• Tinga

    Livets stora och små frågor

    Åh, har So you think you can dance startat igen? Nu måste jag boka in tisdagskvällar till det, för det är ju hur bra som helst. Minns förra sommaren när Piff & Puff åt sitt sista mål sent på kvällen; då passade det bra att se So you think... samtidigt. Vissa låtar jag hör på radion får mig alltid att tänka på dansnummer jag sett i det programmet.

  • Tinga

    Snorkfröken - vilken eländig kommentar från din "kompis"! Förstår mer än väl att du sade upp bekantskapen med henne.

    Snaily - attans mög (är man skåning så är man ) med dina spottings! Förstår att det känns skittrist. Även om du skulle vara avslappnad i sommar är ni ju mitt i en utredningsprocess och har försökt ett tag, så det är klart att du blir ledsen när tanten börjar visa sitt fula tryne. Kram på dig! Hoppas att ni får en mysig skärgårdstur, trots eländesväder.

    Vickan - jag hade också satsat på mammabyxor direkt; dem vet du ju att du kommer att få använding för, men större byxor ska du förhoppningsvis inte behöva mer sen, när det magömma gett med sig.

    Blivande - usch ja, det är tufft att höra om dem som lyckas utan att ens försöka, men jag håller med Nenne; man kan ju inte bli förvånad om man blir gravid när man har oskyddat sex.

    BS - grattis till fina kubsiffror! Vad trevligt att middagen blev lyckad till slut, trots en dålig start.

  • Tinga

    Lappis ? härligt att du mår så bra! Vad gäller din läslista skulle jag lägga Aldrig fucka upp sist; tyckte att den var ljusår ifrån Snabba cash.

    Telis ? vad bra att det finns folk man slipper bråka med också! (Angående snitt, alltså.)

    AM ? stort grattis på födelsedagen!

  • Tinga

    För övrigt kan jag bara säga - jag är i chock. Vi var på neo för vägning idag, och på nio (9!) har Puff gått upp 440 g! Förvisso kräkte han rejält strax innan han lades på vågen förr gången och den här gången hade han ätit rejäl lunch strax innan, men ändå. Ser man på lite längre sikt har han gått upp 800 g på fem veckor, så det är jag jätteglad för. Äntligen lite betalt för allt kämpande.

    Piff däremot går det trögare med; upp 25 g på nio dagar. Å andra sidan så är vi tacksamma för att han inte gått ner i vikt, vilket han mycket väl kunde ha gjort med tanke på hur mycket han kräker. Nu är planen att få över honom på mjölkfri kost så fort som möjligt, för att se om det har någon effekt.

    Med Puffs raketökning nu ligger han faktiskt på 7.7 kg, så han är inte så himla liten längre. Det är ungefär ett halvt kg mer än brorsan, men det lustiga är att Piff ändå ser större ut. Jag tror att det beror på att Piff är rundare i ansiktet, medan Puff mest har lagt ut på kroppen; bringan och magen, vilket inte syns lika mycket.

  • Tinga

    Ojsan, glömde visst det lilla ordet "dagar" efter nio ovan.

  • Tinga

    Piggelin - låter som att semestern börjat bra för er del, trots lite sämre väder. Att få en uteplats är det jag ser fram emot allra mest med vårt hus; så härligt att kunna sitta ute och äta.

    Vi har faktiskt inte bestämt oss än huruvida vi åker på semester eller ej, fastän avresan är på måndag förmiddag. Anledningen är att Piff fortfarande kräker massor, och det är frågna hur rolig semestern blir med en kille som kräker flera gånger per dag? Vi försöker nu få honom att äta mjölkfri välling, men han är ju så kinkig med hur allting smakar, så det brukar ta ett tag att få honom att byta sort. Oftast får man trappa ner den ena sorten och upp den andra genom att blanda dem. Problemet är ju att vi inte har så mycket tid att vinka på inför semestern, så därför vill vi att han ska börja äta den andra maten NU, så att vi kan se om han fortsätter kräka eller ej.

    Det känns förstås jättetråkigt om vi tvingas stanna hemma, men att lägga ut 10 000-tals kronor på något som blir helt misslyckat känns inte heller så lockande. Vi ger det ett dygn till iallafall, så får vi se hur det utvecklar sig.

  • Tinga

    Mrs B - jag tackar för gröterbjudandet! Vi ska se först hur det går med vällingen nu och huruvida det blir någon resa eller ej, men om det blir aktuellt med gröt hör jag av mig. Tack igen!

  • Tinga

    Lappis - tack! Eventuellt åker vi iväg på någon kortare tripp lite senare på semestern, om vi lyckas få Piff kräkfri då. Fast vi hoppas ju fortfarande på England/Normandie.

  • Tinga

    Var det inte en Melvin som Junilejon fick? *hästminne* Milton tror jag inte heller har funnits.

  • Tinga

    Piggelin - gillade också Ribbings artikel. Hon har helt rätt i att snåljåpar är ett elände och så himla trist. Tacka veta jag generösa människor. Sen behöver det ju inte vara i pengar alla gånger, utan det finns ju många andra sätt att vara generös på också.

Svar på tråden Livets stora och små frågor