Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    Hej på dig och välkommen hit! Förlåt mina otroligt självupptagna inlägg för närvarande...men vi har hittat vårt drömhus och nu är det mäklare och banker och nytt jobb och allt så det bara snurrar!

    Jag har en son som är 8 år nu. Han tog exakt ett år på sig innan vi plussade. Jag har hela tiden vetat att jag vill ha fler men sa´mbon var i början nöjd med ett. Sedan -04 ungefär har vi sagt att "blir det fler så blir det" men åtminstone de senaste två åren har jag förgäves kollat ÄL och försökt pricka rätt dagar osv.

    Jag ringde ett samtal i januari februari nånting ochdå blev det en himla fart. Jag är 38 och har en ruskigt oregelbunden cykel. Man har efter spermaprov och så kommit fram till att kruxet för oss är att hitta just ägglossningen.

    Detta har vi fått hjälp att styra upp med hormoner och så har vi fått åka på VUL(vaginala ultraljud) för att kolla att det är på g och då har vi gjort inseminationer. Den här månaden var vårt fjärde försök på det sättet och vi väntar på BIM (beräknad icke mens) nånstans nu i helgen eller början av nästa vecka.

    Det är alltså väldigt många spännande saker samtidigt här nu...det är fler än ett positivt besked vi väntar på...

    För di del vill jag bara säga att det kändes jätteskönt när det väl var igång med utredningen och man fick lite svar. Otrolit skönt att VETA att simmarna är pigga tex. Eller att jag inte har cystor på äggstockarna elleralla andra orsaker som finns..
    Stort lycka till!

    Det är ju för den delen så att det inte alls är säkert att något är ett dugg konstigt eller fel för er, bara att man inte "gör barn" hur lätt som helst, fast vissa tror det. Du KAN ju tex haft ngt mkt tidigt missfal utan att ens veta det.


    Emelieca skrev 2009-07-15 14:59:20 följande:
    Tack för svaret=)Hur länge försökte ni innan utredning? Vad kostar det att inseminera? Håller tummarna att det går bra för dig passionsblomman(gissar att du är "blommis";)). Hoppas verkligen att våran utredning går bra, och att vi bara varit "slöa" hittills.
  • passionsblomman

    Ensam ? Nej visst inte!

    I min mammagrupp var det FYRA av tjejerna som fått olika slags hjälp på traven och då var vi runt 30 allihop.
    Jag fick som sagt vänta ett år medn det tog sig den naturliga vägen och sen detta med syskon då..
    Nä, det är många som minsann inte blir gravida bara i en blinkning. Fler än som pratar om det är jag säker på.

    Nu ska vi hämta vår son hos hans kompis. hejom fejom!


    Emelieca skrev 2009-07-15 15:42:50 följande:
    18:e augusti blir första besöket. Ska bli jätteskönt att komma igång, även om det skulle bli dåliga besked är ju det skönare än att fortsätta bli besviken månad efter månad.Passionsblomman:Vad spännande med huset, stort lycka till!Tack för att du delar med dig hur ni har gått tillväga. Ska bli jättespännande att höra hur det går för dig med BIM. Jag tror jag har lite i generna att vara slö, mamma fick min storebror efter sju års försökande. Hon hade däremot haft en hel del cystor och hade en massa ärrvävnad på livmodern. Det är iaf väldigt skönt att höra att man inte är ensam i sitsen, känns ju lite ledsamt när folk omkring en poppar ut ungar var och varannan dag. Min sambos bror fick en son för drygt en månad sen och de började försöka ungefär samtidigt som vi.
  • passionsblomman

    Hallon, det är gott med lite gräddmjölk och en aning socker på eller bara som de är eller på yoghurten.
    Jag gillar hallon mer än jordgubbar faktiskt.

  • passionsblomman

    Flickor flickor, jag kan inte sova!

    Jag vaknar klockan fyra och inne tutar och gnyr d e nya kissongarna. UTE slåss en miljard trastar och andra fåglar om de söta röda körsbären i våra två jättestora körsbärsträd...

    Alla fåglar sjunger inte så vidare vackert precis.

    Fast, vi vet ju alla att det inte bara är därför jag inte kan sova.

    Detta är så TYPISKT mig. JÄMT när det är stora grejor på gång, då slår min hjärna in på någon helt ny egen växel och är omöjlg att stänga av.

    Jag är precis som min mamma i det avseendet.

    Min sambo däremot, när han blir nervös inför stora saker, då blir han jättetrött och kan gå och sova hur mycket som helst. Som att all energi bara sugs upp. Utöver det blir han orolig i magen och ockuperar toan.

    Medan jag planerar strukturerar överväger och löser allt mellan himmel och jord inne i min klarvakna skalle...

    Missförstå mig rätt, även min sambo funderar ju såklart, men inte i NÄRHETEN av hur min hjärna går. Han sover som en stock och har så gjort ända sedan vi hittade huset. Jag har inte sovit riktigt ordentligt sedan jag verkligen bestämt att vi skulle åka och titta.

  • passionsblomman

    Emilieca: Tekninsk fysik...
    Typiskt just precis en sådan sak som jag inte vet om jag får komplex av att folk gör eller om jag bara är glad att jag slipper slita mitt hår där..

    Jag kan inte låta bli att bli lite impad av sådana där "svåra" utbildningar.
    Fånigt egentigen, för en förskollärare eller undersköterska har ju ett lika viktigt och svårt jobb på sitt vis, och en florist som jag kan ju något som verkligen inte alla behärskar.
    Men just matte och fysikämnena har det nog alltid varit lite status i att vara bra på tror jag. De som gick natur när jag var ung, det var ju de som var bra i skolan. Jag var asbra också, men gick samhälle, det var mycket flummigare ansågs det. För att inte tala om hur man väl sett på det om jag istället åkt iväg till Norrköping och floristgymnasiet.

    Egentligen har jag efter alla år insett att jag nog visst hade kunnat fatta den där matten och så, men jag tyckte det var så tråååååkigt och såg inte vad man skulle ha det till.

    NU skulle jag gärna kunna lite bättre sådant som har med företagende och att snabbt kunna räkna ut saker i samband med det. Min svåger är skitbra på det och det är knappast en slump at hans nystartade företag blomstrar!

    Oj vad jag babblar...

  • passionsblomman

    Ja ta du och odla fint istället, för du kommer få ett jobb med sisådär dubbel lön mot en florist, så jobba med det och dra in stålar till din drömträdgård istället.
    Florist är ett råslitigt jobb.

    Jag är en sådan där språkmänniska, men gick aldrig någon högskola. Teckenspråk läste jag däremot-apropå språk då, på heltid i två år, så där gick ett par år.

  • passionsblomman
    Hvidbrud skrev 2009-07-16 10:27:02 följande:
    Ni skulle se vad som går runt på taket mittemot... En hantverkare med bar överkropp. Har nog aldrig sett maken till mer avbalanserat vältränad kropp.... Tror jag flyttar datorn till köksbordet...
  • passionsblomman

    Hit med ett gevär! Nu ska skatan i körsbärsträdet skjutas!!!
    Här blir man väckt vid 4 och försöker nu powernapa lite....neeeej då den //&/&&/&/¤ skatan parkerar åter i trädet och SRIKER allt den kan medans länsar trädet!

  • passionsblomman

    EN PINNE! hmpf! en eldkastare eller en handgranat snarare!


    Daa skrev 2009-07-16 12:11:49 följande:
    Den är helt klart ute efter dig...*letar efter nåt användbart. En pinne?*
  • passionsblomman


    Ja DET hade varit något!
    Tror du dartpilarna jag har därute hjälper?
    Daa skrev 2009-07-16 12:19:17 följande:
    ... en pinne var allt jag hade i närheten... *ser lite rädd ut*En gassvets?En borrmaskin?Här finns massa vapen, men inga som funkar på en skata i ett körsbärsträd. Typiskt. En gång fanns här ett skidskyttegevär. Det hade varit nåt.
Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan