• fru AM

    Livets stora och små frågor

    Lapinette skrev 2009-06-12 10:18:58 följande:
    AM - inget gelatin. Man rullar in dem i plastfolie och låter dem ligga i några timmar. Hittar dock inte receptet då jag har den hemma i en sån där gammal Arla folder, på deras hemsida har dem den inte. Det var enkelt att förbereda, blev gott och t o m uppskattt av tonåringarna.
    Var det denna?:
    www.arla.se/Default____17653.aspx
  • fru AM
    Lapinette skrev 2009-06-12 10:21:03 följande:
    Gällande lunch så tror jag faktiskt inte jag pallar med det. Känner mig som ett jäkla asplöv och vill sitta nära mobiltelefonen utifall att. Om de ringer vill jag kunna springa in på toaletten och låsa dörren om mig.
    Helt begripligt! Stor kram Lappis!
  • fru AM
    _koko_ skrev 2009-06-12 10:22:40 följande:
    Om man vill variera smördegssnurrorna är det väldigt gott att smeta vanlig kaviar i dem i stället för tapenad! (kan ju inte lämna er helt )
    Visste väl att du hade ett bra tips i bakfickan Koko!

    Gjorde förresten din dijonkyckling igår! Gud så gott det var! Verkligen supersmaskigt! Måste bara berätta att när den stod i ugnen och doften började sprida sig så rusade jag till Hektor och kollade blöjan ... Dijonkycklingen är jättegod men den doftar betänkligt likt ..."brända popcorn" som Cicci så träffande uttryckte det.

    låt det inte avskräcka er gott folk - var bara förberedda!
  • fru AM
    BrudSommar2006 skrev 2009-06-12 10:28:12 följande:
    AM, fyrabarnsmor??
    Gaaah!
  • fru AM

    BS: gillar ni lax? har ett recept där man tar en lämpligt stor bit laxfilé, klappar in med hackad dill och brer på majonnäs. Skjuts in i ugnen. Kanongott! kan det vara något? Säg till så kollar jag upp exakt recept (ur kokboken "Annas mat").

    En kall gräddfilssås till, dfärskpotatis, någon kortkokt grönsak o en sallad...?

  • fru AM

    Herregud - man kan inte ens ta en normal tretimmarslunch utan att ha 20 sidor att läsa ikapp! Återkommer!

    ps.tack för trevligt lunchsällskap!

  • fru AM

    BS:
    laxrecept

    en hel stor laxsida (eller mer - vet inte hur mycket ni äter/hur många ni är)
    1-2tsk salt
    1 paket fryst dill eller 1-2 dl färsk hackad
    1-2 dl majonnäs (ej lätt)
    citronklyftor

    lägg filén på lättsmort ugnsfat med skinnsidan ned, klappa in köttsidan med salt och sedan med finhackad dill. Täck med ett tunt lager majonnäs. Majonnäsen ska täcka dillen. Hit kan förberedas.

    Sätt in i ugnen. 225grader i ca 20-25 minuter. Servera gärna med citronklyftor till.

  • fru AM

    Lycka till imorgon Lappis & herr Lappis och alla små eskimåerna!
    Har de inte ringt nu så ringer de inte idag!!! Hurra!

    Tack alla för bidrag till min vernissagebuffé!

    Kram och trevlig helg om jag nu skulle få för mig att logga ut plöstligt!

  • fru AM

    Heja Blatocysten (vi kan väl INTE kalla den Blatten?!)

    Kram till Lappis och herr Lappis

    Och till alla andra i tråden

    Vickan: påminn mig på måndag så skickar jag en samamnställd tilltuggslista. Samt ev utlåtanden fr söndagens gäster ...

  • fru AM

    Vi kan ju INTE kalla den för Blatten eftersom det ju heter BLASTOcyst (tur!)

Svar på tråden Livets stora och små frågor