• fru AM

    Livets stora och små frågor

    TAck för länken Passionsblomman! Nu ska här knipas. Ska damma av geishakulorna också ...

  • fru AM

    Hej Sweet! Hälsa NYC från mig - säg att jag kommer o tokshoppar med maken om ca 5 år ...

  • fru AM

    muggles skrev 2009-06-11 14:42:15 följande:


    Eg tror jag att KUB är mer en grej man gör för att lugna sina nerver än vad det eg är nytta med det. Det är ju så otroligt mkt annat som kan vara fel. Det som inte går att testa är ju tex autism/adhd mfl. Usch, jag skulle verkligen inte vilja ha ett barn med de syndromen (om man kan kalla det så?). Har bekanta på två olika håll som har barn som har grav autism och adhd och det är ingen rolig historia! Dessutom är ju min kusin autistisk och nu vid 20 års ålder är hon fortfarande som en 5-åring mentalt (om ens det). Det går ju inte att föra en normal konversation med henne. Det känns som att det skulle vara svårare att älska ett sådant barn. Nu skriver jag nog väldigt politiskt inkorrekta saker här men...
    Jag tror egentligen inte det är svårare att älska ett sånt barn men livet blir ju helt annorlunda mot vad "planen var"...

    Usch det här så svåra saker att chatta om. Jag säger så här - *obs! min åsikt och grunden för mina egna livsbeslut* - vill man göra abort om barnet visar sig vara skadat (dvs trisomier) ska man göra FVP/MKP, kan man INTE tänka sig att göra abort om barnet visar sig vara skadat ska man INTE göra FVP/MKP. Frågan är om man då ens ska göra KUBB. Risken är ja att man får myror i huvudet.
  • fru AM

    Angående diskussion om MKP/FVP, DS, ADHD, DAMP: Ja,ja hur man än uttrycker sig så är det alltid någon som blir/känner sig lite missförstådd ... Ska nog sluta lägga mig i såna här diskussioner. Om jag kan.

    Måste bara säga detta om FVP och ryggmärgsbråck: När jag gjorde FVP så frågade jag speciellt om de kunde avläsa ryggmärgsbråck utifrån provresultetet och de kunde de INTE sa de. Nu görs det ju ett ultraljud också vid FVP (för att de ska se var de sätter nålen och hur gammalt fostret är) och på det ultraljudet ser man ju även ryggraden och kanske kan man redan då se om det är något fel eller bråckaktigt ... Annars tittar de ju efter sånt på RUL.

    Tjohej.
    Nu väntar lite slänga-gamla-papper-excersis

    Ses!

  • fru AM
    Telis skrev 2009-06-11 16:06:26 följande:
    Fast på nätet står det faktiskt: "Oftast analyseras även fostervattnet, ett så kallat AFP-prov görs, för att kontrollera att fostret inte har ryggmärgsbråck, bukbråck eller liknande." Men man ska ju inte tro på allt som står på nätet så det kan ju vara fel.
    Hej igen! Det KAN vara så att de inte kollar ryggmärgsbråck på snabbanalysen (som tar en vecka och var det vi valde) utan bara på den analysen som tar en sisådär tre veckor (som vi inte valde). Värt att kolla upp med BM eller sjukhus! Ryggmärgsbråck är en av de saker jag varit mest rädd för (tillsammans med harmynthet - fånigt nog för det opererar man ju! - samt scenariot att de slarvar bort mitt barn på BB och jag får med mig fel barn hem ...)
  • fru AM
    Telis skrev 2009-06-11 15:59:24 följande:
    AM, det är väl ingen som känt sig missförstådd? Eller har du gjort det? Jag tyckte iallafall att jag förstod dig väldigt bra. Eller är det jag som blivit missförstådd och jag inte har märkt något själv? Nej, nu förstår jag verkligen ingenting.
    Äsch - jag snedtände nog bara på mellanmålet (som tyvärr INTE var en Magnumglass utan en mugg gazpacho)
  • fru AM

    Nenne: Kanske Livia kan få komma till dig & P på lära-sig-busa-mer-kollo i sommar?

  • fru AM
    snaily skrev 2009-06-11 16:32:11 följande:
    Hej igenTillbaka från massage med snygga frottéavtryck i hela ansiktet
    Jag läste "snygga fotavtryck i hela ansiktet" och ndrade vad du hade varit på för typ av massage ...
  • fru AM
    nennesjuttioåtta skrev 2009-06-11 16:43:22 följande:
    AMOooh ja gärna!!!! Vad vill du ha för nivå på kollot? Toahumor (gladpack under ringen) eller vanlig hysshumor (plånbok på snöre)
    Toahumor går bra. Även slapstick-humor är populärt (typ dratta på rumpan i tårtan). Strålande! Ska bara förankra idén hos faderskapet först ...



    Snaily: oooo bara en vecka tills korven kommer! Spännande och roligt! .-)
  • fru AM

    Hallåhallå!
    Telis: halkhistorian!!!
    Själv har jag både halkat på bananskal, fått en tårta i ansiktet samt blivit nerbajsad av flygande fågel (inte bara en utan flera gånger).

    Lunch idag!? Myomet verkar tillåta det, eller - Frejis? Var det inte 11.30 på GH som har varit vår preliminära tid/plats?

    Ska vi köra på det? Telis, Frejis, Koko, Jag - någon mer? Lappis? Cicci?

Svar på tråden Livets stora och små frågor