• fru AM

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Liten! Äntligen en ny lärljunge till min Nasaline-religion!!! Nässköljning is the shit! Ska själv börja idag

  • fru AM

    Lappis: sakna-pappa-kram! Förstår verkligen att det känns tomt efter honom med tanke på hela historien bakom och eftersom besöket/återseendet var så lyckat!

    PB: så du har haft nya flunsan redan, skönt! (även om det låter konstigt att säga skönt i det läget )

  • fru AM

    Lappis: helt galet att det ska stå och falla på en person! Det borde ju finnas någon som kan hoppa in i hennes ställe och åtminstone svara på frågor! Jisses!

  • fru AM

    Hej Mugglan! Hoppas du haft det bäst!!!?
    Nu när du ber om en sammanfattning står det helt still i skallen på mig ... (bara nu? ) Hjälp!?

    EA: det blev kokos/limemuffins + choklad/hallonmuffins. Topping med limesmaksättning. Men jag hade inga bra muffinsformar tydligen - så de blev inte så snygga. Men den spritsade toppingen hjälpte upp utseendet Och sedan gjorde vi scones och en supergod citronkaka med pinjenötter.

  • fru AM

    Telis! Hej! Kul att läsa om er lyckade resa (Tourettes ). Lite avis har man allt varit! Hur/vad gör ni nu? Ni har väl lite semester kvar att spendera?

    På din fråga om Hektor och potatisen kan man säga att det INTE var en perfect match. Just nu är det majspuré med (osaltat) smör som testas och det älskar han.

  • fru AM

    Telis: Symptomen för UVI under graviditet kan vara: INGA! Jag hade massor av UVI med Livia och enda tecknet var mer sammandragningar. Be att få göra en odling hos BM - och be dem kolla efter GBS också.

    Ser att ni diskuterat tandborstsex osv. Ibland tror jag att enda sättet att ha ett riktigt aktivt och otvunget sexliv är att helt strunta i barnbiten ... Har man problem med att "skaffa" barnen så kan sexlivet bli ansträngt, när barnet väl kommer, oavsett hur, blir det svårt att hinna eller så tappar någon lusten. Och får man fler barn än ett (vilket i sig är ett mirakel i sammanhanget) så blir det ännu mer komplicerat ... Äh, nu raljerar jag lite - men lite allvar finns det bakom också. Det händer ofta att jag drömmer mig tillbaka till en tid innan Livia & Hektor då jag och maken var barnfria varannan vecka.

  • fru AM

    BS: ring vaccinationsmottagningen på Sophiahemmet och fråga Björn Falck eller hans sköterska om pneumokockvaccinet. www.sophiahemmet.se/visa_2008_.asp&sida=76

    Låter i övrigt jobbigt att du ska behöva oroa dig för andras löner varje månad - har aldrig tänkt på att det på vissa företag är en enskild person som sköter det där ...

  • fru AM

    Nenne: Heja vad många ägg det blev - 9!!!

    Frejis: Åh det är så segt på slutet jag vet, men snart har den där sista tiden gått och du har Bumsis i famnen och kan inte förstå hur hon fick plats där inne och så kommer du knappt minnas de här veckorna som du gick och vaggade och väntade ... Kram!

    Kängu: Vad gör ha istället för att sova är min första fråga. Min andra fråga är: har du testat att linda Ru? Ett bra och enkelt sätt att få dem att somna ... speciellt om de hunnit bli lite hysteriska

  • fru AM

    Kängu: är han vaken och sur eller vaken och glad? Är han vaken och glad så behöver han nog inte så mkt sömn längre. Hektor sover sedan 1,5 månader inte mkt på dagarna - men desto längre på natten ...
    Och du kan ju lämna händerna och armarna utanför lindandet. Linda från arhålorna och ner så blir det lite tryggt och varmt och gosigt. Försöka skadar ju inte

  • fru AM

    Kängu: ytterligare ett tips ... Ru kanske behöver ha något över huvudet när han sover. Hektor har sedan några veckor själv dragit upp en tunn flanellfilt över ansiktet och stensomnat ... Så då började jag slänga över honom en filt när jag yckte det var sov dags ... och det har funkat hittills. Han "slåss" med filten ett tag och somnar sen och filten ligger lättare kvar än händerna.
    (Det viktiga är väl att det är en tunn filt som "andas" och inte blir för varm)
    Annars så förstår jag precis vad du menar med att de dagar går bäst när man gilllar läget ... Ja, jag har läst Alex Schulmans blogg och gillar den skarpt egentligen. När den handlar om hans söta dotter.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor