte om jag kan följa med på dejt på söndag. Får lämna ett kanske och hoppas. beror lite på hus-visningar och hur pigga och friska vi ev håller oss.

    Sen måste jag fira lite - Mindre har gått upp 400g på en månad, varav 1 vecka matvägran. Lite bättre än 100 g per månad som halvåret innan. Fast ännu är vi inte över 9 kg...

  • Liten med Mindre

    Nenne o AM - Jag svettades också kopiöst om nätterna, efter förlossningen. Tror den plastade frottén fick ligga kvar några veckor, plus handdukar och pyjamas (lätt att byta ut mitt i natten istället för att bädda om ).

    Nancy - vilka tassar. jösses. Tänk att få en kyss av dem. Aj! Hon ser verligen ut som ett litet vilddjur.

    BS - lycka till på röntgen, och trevlig resa!

    Tinga - Hoppas killarna vaknar ur sin inte-äta-period snart, och får lite mer aptit.

    För tillfället har jag ett pasta och pannkaksmonster hemma. Och så älskar hon att provsmaka när vi lagar mat. Har börjat ta fram pallen till diskbänken och så får hon vara med och hälla och vispa när det behövs. Härom dagen var det någon som ville sleva i sig alla krossade tomater och den rivna osten vi skulle lägga på fisken. Men tror ni hon åt av den när den var klar?

    Fick gå med och bada idag - sista gången på miniplask. Skoj! Ett vilddjur i vattnet. fast hon verkar inte sova gott för det? Något med magen månne? Ska nog kolla.

    Kramisar!

  • Liten med Mindre

    Fejis förresten - jag blev så glad att höra om din sprattlande bebbe. så mysigt att det fladdrar vilt i magen.

  • Liten med Mindre

    BS - vet att du är på resa nu, men GRATTIS i alla fall. Så kan det gå när man inte har ägglossning... Hoppas att du får må bättre denna gång, trots ryggen, vikten och annat. Intressat upplösning på röntgendramatiken.

    Tinga - GRATTIS till de 300 grammen! Det är ju strålande ATT de går upp i vikt med den magra kosten de behagar stoppa i sig. Fantastiskt! Jag vet hur jobbigt det är med en sparris - men jag försöker också tänka att hon ju mår bra och växer lite i alla fall. Försök blunda för vad BVC säger att de borde öka, och se till att de ökar något, och att de mår bra. KRAM!

    Muggles - hade möte med chefen förut, och han verkade förstående för mitt problem - och sen har inget hänt. Så då ser jag det som legitimt att sluta oroa mig för att jag ibland inte gör särskilt mycket nytta på jobbet. Kan ju liksom inte tvinga till mig jobb under pistolhot.

    Fast just nu njuter jag av att vara hemma. Tycker inte alls januari är dåligt ur dagissynvinkel. Perfekt att få vara hemma med Mindre nu under våren och sommaren. Hon är ju supermysig att vara med, och när man som vi kan dela upp ledigheten så får man det bästa av två världar.

    Brunch - som det ser ut nu så kommer jag gärna och mumsar. Om vi inte hittar ett helt fantastiskt hus. Men läget känns inte så nu...

    Frejis - du får koka dig en riktigt kraftig rödvinsås och äta till något gott. Kan bota lite av begäret kanske?

    koko - en dito ostsås? Inte för att brie gör någon höjdarsås förstås...

    Själv är jag oerhört sötsugen denna veckan hemma. Så fort Mindre ligger för att sova middag så rensar jag skåpen på godis. Patetiskt! Undras om det är pga morgonpromenaderna eller bara hemma-sug?

    Nu har benen somnat - sitter på golvet i vardagsrummet o surfar, då halva lägenheten är utan ström av okänd anledning. Det får maken fixa ikväll när jag cyklar.

    Må så gott alla!
    syns på söndag!

Svar på tråden Livets stora och små frågor