• Tinga

    Livets stora och små frågor

    Frejis - ojdå, du kanske är den första som föder en så'n där färdig ettåring, som BS ville ha?!? Skämt åsido, är det något oroande i att magen är stor, eller tror man bara att det är en stor bebis? Kram på dig!

  • Tinga

    Telis - vad härligt att allting såg bra ut på ULet och att ni fick bra resultat på testerna. Vad gäller könet överlåter jag till mer rutinerade UL-bildsbedömare att avgöra det.

    Frejis - vad skönt att det såg bra ut på ditt UL med.

    Lappis - vilken härlig inledning på semestern du har fått; tre flaskor champagne redan.

    Sweet - förstår att du är seg i skallen om du knappt sovit något på hela natten. Hur mår Lillskruttan då; har hon sovit lika lite och lika dåligt som du borde hon ju vara helt kaputt.

  • Tinga

    Doktorn ringde tillbaka nu ikväll, och det han kanske eventeullt kan tänka sig, fast det är inte troligt ändå, är att Piff har fått kikhosta. Imorgon ska vi iallafall upp till neo och ta ett blodprov, för att kolla om han har någon infektion i kroppen och om det isåfall är av en behandlingsbar typ. Skönt att det händer något, iallafall.

    Dessutom är en remiss skickad till en gastroläkare, men hon har semester denna veckan, så det blir tidigast nästa vecka som hon hör av sig. Det känns iallafall bra att det är på gång, så att man även kollar upp om det är något fel i själva "systemet". Nu har vi övergivit tanken på akuten, för nu känner vi att det är saker på gång på ett par olika håll.

    Under dagen idag gick det ganska bra; bara ett par mindre kräkningar, men under kvällen blev det ett par rejäla omgångar. Det är helt olika hur dagarna utvecklar sig; ibland är förmiddagen bäst, ibland eftermiddagen och ibland kvällen. Inte lätt att tajma med mediciner och sådant, som han helst inte ska kräka upp. Det har iallafall inte gjort någon skillnad, varken till eller ifrån, att vi nu gått tillbaka till en komjölksinnehållande kost (näringslösning). Känns iallafall bra att han får näringslösning med högt energiinnehåll, när det nu är en hel del av det han äter som kommer upp igen.

  • Tinga

    Snaily ? nä, läkaren trodde väl egentligen inte att det var kikhosta, men han ville inte missa något ?uppenbart?, så därför blir det provtagning. Bra!

    Sweet ? jag har för mig att man får penicillin mot kikhosta, men är inte säker. Vad smart med lappen ni får med när man hämtar på dagis; det är ju sådana saker man undrar över. Maken brukar alltid få en liten ?rapport? över just de ämnena när han kommer hem från jobbet.

    Kängu ? shit, sådana kommentarer är ju inte det första man förväntar sig av en så pass gammal människa! Verkligen oförskämt! Vad bra att du hittat ett sätt att få Ru att komma till ro. Kul med shopping med. Själv ser jag fram emot att Boomerang ska börja med sin rea; de brukar ha mycket fint tycker jag.

    AM ? Puff borde ju ha smittats vid det här laget isåfall, eftersom Piff varit dålig i över tre veckor. Fast doktorn trodde ju som sagt inte riktigt själv heller på kikhostateorin, så vi får väl se vad det slutar med.

  • Tinga

    Lappis - jag passar också på att önska en riktigt trevlig resa! Fast med tanke på vart ni ska och vad ni ska hitta på är jag övertygad om att det blir så. Kram!

  • Tinga

    Har pratat med neodoktorn nu, och proverna som togs på Piff i onsdags visar inte minsta lilla tecken på något konstigt; ingen infektion, bra blodvärde, bra saltvärden (ingen uttorkning), osv. Det känns naturligtvis skönt, men samtidigt undrar man ju varför kräkningarna bara fortsättet på samma sätt som förut. 4 veckor är vi uppe i nu.

    Doktorn lovade också att en från neo ska ringa till gastroläkaren på måndag, så att det händer något den vägen så fort som möjligt. För övrigt finns det inte mycket att hoppas; neodoktorn hade iallafall inte fler idéer att testa.

    Maken och jag börjar känna det som att vi går på knäna nu. Att ständigt vara på sin vakt och "fånga upp" kräkningar tar på krafterna. Dessutom har vi ju ovissheten kring vad det beror på och hur länge det kommer att vara.

    MSW - sked

    Muggles - vad skönt att ni haft en härlig resa. Barndomsminnen och lite nostalgi i lagom dos är alltid trevligt.

    Snorkis - hoppas att det blir BIM!

    BS - vad drygt att du mår så illa! Har du ungefär en månad kvar till de där 18 veckorna när det släppte förra gången? Läskigt med din kollegas dotter!

    Passion - hoppas att er dröm slår in!

  • Tinga

    Frejis - anledningen till att de ringer först på måndag är att gastroläkaren är på semester denna veckan, så det finns ingen att prata med förrän då. Annars håller jag med om att det inte funnits någon anledning att vänta.

    Snorkis - du som är väskexpert; har du några tips på var man ska kolla efter de här finare, dyrare väskorna? Eller det är kanske sådan kunskap man inte delar med sig av hur som helst, typ som ett bra kantarellställe? Jag har aldrig handlat något på e-bay, men tycker att man blivit lite försiktig med tanke på allt som skrivits om oäkta varor och oärliga försäljare.

  • Tinga

    Muggles - jag vill också se "ditt" hus! Förstår att det känns trist när Moa väljer farmor framför mormor. Inte så lätt att diskutera sådant med en 2-åring heller.

    Snorkis - oh, det är ingen fara med väsksnacket; jag bad ju om det. Tänk att det finns väskforum! Fast det klart, det finns väl forum för det mesta nuförtiden (hur gammal lät det nu som att jag är ).

    Vickan - jag säger som flera; om du nu mår så illa, varför försöker du inte få medicin utskrivet mot det? Lite illamående är ju sin sak, men att kräka ska man ju inte behöva göra.

  • Tinga

    Snaily - hoppas att en halv Pergo-tablettär lagom till dig, så att ett ägg släpper i rätt tid och att du slipper trams med spottings.

    Vi har faktiskt haft fint väder här i Skåneland också idag, så vi åkte en runda till stranden. Piff och Puff tog sina första havsbad och fick sand i rumpan för första gången. Piff har mått bättre än på länge idag; bara två små kräkningar på morgonen, och så har han ätit bra också. Vågar inte hoppas på att det är en vändpunkt, för det har vi trott så många gånger nu och blivit besvikna lika många gånger också, så vi får se vad som händer helt enkelt.

    Apropå väder, så verkar det som att sämre väder är på ingång här också; just nu slår regnet mot fönsterrutorna. Trist, för det var skönt både på stranden och i vattnet idag; säkert minst 20 grader.

  • Tinga

    Muggles - kunde felv! Jättefint hus, verkligen! Önskar att badrummen såg ut så i vårt hus med, men inom en ganska snar framtid blir det nog så, om jag känner mig själv rätt. Har det varit visningshus, eller?

  • Tinga

    Muggles - ja, jösses vad det har gått åt handdukar här de senaste veckorna! Har kört minst en maskin tvätt varje dag under den här tiden; tack och lov att vi har egen tvättutrustning i lägenheten. Plastade haklappar har det också gått åt i parti och minut; ibland har det inte ens funnits någon torr att sätta om halsen på honom.

    Låter som en bra idé att kolla parketten noga i huset. Om det varit visningshus är det kanske ett företag som säljer, och då borde det vara större sannolikhet för att det säljs till fast pris, än om det är en privatperson.

  • Tinga

    Muggles - du får inte lov att skriva om hus ni är intresserade av utan att inboxa mig länken! Jag vill såklart gärna se det här andra också (tror inte att jag har tillräcklig info för att hitta det själv ). Jag förstår att ni drog öronen åt er med tanke på priset, för det är ju inga pengar man snyter ur näsan bara.

    En del av dem som köper de där dyra husen har säkert ett tidigare boende som de gjort en vinst på, men en del förköper sig garanterat. Jag kan bara instämma i att man inte vill lägga alla sina pengar på att bo och jag tror också att det är stor risk för problem i relationen om man sitter i en tajt ekonomisk sits.

    Sen tror jag att många är godtrogna när det gäller bankernas sätt att räkna. Jag tycker absolut att man ska göra en egen kalkyl, utifrån de kostnader man själv brukar ha. När vi köpte vårt första hus för några år sen hade banken i sin standardkalkyl räknat med en post för kläder på 600 kronor per person och månad! Det kommer man ju inte långt på även om man gör alla sina inköp på KappAhl, H&M och Din Sko. Då är det bättre att ha tänkt efter före själv, så att man verkligen vet hur ens ekonomiska situation kommer att bli.

    Sen håller jag helt med Koko angående det här med amortering kontra amorteringsfritt; kan man placera pengarna till bättre ränta än vad man betalar för lånet kan man ju hellre göra det och sen amortera i "klump" istället, när pengarna är "lösgjorda" igen, t ex om man placerat i aktieindexobligationer eller liknande. Topplån kan det ju vara skönt att bli av med, eftersom de har högre ränta, och så har man ju en viss marginal om man tvingas sälja huset vid något tillfälle när prisläget kanske är lägre än när man köpte (så att man inte har lån kvar på något man inte längre äger).

    Haha; märks det att ekonomi och lån är ett ämne jag går igång på?!?

  • Tinga

    Passion - jättetrist med tant, men det finns ju iallafall två andra väldigt trevliga saker kvar att hålla tummarna för i närtid.

    Snorkis - jag tänker iallafall fortsätta hoppas för din skull tills det definitivt är kört.

    MSW - kul med A:s första steg. Puff rusar runt längs med allting i lagom höjd att hålla i, men är för vinglig för att gå på egen hand än.

  • Tinga

    Snorkis - jag har inte köpt några jättedyra väskor (än (den dyraste jag äger har faktiskt maken köpt i present till mig och den gick nog på knappt 1500.-), men jag ser alltid till att köpa väskor i skinn, just för att de håller sig snygga länge. Möjligtvis kan jag tänka mig tyg, men absolut inte konstläder. *ryyys* Det hjälps inte att det är mer djurvänligt, för så länge man ändå slaktar djur för att äta dem kan man lika gärna använda skinnet till vettiga saker (som handväskor ) också. Skor i konstläder är verkligen ingen hit; man svettas ju ihjäl om fötterna.

  • Tinga

    Telis ? vilken härlig minisemester ni verkar ha haft. Och perfekt timing med vädret med.

    Snorkis ? allt emellan 9 och 18 månader är en normal ålder för att börja gå, så spannet är verkligen enormt. Jag menar, vid 18 månader är man ju trots allt dubbel så gammal som vid 9!

    BS ? vad trist att Iris är så kinkig och inte mår bra, nu när ni har semester. Har tyvärr ingen aning om vad som kan hjälpa, men jag kan skriva under på att det är jättejobbigt när ens barn mår dåligt och man inte har en j-a aning om vad det beror på och hur man ska kunna få dem att må bättre.

    Sweet ? du åker väl till en outlet och storshoppar en massa snorbilliga snygga kläder, då är det ju lätt att hålla klädkontot nere. Nä, man har ju olika intressen, men jag kan säga att 600 i månaden kommer i alla fall inte jag långt på.

    Muggles ? verkligen ett coolt hus! Förstår att ni känner er på, för det verkar väldigt bra planerat och ser jättesnyggt ut. Att det sen ligger nära dagis, skola, hav och har bra busskomunikationer är ju super.

    Passion ? ?ert? hus är ju bara helt otroligt; verkligen ett sagoslott! Trots att jag tycker att Muggles hus är coolt tycker jag äver att ert är det. (Jag vet; jag är lite schizofren. ) Tänk vilken massa plats ni kommer att få. Det är onekligen ett helt annat prisläge utanför storstadsområdena. Har man bara chans att få jobb kan man ju verkligen få en bra tillvaro, när man inte behöver lägga en jätteandel av sin inkomst på boendet. Håller tummarna för att allt faller på plats för er! Hur går det med jobbet din sambo har på g?

  • Tinga

    Hej BS! Gastroläkaren har vi inte hört något ifrån än, men hon jobbade ju sin första dag efter semestern idag, så vi har räknat med att det ska ta någon dag till innan vi hör något ifrån henne. Vi tycker nog att Piff generellt har kräkt lite mindre de senaste dagarna; runt 5 ggr per dag har det legat på i några dagar nu. Det är ju fortfarande för mycket för att det ska vara OK, men det är lite lättare att hantera. Dessutom har vi blivit väldigt duktiga på att se när det är en kräkning på gång, så oftast hinner vi fånga dem i en handduk, så blir det mindre kladd och färre klädbyten. Febern kommer och går; vissa dagar är han feberfri, medan han andra dagar ligger runt 38.5. Fast enligt neodoktorn är feber hos så pass små barn ett svårtolkat symptom. Någon bakterieinfektion har han ju bevisligen inte.

  • Tinga

    Nenne - hej! Kul att se din glada nuna igen. (Skrev flrst fel, så det blev kuk istället för kul... ) Var det Njupeskär ni var vid? Där var jag för sådär 20 år sen.

  • Tinga

    Passion - några nyheter om budgivningen, förresten?

  • Tinga

    Nenne - nope, ingen resa, för Piff har fortsatt att kräka. Är inne på femte veckan nu. Lite har det minskat, från 10+ gånger om dagen till 5+, men det är fortfarande tröttsamt. Fast nu börjar vi bli rastlösa av att gå hemma, så det lutar åt en tripp till Berlin över helgen. Några dagar räknar vi med att orka med, och då kan man ju samla tvätt på hög och ta hand om den när man kommer hem, istället för att behöva klödda med det under resans gång.

  • Tinga

    Snorkis ? trist med tant, men skönt att du redan verkar ha ?repat? dig. Kram!

    Muggles ? det hör till att ha lite ångest inför husköp. Det är ju den största affären de flesta gör i sitt liv, så det är ju inte så konstigt. Sen är det ju faktiskt möjligt att sälja igen, om ni inte trivs. Jag trivdes inte alls i vårt första hus ? två månader efter att vi flyttat in var jag i full gång med att kolla på Hemnet igen. Sen flyttade vi till lägenheten vi bor i nu och här har vi trivts bättre än i något annat boende vi haft, så det kan bli bättre också sen.

    Telis ? vad gullig du är som erbjuder dig att ta hand om vår tvätt. Vi har laddat med lite Y3 i väskan, så om det kniper kan vi tvätta upp en del för hand.

    Passion ? åh, då är det verkligen nära nu! *håller tummarna*

    Åååååhhhh, visst är det typiskt! Nu har vi gått och drällt i flera dagar och börjat känna oss rastlösa här hemma, så igår kväll bokade vi hotell i Berlin och färjetransporten dit, med avfärd tidigt imorgon bitti. Vad händer då idag på förmiddagen; jo, de ringer från sjukhuset och undrar om vi kan träffa gastroläkaren imorgon på eftermiddagen. Tyvärr hade de ingen möjlighet att träffa oss idag, men nu har vi en tid bokad på onsdag i nästa vecka, vilket är dagen efter vi kommer hem från Berlin-trippen, så det blev inte så illa ändå. Så imorgon drar vi alltså iväg några dagar, så sen hörs vi igen i mitten på nästa vecka. Ha det gott och kram till alla.

Svar på tråden Livets stora och små frågor