Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Har kollat upp vadreavinstskaten är på nu!

    I fjol var den på 20% men i år har den höjts till 30!!!

    Det mina vänner betyder att än får det helst hända lite mer,på vår front, för det blir då fasen inte många ören kvar när pantbrev och mäklare och allt är betalt.

  • passionsblomman

    Muggles,jaså kan man skjuta upp den? Det visste jag inte!
    Det är en del att ta reda på med allt sånt där också nu...

    Hörni, det kom förbi en till familj nu! De har åkt änd från Norrtälje och verkar jätteintresserade! Än är det kanske inte stopp!

  • passionsblomman

    Jaaa, INNAN de slopade fastigehtsskattenja. Nu när de gjorde det så ändrade de så man istället får pynta sin skatt när man säljer.

    För oss hade det varit bättre om det stannat som det var.


    sweetstreet skrev 2009-08-29 16:51:23 följande:
    PB,ja förut var det ialafall så att man kunde skjuta upp en bra del av vinstskatten så länge man använde vinsten till att pynta för ett dyrare boende!Kolla upp detta !!!
  • passionsblomman

    Jo, jag såg, men jag fattade nog inte riktigt.

    Jag hittar just nu inte mina kvitton på tex vår friggebod, så jag är rädd att jag nog kastat dem, för jag visste inte det där med avdragen. Vet inte.De kan ligga ngnstans i alla flyttgrejor.

    Kolar de verkligen kvittona då så noga? De har aldrig bett om kvittona för våra reseavdrag tex, och de kvittona ska man ju också ha egentligen...

    Förresten har vi haft en egen visning idag för ett par som känns MYCKET intressant i det här sammanhanget. De hade åkt skitlångt bara för att kolla in stället och det var ju verkligen bara flax för dem att de dessutom fick se det helt och hållet. De har kontakta mäklaren och ska vara med och bjuda på måndag hade de sagt!

    Nytt hopp och fortsättning följer...


    _koko_ skrev 2009-08-29 21:54:25 följande:
    Som jag skrev (scrollade ni förbi hela mitt inlägg? ), får man fortfarande skjuta upp skatten, men i gengäld betala 0,5 procent på vinstbeloppet i skatt varje år. Och sen ska man inte glömma att man får dra av de kostnader man haft, tex mäklararvode, renoveringar och utbyggnader, från vinsten, bara man har kvitton på det!Nu ska jag 'sova'!
  • passionsblomman

    Hello everybody!

    Idag är det LUGN och stillhet som gäller.

    Inseminarium i förmiddags, men nu ska jag bara vila vila vila och efter det tror jag att jag ska vila lite till.
    Har så ont i axlar och nacke att jag blir vansinnig. Nu tycker kroppen det är färdiggnuggat/skurat/målat/släpat/sågat och allt vad jag hållit på med i 8 veckor.

    Inte ett smack tänker jag göra. Bara finnas.

  • passionsblomman

    Tack ska du ha!

    (sitter just nu och retar mig på alla kvitton jag INTE sparat... )


    _koko_ skrev 2009-08-30 14:18:06 följande:
    Hm, där fick ni dubbelt upp! pb - ha en riktigt skön dag, det har du verkligen förtjänat!
  • passionsblomman

    Vet ni vad?

    Jag har just haft ett äkta psykfall i mitt hem!

    Jag stod vid diskbänken och plötsligt var där ett ansikte på andra sidan fönstret. Det fönstret vetter mot skogen och berget, så genom det brukar man på sin höjd se rådjuren, räven eller katterna.

    Den här människan pratade HELT utan uppehåll i ett tempo jag aldrig hört förut. Hon var HELT osammanhängande och mer eller mindre bara klev in här. Jag fick säga till henne att lugna ner sig.

    Något sa mig att snabbaste och mest friktionsfria sättet att få henne härifrn var att låta människan titta inne också och sedan hoppas att hon skulle åka härifrån. Men det tog ändå mer tid än vad jag ville att hon skulle få i mitt liv.
    Shir vilken galning! Har inte sprungit på någon sådan sedan min tid på 7-11. Då sprang det runt en hel del sådant folk på nätterna...

    Nä, hon var galen och det var ta mig fasen obehagligt att hon plötsligt stod här i mitt hem. Jag är glad att om några veckor så finns inte längre min hemadress utlagd på nätet...

  • passionsblomman

    Ja huset. Det var helt klart obehagligt.

    Hon hade pratat utan att andas i flera minuter på mäklarens telefonsvarare...

    ..ett äkta mental-case. Usch!!!

    Tänk dig att göra affär med en sådan och sedan vet den personen ens adress och telefonnummer och allt...FY vilken katastrof.


    muggles skrev 2009-08-30 20:41:02 följande:
    Vad läskigt PB! Var det huset hon ville titta på - hon hade inte gått fel el så?
  • passionsblomman

    Ja tur! Jag var så himla oförberedd och hon malde i sådan hastighet och utan stoppatt det var svårt att ens ha någon kommunikation, så jag stod och undrade om jag skulle bli tvungen att kasta ut henne. Men hon åkte ju som väl var. Hon får inte köpa mitt hus. Ever.


    snaily skrev 2009-08-30 21:40:08 följande:
    PB, håller med föregående talare, usch vad läskigt! Tur att hon gick till slut!Tinga, härligt med trevliga grannar! Kul att jag ska vara först med något! Lovar att berätta in i minsta detalj sen Vickan, ta det lugnt på jobbet nu då! Försöka duger Snorkis, inboxar dig!
Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor