Inlägg från: lanovia 08 |Visa alla inlägg
  • lanovia 08

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    Godmorgon! Eller godförmiddag heter det väl egentligen.

    Visst blev det semester här. Ialla fall nästan, jag skall inte till jobbet, men skall sätta mig och läsa artiklar nån timme sedan. Så får jag ihop lite flextid som jag kan ha nytta av senare.

    nu harjag en hund som väntar på sin promenad så jag borde inte sitta här.

    Jenny, du behöver nog inte oroa dig för jobbet. Som de andra skriver anställer man någon i reproduktiv ålder så får de också räkna med att det kan bli barn.
    Min svägerska gick på anställningsintervjuv när hon var gravid, innan hon ens visste om det själv. Sedan fick hon jobbet och började jobba när hon var i 3e månaden. Hon var väl inte superstolt över sig själv när hon skulle berätta på jobbet. Men vad gör man? Sedan gick hon hem på mammaledighet och under denna tiden så fastanställda de henne. Ja vissa har tur.

    Ingis vilken dag du hade igår. Hoppas du inte har allt för mkt "baksmälla" idag.

    Hvidis vad kreativ du har varit. Är det hormonerna där också? Jag är inte klok här hemma. Vill ju bara grejja hela tiden för att få ordning i hemmet. Kan vara hur trött som helst på jobbet men väl hemma så går jag som en Duracellkanin (även om jag är trött här med) och när jag väl slutar grejja så däckar jag.
    Idag har jag dock lovat mig själv att ta det lugnt. Kroppen måste återhämta sig också. skall bara måla lite på en vägg...

    Nej nu måste jag ut och gå. Sedan jobba lite och därefter långpromenad till och från hundens dagis. Lite onödigt att lämna in henne idag när jag är hemma men vi tyckte att vi betalar ju ändå för platsen.

  • lanovia 08

    Jag har så fullt upp med att bara vara idag (har inte ens målat och knappt läst åt jobbet (kan göras nån annan dag ) att jag inte riktigt orkat med datorn.
    Skall egentligen bara stänga av den nu men var tvungen att läsa vad som skrivits här. Hinner dock inte kommentera något skickar bara en KRAM till alla.

    Nu har jag gjort räkmackor och skall åka iväg och hämta mannen och hunden. Sedan skall vi åka ut med båt/färja i skärgården. Sätta oss på en ö och bara ha fredag, förmodligen blir det ett dopp i det blå. För hunden blir det definititivt det.

  • lanovia 08

    *vinkar till alla*
    här skrivs det för full som vanligt. Jag hinner inte med datorn idag heller (nästan skönt detta). Vi har varit i trädgårn hela dan, målat och skyfflat massa jord *stryker svetten ur pannan*
    Nu måste jag gå o duscha för att åka till Hornbach sedan skall vi vara barnvakter ikväll. Skall passa mina små älskade vildingar till brorsbarn.

    Daa usch med svärfadern. Hoppas ni får veta vad det är snart och att det är något allvarligt.

    Blommis: ryser när du berättar om sonen som var borta. Och tårarna börjar rinna när du skriver om föräldrar som faktiskt kan dö. Hemska tanke.

    Nej nu hinner jag inte skriva mer borde stått i duschen för länge sedan. skickar en kram till alla, skall bry mig om er mer en annan dag.

    Svärföräldrar tycker jag är ett jobbigt kapitel. Mina är egentligen supertrevliga och bra, men de kan verkligen reta gallfeber på mig också. När vi första spenderat två veckor med dem iGrekland, sedan varit på fest hos dem dagen efter och ytterligare dagen därpå haft dem på besök här. Ja så långt var det ok, men sedan när svärfar ni 2 v senare påpekade att nu måste vi minsann ses snart. Då får jag lite lätt andnöd, vi har ju umgåtts med dem KONSTANT i 2½v, om det då råkar gå några veckor sedan när vi inte ses kan la inte vara någon katastrof??

  • lanovia 08

    Spännande Villemoa!

    Jenny, vad är det för hund ni har?

    Grå katt vi var på vårat inskrivningssamtal i v6 vill jag minnas. Tidigt var det ialla fall har hört många som får gå senare. Men här ville de hinna prata med dig om matvanor och sådant innan du hann stoppa i dig fel saker.

    *slickar mig runt munnen* äpplepaj mums vad gott. Hade våra äpplen varit mogna ännu hade jag sprungit ut och plockat för att göra en egen.

  • lanovia 08

    Sitter här helt slut nu. Skulle egentligen varit med på veckohandel men mannen verkade tycka att jag behövde vila och han hade nog rätt.
    Men nu har vi så gott som klara med stenen i rabatten, är inte lite jord vi burit undan. Man blir nästan rädd när man ser jordhögen. Någon som behöver???

    Var som sagt barnvakter igår. Vilket var trevligt. Eller ja kan ju fråga vad mannen tyckte När barnen väl var nattade så somnade jag med. SEdan vaknade jag bara när lillan ramlade i golvet och började gråta, gick upp och lugnade henne, gick ner o la mig och somnade.

    Vi fick även deras gamla barnvagn. Är kanon, visst denär välanvänd och lite skiten, men det är inget som vi anser vara värre än att går och tvätta. Sedan var det punka men det lagar vi nog lätt. Så nu slipper vi lägga pengar på en vagn, de ville inte ha ett öre, tyckte att de skulle ändå köra den till tippen. jaha jaja tack. Sedan slipper vi all fundering över vad för vagn vi vill ha. Den här är som den är, har den dugt åt dem borde vårat barn klara av att ligga i den.
    Får väl bjuda dem på en rejäl middag någon gång, för vi vet redan nu att vi har mer saker att få av dem, de har tydligen fyllt en hel låda med kläder och grejer.

  • lanovia 08

    Oh cockerspanieltik, en sådan hade vi när jag bodde hemma från det att jag var 6år till 16-17 nånting. Världens snällste underbara hund var det. Oh vad jag grät när vi avlivade henne.

    Hur gammal är eran? Har ni tränat henne något alls på att vara själv?
    Vi hade vår hemma tills hon var runt 5-6 mån. Då hade vi henne 3 dar i veckan hos dagmatte och 2 dar fick vi åka hem till henne. Sedan började dagmatten jobba på dagis så då flyttade vi efter med samma tidsschema. nu har vi bytt till ett dagis närmare där hon också är halvtid, fast alla eftermiddgar.3 förmiddagar är hon med husse på jobbet och 2 luncher cyklar vi hem o hämtar henne. Funkar när vi jobbar nära hemmet och har dagiset precis vid våra jobb.
    Dagis är kanon men vi vill inte lämna bort henne heltid, då skulle vi inte ha någon hund kvar själva känns det som.
    Och i januari blir det ingen dagis alls längre för då får hon vara hemma med mig o bebis och sedan maken o bebis.

  • lanovia 08

    JO det är det jag också tycker.
    Jag tycker som sagt egentligen om dem och jag har inga problem med att träffa dem ofta om det så skulle bli, spontant. Problemet är när det blir till ett krav. Då vänder jag tyvärr taggarna utåt och blir bara avig.


    passionsblomman skrev 2009-08-08 16:47:42 följande:
    Ojsan lanovia, det var täta önskemål om umgänge!Våra nära och kära är verkligen inte bortskämda med att ses ofta. Förresten så finns det ingen jag träffar ofta när jag tänker efter. Vänner och släkt och bekantta, det är då och då som det blir av. Inte ringer och mailar jag vidare ofta till kompisarna heller. Inte de heller för övrigt.
    Men det är ju inte det vänskapen sitter i.
  • lanovia 08

    Grattis Villemoa!!!!! Vad roligt! Tog det sig lika snabbt för er förra gången också?

    Ninnis, vad roligt att börja rida igen. Jag står på Ingis sida, köp ny hjälm!!! Hjärnan är mer värld än de hundralappar du har att spara.

    Ingis vilken dag du hade igår. Huvva!

    Hvidis, man som dött, var det här på BT du läste om det? *ryser* Jag tänker den tanken ibland vad gjorde man om ens man skulle dö. Ja längre än så kommer jag inte för jag kan inte tänka på det. Skulle nog ramla efter.

    Fanns det karameller här??? Är sååå godissugen.

    Blommis, hur gick det igår?

    Nej nu skall jag återgå till jobbet. Hoppas jag inte glömt skriva något viktigt med det har jag säkert med tanke på hur att det är ett tag sedan jag skrev. Har helt tappat orken. Är bara trött och tycker det räcker gott med mina egna tankar just nu. Men jag läser här och bryr mig.

  • lanovia 08

    Berätta förresten för mamma att vi hade fått barnvagnen och att den stod hemma hos oss. Hon blev lite lätt upprörd och har bett oss ställa den hos dem istället så skall hon tvätta den och pappa laga däcket. Helt ok för oss.
    HOn är väldigt skrockfull ibland. Bättre blir det inte av att hon köpte vagn och hade hemma relativit tidigt (mot mormors vilja) till första barnet och det förlorade de ju när det var 1år gammalt. Så vi har lovat att ta vagnen med oss upp till helgen.

  • lanovia 08

    Japp!


    Ninnnis skrev 2009-08-11 11:31:28 följande:
    Är du riktigt säker på det? lanovia 08 skrev 2009-08-11 10:46:35 följande:
Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan