• Lexmaja

    OSA och inga svar???

    Är det nån mer som har samma "problem" som vi? Vi har OSA på måndag, och det är knappt hälften som svarat!
    Brukar folk vänta till sista stund eller kan man inte räkna med att alla hör av sig? Hur har ni andra det? Ska man själv höra av sig till de gäster som inte osat innan sistadatum?

  • Svar på tråden OSA och inga svar???
  • J D

     


    BM2009 skrev 2009-05-29 09:51:23 följande:
    J D skrev 2009-05-29 09:25:16 följande: Vi skrev "svara SENAST 7/6-09", då innebär det ju att man FÅR svara tidigare, men dock inte senare än 7:e juni.

    Bra. Jag önskar att vi hade skrivit senast efter vårt svar. Ska bli intressant att se om de flesta svarar den dagen vi har satt ut nu annars.

  • Lexmaja

    Det står faktiskt osa: "senast 1 juni" på våra inbjudningar!!!

    Kan bara säga att när JAG är bjuden på bröllop väntar jag INTE till sista osa-datum med att svara!! Tycker det är lite nonchalant, faktiskt. Dom har haft nästan två månader på sig att svara..


    Aleta skrev 2009-05-29 09:23:16 följande:
    Fast man ska svara så fort man vet, helst inom en vecka efter att man fått inbjudan.Annars har man ingen chans att bjuda in fler om många tackar nej.
    Håller helt med dig.
  • J D

     


    Lexmaja skrev 2009-05-29 11:29:22 följande:
    Det står faktiskt osa: "senast 1 juni" på våra inbjudningar!!!Kan bara säga att när JAG är bjuden på bröllop väntar jag INTE till sista osa-datum med att svara!! Tycker det är lite nonchalant, faktiskt. Dom har haft nästan två månader på sig att svara.. Håller helt med dig.

    Ja, det är ju helt klart intressant att notera vilka av ens gäster som är mest väluppfostrade iaf . Håller helt med dig. Ger själv svar omedelbart när det gäller sådant här. Om man inte vet kan man ju iaf tacka för kortet och be att få återkomma, det har jag ett par vänner som har gjort och det uppskattar jag verkligen!

  • ario

    jag har också osa dagen på måndag, jag tänker skicka ett mail på söndag och påminna, sen på måndag 23.59 så stänger jag inbjudan:P dvs, alla som inte osat är inte längre välkommna!

    så funkar det, har inte folk tid o osa så behöver dem inte besvära sig att komma till bröllopet

  • didis

    Jag måste erkänna att jag lägger in osa med påminnelse i mobilen och så plingar det till dagen före och då anmäler jag men sällan före dess.

    Kankse inte så väluppfostrat men praktiskt.

  • Wiggy

    Vi har OSA den 12/6 än så länge har INGEN ringt. Så det kanske blir ett billigt bröllop

  • Cesium

    Jag tycker att det är bäst och snällast att svara så fort som möjligt. Och det är det mest korrekta. Men det är ju fortfarande inget krav att svara annat än det senaste datumet som angivits. Så jag tycker inte man behöver bli så väldigt irriterad om inte alla svarat förrän då. Det finns olika anledningar till att man ibland behöver dra ut på svarstiden. Det är såklart taskigt att gå och hålla på svaret om man vet att man kan/inte kan komma sen tidigare. Jag tycker även att det är taskigt att bara stryka de som inte svarar, för det kan finnas helt legitima anledningar. Och så tycker jag att det är konstigt att man inte förstår "o.s.a.". Jag lärde mig det av barnkalasinbjudningarna. "Svar" kan säkert misstolkas på samma sätt (men inte lika lätt). Folk tolkar det så att det passar dem själva, typ.

  • passionsblomman

    Notera aatt om det bara står osa så betyder det att man ska svara just den dagen som sedan anges. BARA den dagen alltså. Alla andra dagar blir "fel"

    Det ska stå "osa senast" och så datum för att det där med att höra av sig så fort som möjlgt ska gälla.

    Jag vet inte om alla som skriver inbjudningskort är så himla bevandrade i etiketten heller för den delen.

    Man struntar ju iallafall uppenbart i den när det gäller vilka man bjuder osv.

    Så om Ribbing säger att man borde skriva "svar" ist för osa så tycker jag det finns en logik i det och håller med.

  • Cesium
    Cesium skrev 2009-05-29 12:53:39 följande:
    Och så tycker jag att det är konstigt att man inte förstår "o.s.a.". Jag lärde mig det av barnkalasinbjudningarna.
    Usch, jag tar tillbaka det där, det om nåt lät taskigt *skäms*. Jag menar att jag under min uppväxt inte kom i kontakt med en massa korrekt vett och etikett (fast mycket sunt förnuft), men ändå lyckades lära mig det. Jag kanske hade tur. Det är klart att det kan vara en helt oförståelig bokstavskombinantion som man kanske kan lista ut har med svar att göra, men inte exakt vad. Eller så kan man ha lärt sig fel från början. "Svar" är nog bättre.
  • Lexmaja

    J D skrev 2009-05-29 11:51:41 följande:


     

    Om man inte vet kan man ju iaf tacka för kortet och be att få återkomma, det har jag ett par vänner som har gjort och det uppskattar jag verkligen!
    Eller hur!? Sådär tycker jag med!
    SPECIELLT om man INTE planerar komma, varför går man då och väntar till sista dan??? Fattar inte.. men men, vi har väl alla mycket att tänka på, och glömma är mänskligt.

    Bra idé där med att påminna de som inte svarat dagen innan osa!
    Ska nog apa efter det..!
Svar på tråden OSA och inga svar???