• _koko_

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Rättelse: Han hade 39.5 i morse (jättstor skillnad ).

  • _koko_

    Bumsisbebis är född! 3550g och 50cm! De är på neo pga andningen (jag vet inte mer än så), men mår utöver det bra. Frejis hälsar så mycket till hela tråden!

    ore - återkommer!

  • _koko_

    Hej frullis! Hoppas huvudvärken ger med sig till i morgon!

    ore - Vilken trevlig man du har som vill köpa en sån bil åt dig. Vår är en 06a och vi kan ställa vagnen åt båda hållen. Ihopfälld med (fashion-)liggdelen fastsatt blir den ca 1dm högre än en pappkasse (handtagen borträknade) i den änden som sufletten sitter. I den andra änden är den ungefär lika hög som en pappkasse. Man kan ju dela på vagnen också, men jag vet inte om den får bättre plats då.
    Vet inte hur mycket mindre sedanen är än kombin?
    Längden 1m stämmer förresten, den kan bli aningens kortare om man vinklar in framhjulen.

    Nu sängen!

  • _koko_

    Har bara läst sista sidan och måste ut och plocka äpplen, ska försöka läsa ikapp senare i dag, men det är en hel vecka sen jag var inne, så vi får se om jag mäktar med allt...

    till BS som så tajmat frågade efter mig!

    Jag vill jättegärna komma på söndag om jag får plats! Kollar med fruLlan också.

    jag har det rätt körigt nu när jag börjat lämna och hämta på dagis och försöker jonglera två barn på morgonen och eftermiddagen, ett som är jättetrött och gnälligt efter dagis och ett som måste bäras konstant. Tjohoo!

    Kram på er!

  • _koko_

    Crap. Nu kom jag på att vi kanske får ett träd fällt i helgen och om det blir så kan jag inte komma (då ,åste jag antingen hjälpa till eller ta barnen...). Får återkomma när jag vet.

  • _koko_

    FAN, jag hinner ju aldrig in här längre! Förra veckan var conny knappt alls på dagis pga dålig mage så jag har jonglerat honom tillsammans med en lillebror som sen i mitten på förra veckan skriker hela kvällarna och rätt mycket på dagarna också. Trots minifom och semperdroppar. Och magmassage. Och konstant bärande. Åh, vad det är roligt med barn!

    Det positiva är att conny fortfarande är supersnäll och att lillebror faktiskt sover i ett sträck mellan ca 21-22 och 02 nu, flera nätter till och med på egen kudde så jag får ligga ner.

    Läste ikapp förra gången och började skriva en massa kommentarer, men de känns hopplöst passé nu, så jag skrotar nog dem och håller tummarna för att jag hinner in igen snart.
    MÄRKER

  • _koko_

    (det var conny som postade...) Skulle skriva att jag märker att jag bara har gnäll att komma med så det är lika bra att sluta skriva. Men tack vare en liten paus (läggning som verkar gå oväntat smärtfritt - conny kan numera gå ur och i sängen själv och utnyttjar det rätt frekvent ibland )

    snorkis - Håller tummarna håårt för ett plus, när ni nu bestämmer er för att testa!!

    muggles - Jag ska iaf läsa på om kolik nu, se hur väl det passar in. Antingen det eller så räcker inte mjölken igen. Återkommer!

    frejis - Åh, hoppas på att få se bumsis i verkligheten snart, men tills dess väntar jag spänt på bild i galleriet! Hm, kom precis på att jag inte skickat någon på lillebror ännu, alla här har ju inte FB.

  • _koko_

    Hej snaily! Vad kul det var att ses igen på brunchen, och väldigt snällt att få skjuts både dit och hem!

    nenne - Känns fortfarande helt tomt efter ditt ickeplus sist, hoppas så jäkla mycket på att FET blir av snart och att din kropp är med på noterna! FAN, vad det är er tur nu!!!

    Just det, grattis September, det snappade jag upp förut! Nu är det banne mig dags för en ORDENTLIG plusvåg!!!

  • _koko_

    Har inte läst ikapp idag heller mer än väldigt snabbt skummat någon sida här och där, men lyckades mirakulöst nog snappa upp tipset om windi iaf, tack vänner! Underbart namn på mackapären, men den var dyr! 15kr styck för engångsartiklar... Men det är klart, är man desperat får det ju kosta vad som helst...

    Sen var det någon som tipsade om mjölkfritt också, har glömt vem, förlåt! FruLlan tipsade mig om samma sak igår och jag fattar inte att jag inte kommit på att testa det själv??? Så sedan lunch igår är jag mjölkfri. Känns jobbigt och jag känner mig dum och bortskämd för att jag tycker det är jobbigt.

    Igårkväll och inatt var värst hittills, hjälp vad han har skrikit! Conny vaknade inte förrän kvart i 8 idag, gissar att han inte heller sovit så bra inatt även om han inte gjort något väsen av sig.
    Nu sover dock lillebror lugnt i babygymet, han upphör aldrig att förvåna.

    Vad TRÅKIGT att det inte blivit några fler plus (eller?)!!!

    kängu - Tack för tips om ergo baby, tror jag ska köpa en sån här: www.mammabarn.se/visa_produkt.asp&t=ERGObaby+Carrier+b%E4rsele+NG+sport
    Måste dock fråga om när man kan börja använda den, det står 3-5 månader och det är ju rätt stor skillnad. Jag har jju ett rätt litet barn, kanske måste jag vänta tills han är 5 månader då? *vill inte*

    Nu vaknade ers höghet (mina barns kunganamn känns väldigt träffande nuförtiden ), och det är ju två timmar sedan han åt sist, så det är väl dags igen.

    Kram på er!! Hoppas på att jag ska kunna engagera mig mer i er snart igen, saknar er!

  • _koko_

    Har hämtat på dagis och har således två galningar hemma. Hade tänkt ta en lång promenad, men eftersom conny bestämt skulle hoppa i djupa vattenpölar i gympadojor (jag fick INTE byta till stövlar på honom!), fick vi gå hem efteråt i stället.
    I morse hade han badskorna på fötterna till dagis.

    Hinner således (som vanligt) inte skriva så mycket, men måste bara inflika att conny gillar att rota bland mina handväskor och gärna bär runt dem på axeln/armen (eller varför inte en på varje axel!) med oss ivrigt påhejande.

    Nu måste jag göra det jag egentligen startade datorn för - kolla om vår städdag på dagis är i morgon eller på söndag!

  • _koko_

    Jag säger bara: mjölkfritt is THE SHIT för lillebror! Vi har en helt annan kille nu, förändringen är dramatisk!
    Vi har sovit skitdåligt hela familjen inatt, men det beror på att vi försöker lära honom sova brevid mig med eget täcke (sovpåse) isf på mig, inte att han har ont i magen som förut.
    Äggfisarna är borta, vi behöver inte vandra med honom på kvällarna, han är GLAD när han är vaken...
    Halleluja!
    Sen vill han fortfarande inte ligga själv, men det känns inte som något problem nu.

    BS - Har ni en sån sele som jag länkade till? Tror du jag skulle kunna få låna den en vecka eller så i december? Det vore toppen att få prova en innan jag köper, så man inte slänger pengarna i sjön liksom.

    Apropå shopping (skit att du inte hittade något lappis, när nu maken var så generös!), så har jag ett stort uppdämt behov, men innan jag är i form blir det inget. Funderar på att börjar spara pengar till en rejäl shoppingtur, känns som en bra morot för att bli av med fladdret om inte annat.

    Sen har jag återigen missat en hel massa och glömt allt jag skulle kommentera...
    Och det beror nog på det muggles var inne på, det ÄR stor skillnad mellan att ha ett och två barn, helt klart. Oavsett vad cicci säger.

  • _koko_

    telis - Härligt att du gillar profylaxen! Jag började se fram emot förlossningen (ännu mer) efter den, tyckte också att den var skitbra!

    cicci - Jag menade inte att jag tycker det är jobbigare med två, utan bara att det är mer jobb. FruLlan beskrev det perfekt, precis så känner jag också. Det är så sjukt MYSIGT, trots att det varit överjävligt ibland.
    Och tvåbarnschocken har jag inte känt ännu heller, det hade inte varit mindre jobbigt om vi bara hade haft lillebror (förutom att jag hade sluppit sakna att få bära conny möjligen).

    snaily - Jag är helt klart mjölkproduktberoende!!! Älskar grädde, ost, glass, men det finns bra alternativ till det mesta nuförtiden.

    I morgon är det tvåmånaderskontroll, då ska jag be att få kolla mjölkallergi, om jag skulle behöva ersättning till honom måste jag ju ha mjölkfri och det finns bara på recept.

    Inatt har jag bara ammat 3 gånger och han sov brevid mig med min hand i sin HELA NATTEN! Kan knappt tro att det är sant.

    Mina goretex-kängor fck jag när jag fyllde ARTON, och de håller fortfarande! De första åren hade jag dem hela vintrarna, sen har det blivit mer sporadiskt, men ändå!!! Och detta trots att jag spillde stearin på den ena en rätt "blöt" kväll...

    Nu ska jag kolla bumsis och inredningsbilder i galleriet och se om jag kan få till nåt härifrån. Kul idé!

  • _koko_

    Tillbaka från en promenad runt kvarteret, vi har inte sett till gamm-katten på några dagar, alltid jobbigt! Har varit och visslat vid grannarnas förråd (och öppnat de jag kunnat), men ingen kisse.

    Åsså har jag kikat i galleriet och håller med, bumsis är ju för söt!!
    Och väldigt fina inredningsbilder, saknade vår lägenhet i stan när jag såg lappis vardagsrumsbild med takåsarna utanför fönstret... Telis utsikt är ju helt galen! Och det ska ni flytta ifrån.
    Egentligen borde jag skicka en bild på vårt kök, för det är unikt, men det speglar kanske inte vår inredningsstil så bra (vi är båda två sålda på vita kök).

    Och telis, alla har ju egna utgångspunkter, om profylaxen ens får dig att överväga vaginal förlossning är det ju ett stort steg för dig!

    Grattis på 5-månadersdagen skorpan!

  • _koko_

    Just det, jag vill såklart också läsa nennes blogg!!

    BS - Vad snällt!!! När ni orkar, ingen brådska.

    EA - Var ladies night bra?

  • _koko_

    Hahaha, tog lite bilder men när jag skulle föra över dem till datorn råkade jag sätta minneskortet i fel hål, så det åkte rakt in i datorn, och just nu hinner jag inte stänga av och öppna höljet, så det får vänta. Skickligt!

    bs - Den här katten har blivit inlåst i vår grannes källare en gång, hon verkar ha en förmåga att vandra in där hon inte borde och ta en tupplur... Läskigt nu på hösten eftersom folk inte använder sina förråd så mycket, blir hon instängd kan det ju gå en vecka eller mer innan hon hittas.
    Men mesig är hon inte, har hittills tagit in två döda fullvuxna råttor den här hösten... UÄCK!!!

  • _koko_

    EA - Jag är så konstig att jag föredrar påklädda vältränade män.

    telis - Som bs skrev, allt har sina för- och nackdelar.

    Nu måste jag visst amma innan jag ska iväg! Kram på er!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor