Inlägg från: Blivande fru L |Visa alla inlägg
  • Blivande fru L

    Livets stora och små frågor

    Ja, historien om simmarna är verkligen något att berätta för barnbarnen! Men då måste man ju få barn först...

  • Blivande fru L

    Tack BS, det hoppas jag också!

  • Blivande fru L

    Här i tråden pendlar det som vanligt mellan hopp och förtvivlan. Jag håller mig i kulisserna och tänker ofta på hur det går för er.

    I helgen var jag på vårt sommarställe utan dator och tänkte på Nenne flera gånger om dagen. Det hjälpte tydligen inte. Kram på dig!

    Kram till och alla andra som behöver lite kvinnlig ömhet så här på förmiddagen!

  • Blivande fru L

    Ore förresten: jag tror också på lågt Hb, såg att du fick alla möjliga bra tips om järnrik kost redan. Det behöver i och för sig inte vara något konstigt att vara trött mitt i natten men det är bra att kolla Hb hos BM nästa gång eftersom det sjunker som mest i mitten av graviditeten. Hoppas du mår bra i övrigt!

  • Blivande fru L

    Jag gjorde min förlossningspraktik både på BB Sthlm och vanliga förlossningen på Danderyd, åtta veckor på vardera ställe. Gillade båda, men jag födde ju iofs inte barn själv...

  • Blivande fru L

    BS: Jepp, vi fortsätter med vanligam, hederliga samlag till augusti. Min menscykel har börjar bete sig mystiskt och jag vet inte vad jag ska tro om det. Har fårr spottings från dag 14, det har jag aldrig haft förut. Ska prata med en av läkarna på jobbet om det imorgon.

    Nu ska jag iväg och köpa blommor till trädgården. Tjing!

  • Blivande fru L

    Återkommer med för- och nackdelar om förlossningskliniker senare idag!

    Vink vink till alla!

  • Blivande fru L

    Telis - Någon (koko?) svarade redan att de inte gör planerade snitt på BB Sthlm. De tar alltså inte emot några "riskgravida" utan man måste ha haft en normal graviditet och förvänta sig en normal, vaginal förlossning i rätt tid av graviditeten. Sedan har man givetvis beredskap för allt som kan hända under en förlossning som börjar normalt, dvs man förlöser med sugklocka eller snitt om det blir nödvändigt. De har heller inga restriktioner på smärtlindring, du får det du vill ha. Efter förlossningen stannar man kvar på samma avdelning tills det är dags att åka hem, pappan får också stanna och man har eget rum.
    På DS förlossning tar man emot alla, dvs både riskgravida och "normala". Efter förlossningen flyttas man till en annan avdelning eller hotell-BB.

    Muggles - Det låter som om du ska börja testa ÄL tidigare än på dag 10. Om du har en 24-dagars cykel kan ju ÄL infalla redan på dag 10. Tycker du ska testa så att du blir klokare på din cykel!Dag 1 av cykeln brukar väl räknas som den dag mensen kommer igång på riktigt, dvs i den mängd man vanligen brukar blöda. Dey behöver absolut inte vara nåt knas med ÄL bara för att du haft spottnings några ggr.

    Om folsyra: Ryggmärgskanalen hos fostret sluts väldigt tidigt (typ v. 5) i graviditeten och har man för låga halter av folat i kroppen då är risken större för ryggmärgsbråck.

    På tal om något helt annat så köpte jag lavendel och murgröna att plantera i krukor på trappan. Det kommer att bli sååå fint! Regnvädret gör att planteringen får vänta tills imorgon. Det har regnat heeeeela dagen här.

  • Blivande fru L

    Hej alla!

    Jag missade också när handen formades som en pil. Det var roligt ändå, iofs.

    Jag ska gå akupunkturutbildning i vinter. Anar en lukrativ marknad. Ni får börja komma över till ön på helgerna och få behandlingar! Jag lovar att bjuda på gott rödvin ist för äckligt örtte. Undrar om man kan behandla sig själv?!

  • Blivande fru L

    BS, jag tror nog också att man måste vara lite lagd åt självplågarhållet för att sticka sig själv. Jag kan knappt mäta mitt eget Hb, jag rycker liksom undan handen för mig själv. Knäppt! Däremot var jag nästan lite besviken när jag inte fick börja med hormonsprutorna i våras när det visade sig att makens simmare simmade. Jag är nog lite rubbad.

    Sov gott alla!

Svar på tråden Livets stora och små frågor