Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    Hejom fejom!

    En låååång dag börjar dra ihop sig mot avslut.

    Lämna sonen hos kompis, ställa ena bilen på infartsparkering och så iväg till kliniken.
    VUL: det var had den där osmidig igen...suck..och dessutom hade de fått en ny apparat som DÅNADE så jag inte hörde vad han sa utan hojtade VA!?! där jag åg hela tiden. Nåväl.

    Blodprov: för första ggn klarade de inte att sticka mig på första försöket. jga är annars jupt impad av dem där på provtagningen, för jag är jättesvår då jag har så tunna kärl.
    När hon grävt ett tag undrade hon om jag ville börja om. Tack sa jag. Sagt och gjort.

    (under tiden kom en sköterska fram till min ambo som satt i väntrummet: Ska du ta prover? frågade hon.
    "SVAR-NEJ!" nästan röt han med sin värsta soldatsvararröst!
    Min sköterska började skratta högt och jag sa"det märks att jag har en gammal FN-soldat därute va?")

    Upp till kliniken och hon tänkte skicka hem oss och ta inseminrium imorgon. Men se, då protesterade jag, för jag känner jättetydligt att det är på g nu idag OCH jag var så himla VAAAARm så jag sa att jag ville köra idag också för säkerhets skull. Det tyckte hon var toppen.

    Fast det blev en utdragen procedur att få det där provet av sambon...

    ..det stod nämligen folk och drog i toadörren medan han var därinne och drog i...

    Stackars!

    men, slutligen så.

    Frukost på favvocafét hade vi sedan tänkt.
    -Sommarstängt!
    Fick gå så jättelångt till nästa att vi knappt han frukosta i lugn och ro.
    Tillbaka på inseminarium. Idag gjorde det rätt ont faktiskt.

    Berättade om flytt och pratade om Myom och olika hormoner. Hon sa att tar det sig inte den här gången så ska vi spola äggledarna. (undrar lite varför de inte gjorde det redan i april? )

    Sedan apoteket för att hämta ut sprutan. Väntade en halvtimme.
    När det blir min tur får jag veta att hela datasystemet ligger nere så det inte går att få ut recept...MEN FEL ATT SÄTTA UPP EN LAPP DÅ SÅ MAN INTE VÄNTAR I ONÖDAN!!!!

    Iväg hemåt, men missar precis en buss utåt öarna. Sommartid. Gles bussturlista...

    Väntar läge och väl. Åker till vårt centrum och går på apoteket där. Gick bra. Kollar turlistan för bussen så jag ska komma till min bil. En halvtimma att vänta.

    Jag har idag tillbringat flera timmar bara med att vänta på att få ut den förbaskade sprutan och så ta mig till min bil!

    Fick be familjen som hade min son så mycket om ursäkt då jag kom till dem typ tre timmar senare än jag hade räknat med.
    Nu vet de också att vi ska flytta förresten.

    Hem och skynda lite, för nu har kontraktet kommit tillbaka til oss så jag har ringt banken så de har fört över vår handpenning och det betyder att vi faktiskt alldeles snart har köpt ett hus! Eller vi HAR köpt det, bara det att vi ska besiktiga det också.

    Grannen kom förbi och ville ha kattvakt, så det gick lite snacktid där. Lite uppvärmd pasta har jag fått i mig också, mnen NU sak jag måla lite innan jag ger mig för den här dagen.

    imorgon ska vi in och köra nästa inseminarium. Hej och hå, det går åt mycket tiiiid och jag har tusen saker att packa och städa här...

  • passionsblomman
    Fjällbruttan skrev 2009-07-30 21:21:03 följande:
    En liten fråga,...kan inte han fylla ett rör hemma och ta det med sig? har ju set ti amerikanska filmer hur de gör det hemma och bär röret i armhålan så simmarna ska överleva... kanske lättare än på en allmän toa...
    Jodå föralldel, bara man hinner lämna det på kliniken inom en och en halv timma.Nu när det är semestertider och inga köer så funkar det nästan även för oss som har en bra bit att åka, men INTE när det är vanlig vardag och KÖ. Då är det enda säkra att vara på plats.
    -Tänk dig in i scenariot att vi sitter fast i en bilkö och jag ser minutrarna ticka iväg så provet blir för gammalt!

    "UR VÄGEN; DET DÖR SPERMIER HÄR!!!!"

    Och nu var det ju dessutom så att vi inte visste när vi åkte om det skulle börjas idag eller imorgon, så då spar man hellre på simarna, så det finns till att köra på i tre eller fyra dagar i rad. Det går ju tyvärr inte att spara dem till nästa dag om de väl simmat iväg så att säga...

    Förresten så har det inte varit några som helst problem förrän idag, så det är ingen fara.

    Nu har jag tagit sprutan i magen också.
  • passionsblomman

    Lanovia: NATURLIGTVIS ska du inte behöva ägna någon tid och energi åt att planera in resor och annat NU!!!

    Det är ju HELT beroende på hur du och bebis mår, hur allt flyter på och hur du känner dig DÅ inför tanken på långresa.

    Jag vet flera som rest som tusan med sina bebbar och är jätteglada åt det. För mig hade det varit otänkbart. Dels pga hur jag mådde då, men jag tror jag är rätt hemkär sådär överlag och för mig och liten bebis räcker de små äventyren väldigt långt. Man funkar så himla olika och man ska handla utifrån SIN situation, sin längtan och sina behov. Inte passa in sig i vad andra tycker om ditten och datten.

  • passionsblomman

    Ja, upp till tre fyra dagar i rad insiminerar man. Det är ett jädrans åkande. Nu åker vi strax igen.


    Fjällbruttan skrev 2009-07-30 21:35:32 följande:
    Ok... tänkte inte på avstånden!Men trafikanterna skulle säkert vräka sig åt sidan om du vrålade så.. om inte annat för att komma ifrån en galning Gör ni alltså besök på klininken flera dagar i rad?Hade fått för mig att ni bara var där en dag åt gången.. förutom VUL och annat elände...
  • passionsblomman

    lanovia 08 skrev 2009-07-31 08:47:40 följande:


    Appropå det vaknade här om natten av maken slet i mina trosor. När jag frågade vad han gjorde sa han bara "ja men stolpen är ledig nu" också fortsatte han sova. ????? Öhhhh????
    HAHAHAHAHAHAHHAAAAAAAAA!!!

    *återgår till att läsa ikapp dagen*
  • passionsblomman

    WAAAAAAAA!!! Vad är det HÄR nu då för totalspännande news! Ankis, jag DÖR vad jobbigt med strecken! Hit med ett jättestarkt streckbesked NUU så vi kan jubla ordentligt! Shit vad spännande!

    och så Grå Katt OCKSÅ!!!Grattis!HURRA!!! jag tycket väl att det var förbaskat snålt om plus i tråden den här månaden!

    Kräftor säger ni? Det köpte jag igår. Jg älskar det mer än sushi tillochmed, och jag köper Svenska lyxiga underbara kräftor till bara MIG så fort jag kommer åt under säsongen.
    Fast numera älskar lilleman dem också, så då lyxar vi med det när sambon inte är hemma. Han tycker iofs det smakar bra, men pillandet gör honom vansinnig.

    Letade över hela stan efter en sådan där märkessköld idag igen. Tillslut gick jag förbi en liten butik som det stod "mynt frimärken och medaljer" ovanför.
    Han hade sådana och fäste sina smågrejor på. Jag fick köpa en av honom! Gullefarbrorn! Han var så rar att jag nästan borde börja samla lite medaljer bara för att köpa lite saker i hans affär...

    Inseminariet gick finfint men den där snubben nere på ultraljudsstället, honom litar jag inte ett skit på."ja du förstår du är så svår att mäta på så det blir väldigt ungefärliga siffror"
    "Nä, det är du som är kass jämfört med den andra killen" vill jag säga, men det är ju onödigt.
    Nu blir det imorgon ockås, och om vi vill även söndag, men jag funderar faktiskt på om vi inte bara kan varahemma och försöka vidare själva på söndag, eller rättare sagt blir det väl lördagnatt då.

  • passionsblomman

    Grå Katt skrev 2009-07-31 16:14:26 följande:


    Och du Blomman, jag är verkligen imponerad av att ni orkar med alla turer med inseminarium varje månad! Hoppas SÅ att ni får till det!!
    Tack!
  • passionsblomman

    Hejom fejom Ninnis!

    Smultron! åh vad gott det är!

    Tänk om man kunde köpa det i askar som man kan med Hallon...

    Jag ska plantera massor av smultron dit jag flyttar.

  • passionsblomman

    Jaaa, och när jag inte har barn som är små längre och ha rmer tid, då ska jag göra den så fin att jag kan ah besöksträdgård med sommarcafé där. Kommer du och käkar våfflor då? Eller ill du hellre ha gräddglass med smultron kanske?


    Ninnnis skrev 2009-07-31 22:23:27 följande:
    Du kommer ju att kunna ha plats att odla en halv handelsträdgård där, Blommis
  • passionsblomman

    AAAAAAAH!!!!

    TJOHO! GRATTIS ANKIS!!!

    Åh vad fantastiskt härligt och underbart!!! Halleluja!

    Shit, du är rätt produktiv du vännen iallafall! Två plus sedan jag joinade tråden, även om det nu fick lov att bli tråkigt först, så är det här ju helt galet roligt!

Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan