• fru AM

    Livets stora och små frågor

    Ore: skönt att allt såg bra ut! Grattis! Fick ni någon aning om kön? Fick ni bilder eller dvd?

    Lappis: vilket kanonhus! KÖP!

  • fru AM

    Hoppsan - Televinkennamnet rotade sig fort ... Vi får se vad Telis säger om att jag döper hennes bebis lite hejsansvejsan.

  • fru AM
    Lapinette skrev 2009-06-11 11:26:27 följande:
    AM - men namnet är ju såååååååå passande !
    Ja speciellt eftersom Telis egentligen heter Anita ... Not
  • fru AM

    Frullan: åh så jobbigt med UVI om det nu är det du har. Hoppas de kollar efter GBS-bakterier också för OM du har UVI med GBS så MÅSTE du får antibiotikadropp under förlossningen! Det är superviktigt! Dubbelkolla med din puckade BM om de verkligen kollat för GBS om det nu är UVI!!!

  • fru AM

    Fru FruLLan skrev 2009-06-11 11:48:50 följande:


    grrrrrhon är ledig tills på måndag
    Men då kan säkert någon annan BM p mottagningen kolla åt dig. På MamaMia har t o m receptionisten tillgång till provsvar osv!

    Frullan - lova mig att - om du ska föda barn innan du fått provsvar - säga till på skarpen på förlossningen att de måste ta urinprov på dig när du kommer in. Vill inte skrämma dig (mer än till lydnad) men GBS är jättefarligt för bebisen (alltså att smittas av under förlossningen). I magen är det tydligen inte farligt (enligt min BM).
  • fru AM

    Bra att du fick tag på någon annan Frullan. Skickar de iväg provet så är det nog så som hon sa att de får svar på vilken bakterie som är boven (så de vet vilken antibiotika de ska skriva ut). Det är när de ska kolla själva med såna stickor som det kan bli fel för på dem syns inte GBS särskilt ...

  • fru AM

    Då är vi lugna igen Frullan!
    Var det imorgon du skulle få svar?

  • fru AM
    kängu skrev 2009-06-11 11:55:42 följande:
    Nu funderar jag genast på varför man inte GBS-testar alla kvinnor innan förlossningen?? Med tanke på att det är så pass allvarliga konsekvenser...
    EXakt vad jag har funderat på!!! Jag hade GBS med Livia och tvingade mig under Hektor-graviditeten till säkert fem odlingar för att veta om det kommit tillbaka. Det är väldigt vanligt nämligen att man får det igen om man haft det en gång. Konstigt (turligt) nog fick jag inte det - fast å andra sidan kom ju Hektor med snitt så då spelar det inte ngn roll. Det är vaginala förlossningar som är risken när det gäller GBS
  • fru AM

    Frullan: Jag hade GBS-uvi:er två eller tre gånger under graviditeten med Livia. Sista gången jag testade positivt för GBS var via ngt snabbtest på förlossningen faktiskt. Så det blev dropp och sedan övervakning av Livias andning första dygnet.

    HAr man haft GBS med först barnet så får man tydligen dropp under nästa förlossning också sa min BM, just för att det är så vanligt med återfall.

    Man har ju oftast NÅGOT symtom på UVI (så kängu - om du inte haft något symptom så ska du nog inte behöva oroa dig, men prata med BM för sinnesfridens skull). Symptomen på UVI under graviditet behöver inte alls vara som vanligt utan "bara" visa sig genom t ex väldigt mycket sammandragningar. Precis så hade jag med Livia: inga symptom utom just väldigt ofta och onda sammandragningar (kunde få det t o m när jag låg och läste i sängen och alltså int ansträngde mig alls)

    Frullan du frågade om vagn: vi kör ståbräda för livia (ibland), alternativt varsin vagn när vi är ute och hasar på stan på helgerna. Men jag har ju inte börjat hämta/lämna på dagis än (pga snittet) så jag vet inte hur det funkar egentligen. Maken går med livia till o från dagis m hj a paraplyvagn eller så åker de cykel. Är nog sugen på en dubbelvagn Baby Travels i såna fall - till i höst. Ståbrädan lär ju INTE funka i snön i alla fall.

  • fru AM

    Dagens lunch: Vegetarisk lasagne från frysen.

    Nu antecknar intresseklubben så pennorna glöder.

Svar på tråden Livets stora och små frågor