• Telis

    Livets stora och små frågor

    Jag är hemkommen efter en helg med besök på Kolmården och en slottsweekend på Mauritzbergs slott med maken och ett par kompisar. Sååååååååå himla mysigt och trevligt och gott.

    Kan verkligen rekommendera Mauritzberg! Vi fick afternoon tea, vin och fruktkorg på rummet, fyrarättersmiddag och en jättefin hotellfrukost (med våfflor!!), allt i ett underbart 1600-tals slott med havet precis utanför fönstret.

    Jag hade förvarnat om att jag inte kunde äta vad som helst och precis före varmrätten kom servitrisen och sa "du vill väl ha ditt kött genomstekt?" och då kunde jag bara inte säga nej, trots att jag hade tänkt äta det rosa (det var helstekt biff). Jag blev nästan gråtfärdig när dom andra fick in mört, vackert ljusrosa kött och jag fick in ett par gråa skosulor. Men jag är verkligen gift med världens bästa så han tog några av mina skosulor och delade med sig av sitt fina kött. Så det ordnade sig och middagen var fantastisk (halstrade pilgrimsmusslor, helstekt biff med potatisterrin och portvinssky, assiett med lokala ostar och fläderblomsmarmelad och sist en vaniljparfait på sockerkaksbotten och färska jordgubbar. Mmmmmmmmums!).

  • Telis

    Jaha, det var ju ett särdeles opassande inlägg efter Passionsblommans.

  • Telis

    Ja, jag har varit lycklig förskonad från tråkiga nyheter (och tråkig fotboll ) den här helgen så jag vet inte vad som har hänt i Mexiko. Men det låter som om jag ska vara kvar i min lilla helgbubbla ett tag till.

  • Telis

    AM, dom har en sprillans ny golfbana också vid slottet, och det allra sötaste lilla kapell man kan tänka sig nere vid strandkanten. Golf-, mat- och romantikpaket borde definitivt gå att ordna.

  • Telis

    Jaha, BT strular fortfarande märker jag. Jag går och lägger mig istället. Kram kram till alla!!

  • Telis

    kängu, bara ett par veckor kvar! Så spännande!

    Mrs B, vad skönt att han fått komma hem igen. Hoppas att dom inte hittar något för att det beror på att det inte finns något att hitta.

    Page, på torsdag är det dags.

    Frejis, skönt att höra ifrån dig och att du inte verkar ha haft så där akutont i helgen!

    Idag har vi varit på infogruppmöte hos barnmorskan. Men jag visste redan allt, tack vare er här.

    Illamåendet går lite upp och ner men ojojoj, vad jag är trött. Jag brukar vara kvällstrött i normala fall men jag visste inte att man kunde vara så här trött.

    Nu ska jag ÄNTLIGEN få gå och lägga mig. Snoring Gonattkramar!

  • Telis

    Jo, just det ja, lycka till med långtidsodlingen, Lappis! Jag tror inte att du behöver oroa dig för att dom inte klarar upptiningen, det är ju toppkvalitet på dom och förra gången gick det ju alldeles utmärkt. Jag håller tummarna!

    Jag fick förresten en undersökning per mejl där dom kollat effekterna av alternativmedicin (bla akupunktur) vid IVF som visade på 30% lägre graviditetsfrekvens bland dom som använt sig av någon alternativmedicin jämfört med dom som inte gjort det. Och det trots att "alternativmedicinarna" fick ut fler ägg som oftare blev befruktade än den andra gruppen. Det är en dansk studie från i år, säg till om du vill läsa den (det är bara ett sammandrag på ca tio sidor) så mejlar jag den.

  • Telis

    Lappis och Nenne, jag har visst den där pdf:en på hemmadatorn, jag mejlar den ikväll. Den gällde många olika slags alternativa lösningar, både akupunktur och annat som reflexologi, homeopati osv. Jag var så trött så jag skummade bara men jag tror inte att det fanns något bra svar på varför det blev så mycket sämre resultat med alternativmedicin än utan. Men jag tror att en teori gick ut på att det kunde störa inplanteringen av ägget i livmoderslemhinnan.

    Ni får läsa ordentligt sen och se vad ni tycker - jag tror att var och en blir lycklig på sin egen tro.

    Muggles, nej det var inte inskrivning igår, det är fortfarande tre veckor kvar till den (det är en jädrans väntan jämt i den här businessen). Igår var det bara ett infomöte för förstagångsföräldrar, om mat, motion, ultraljud, fosterdiagnostik osv.

    Det var en tjej där som ifrågasatte om man vill föda på BB Stockholm för den avdelningen ligger inte på samma våning som operationsavdelningen och det var ju inget bra om nu något går snett. Kära nån, om jag är på ett av huvudstadens största sjukhus så oroar jag mig inte för att det ska vara för långt till operation. Det finns väl hissar kan jag tänka mig. Men kul att se att alla oroar sig, bara för olika saker.

    Muggles, skiiiiiit med tanten! Jag undrar om det bara var den senaste cykeln som var skum? Då kanske det var något tjall på just den här senaste ägglossningen? Man har ju inte en perfekt ÄL varje månad, inte ens om man är frögurka.

    Vänner, åh hoppas hoppas!! Det vore kul med ett litet prins- eller prinsessyskon till Prinsen.

    Nenne, kraaaaaaaaaaaam!! Att få se dig streaka är nog det enda som kan få mig att titta på fotboll tror jag.

  • Telis

    BS, det var ju för förstagångsföräldrar så dom vill väl vara snabba med att informera om att man inte ska dricka vin eller äta mögelostar som gravid men att det är viktigt med folsyra. Det är ju inte alla som är så pålästa tyvärr.

    Jag blev så förvånad också när dom började prata om att det var så långt till det första ultraljudet i vecka 12. Jag är så helt insnöad på IVF:er att jag inte fattat att inte alla gör UL i vecka 8. Tänk att det är en massa människor som blir gravida genom helt vanliga SAMLAG.

Svar på tråden Livets stora och små frågor