• Lexmaja

    OSA och inga svar???

    Är det nån mer som har samma "problem" som vi? Vi har OSA på måndag, och det är knappt hälften som svarat!
    Brukar folk vänta till sista stund eller kan man inte räkna med att alla hör av sig? Hur har ni andra det? Ska man själv höra av sig till de gäster som inte osat innan sistadatum?

  • Svar på tråden OSA och inga svar???
  • brud2009

    Har oxå osa på måndag och det är väl ca 25 pers av 80 som inte svarat änn!!!

  • lillabruden

    det förstår jag inte alls att dem inte vill kasta sig över luren och hoppa upp o ner över mitt bröllop

    *skojar såklart väldigt ironiskt*

    Men alla vet ju att man måste planera och som gäst vet man -oftast- också när man har semester och om man kan. Det är ju ändå en stor grej med högtider...
    Men vi får ha tålamod


    passionsblomman skrev 2009-05-27 20:27:23 följande:
    "Om Svar Anhålles senast den xx"Om man då svarar dagen xx, alltså senast sista dagen för svar, så kan man knappast anklagas för att ha dålig stil eller att inte ha svarat.EFTER dagen XX, då behöver man få redan på varför folk inte svarat. Och ibland r det helt enkelt så att alla inte vet så jädra mycket om förkortningar. I andra fall glömmer man vilken dag det var aman skulle svarat och iblandkan inbjudan ha kommit på villovägar så de aldrig fått den.Väldigt få tror jag känner sådan entusiasm att de upplever ett stort behov av att uttrycka den genom att jublande kasta sig på luren.
  • Macecrush

    Våra gäster hade 1,5 månad på sig att svara, men alla visste om det innan. Ändå så anmälde sig ca 1/3 sista dagarna.. Lite konstigt, men men. Har faktiskt bara en som inte svarat, så honom får vi ringa.

  • Thewedding

    Våra hade två månader på sig och många svarade dagen innan osa datumet. Och två stycken har anmält sig efter osa datumet. Vänta lite och se.

  • Lexmaja

    Ja, man får hålla ut ett tag till, och givetvis har de fram t osa på sig innan man kan börja jaga dem..! Det e bara jag som e otålig..!

    Och på tal om nära och kära som sagt till en i förbifarten att de kommer behöver självfallet INTE ringa/maila OXÅ. Det handlar ju om de som man inte pratar med till vardags.

    Lycka till alla ni andra som väntar!

  • Aleta

    Det är så konstigt.
    Det verkar som om folk har fått för sig att OSA senast den 13:e juli betyder:
    "Vänta till den 13:e juli med att svara!"

    Jaja, enligt riktig etikett så ska man alltid svara på en inbjudan inom en vecka om man inte har speciella skäl (därav senast datumet). Så ni har rätt! De borde verkligen ha kastat sig på telefonerna och anmält sig!

    (Tyvärr så är det skrämmande många som tror att de inte behöver svara alls om de inte kommer. Vi har börjat skriva övertydligt på inbjudningar, typ: "OSA senast den 13:e juli, men gärna tidigare. Om ni vet att ni inte kan komma så hör av er så fort som möjligt." (Så att man kan bjuda någon annan, vilket är helt korrekt, annars kan ju festerna bli tomma...))

  • Chrisse och Jonas

    Ja det är så dumt att de tror att de inte behöver svara om de inte kommer.. det är ju flera som glömmer att svara eller kanske nån t om inte fått inbjudan för den försvunnit på posten eller nåt.. då vill man ju gärna höra ifrån alla så man vet att alla har fått och om de kommmer eller ej. Väntar själv på typ minst 15 st.. OSA den 5 juni, så de har ju några dagar på sig.. fniss.


    Aleta skrev 2009-05-28 01:05:09 följande:
    Det är så konstigt.Det verkar som om folk har fått för sig att OSA senast den 13:e juli betyder:"Vänta till den 13:e juli med att svara!"Jaja, enligt riktig etikett så ska man alltid svara på en inbjudan inom en vecka om man inte har speciella skäl (därav senast datumet). Så ni har rätt! De borde verkligen ha kastat sig på telefonerna och anmält sig! (Tyvärr så är det skrämmande många som tror att de inte behöver svara alls om de inte kommer. Vi har börjat skriva övertydligt på inbjudningar, typ: "OSA senast den 13:e juli, men gärna tidigare. Om ni vet att ni inte kan komma så hör av er så fort som möjligt." (Så att man kan bjuda någon annan, vilket är helt korrekt, annars kan ju festerna bli tomma...))
  • BM2009

    Vi har OSA 7/6 och 27 av 56 har svarat. Dåligt!

    Vill verkligen inte behöva sitta och ringa upp folk. Hur kan man glömma att svara på en bröllopsinbjudan, när det ändå är det största samtalsämnet i släkten just nu!?

  • lillabruden

    jag har fått alla utom den sista nu... jag tror att många tänker 'jag ska' också men det blir liksom inte så mycket mer förrän i sista stund då man måste
    Men jag är glad att jag slipper ringa runt!

  • Lexmaja

    Dom börjar ploppa in nu faktiskt, väntar dock fortfarande på ca 20 st (av 60 bjudna.... och det är faktiskt m2b:s släkt vi väntar på, min har svarat...! Suck. *ler*


    lillabruden skrev 2009-05-29 04:06:21 följande:
    jag har fått alla utom den sista nu...
    så skönt! Jag avundas dig! När har ni osa?
Svar på tråden OSA och inga svar???