• fru AM

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Kramar till Nenne!

    Vickan: Är det RUL idag? Lycka till!

    Frejis: Så spännande att det är så nära nu! Vilken tid ska ni vara på sjukhuset på onsdag?

  • fru AM

    Koko: Jag lät bli att lyfta Livia hela tre månader (12 veckor).

    Övrig maginfo: Enligt min sjukgymnast ska man - om man har ens antydan till delade magmuskler - inte göra situpsliknande rörelser överhuvudtaget nånsin mer ... Sneda situps går bra men inte "raka". Ska få ett träningsprogram för mage och rygg imorgon - ska bli spännande.

    Är sur på min man - hela tiden - är det normalt?

    Var hos sjukgymnast med Hektor (BVC skickade). Hon kontaterade han är tipptopp frånsett att han är extremt platthövdad. Som om vi inte visste det! Hon sa att han ska börja sova på sidan. Hallå! Det var ju det jag ville från början men då blev de på BVC alldeles skräckslagna och malde på sitt sova-på-rygg-mantra. Nu har han sovit på rygg (och sovit MYCKET) i fem månader - och resultatet är ett platt huvud. Är det någon som är förvånad? Jag borde inte ha lyssnat på BVC från början känner jag.

  • fru AM

    Åhhh vad jag ångrar att jag inte gjorda som jag ville ändå med Hektors sovställning! Hans storebror sov ju på sidan (enligt inrådan fr BVC - andra tider då för 12 år sen ...) och fick ett sånt fint huvud. Vi har nu 5-7 månader på oss att korrigera formen sedan är det "kört". Kan tillägga att maken är ännu mer stressad än jag i denna fråga ...

  • fru AM

    Snorkis: Det går nog inte att tvinga någon bebis. Men Hektor hade nog accepterat sidoställningen utan problem - OM bara inte bVC hade skrämt upp mig ("nej-men-så-kan-du inte-göra-tänk-om-han trillar-över-på-mage-och-dör-VI-REKOMMENDERAR-ATT-NI-LÄGGER-BARNET PÅ-RYGG!) (vilket är vad de måste säga eftersom ngn myndighet har gått ut med de riktlinjerna. Jag önskar ju bara att jag med tredje barnet varit lite coolare och gått på magkänslan "det som gick bra med storebror går nog bra med lillebror")

  • fru AM

    Tänk att jag kan så lite om trädgårdsskötsel! Jag är helt okunnig och ovetande om allt som hör blommor till. Jag vet att snittrosor ska ha varmt vatten och att man ska knipsa topparna av snitt-gladiolus - men det är verkligen allt jag vet. Fascinerande!

  • fru AM

    BS: angående att kolla äggvita i urinen är det tydligen bäst att lämna prov på morgonurin (som förvarats kallt sedan). Det viktiga är tydligen att det svalnar eftersom man annars kan få ett falskt positivt svar på äggvita.

    Oj vad ni har pratat sedan jag var inne igår ...
    Telis (mfl med snackiga mammor): förstår att det är jobbigt. Jag har ju inte mamma men jag hade en hel del ingifta släktingar med åsikter om mitt kejsarsnitt ... Inkl en plastikkirug (tillika fembarnsmamma) som ställde sig väldigt frågande till mitt beslut. Harnästan lust att visa henne mitt finfina ärr!

    Angående val mellan vaginalt eller snitt: för mig var det nog oron för bebisen som gjorde att jag från början ville ha snitt. Eftersom jag inte lyckats klämmma ut de två första utan hjälp så kände jag mig inte motiverad att försöka en tredje gång heller. Kanske hade jag blivit "hjälpt" av ett Aurora-samtal. Vem vet. På ett sätt kände jag mig som en "svikare" i efterhand som inte testat en vaginal förlossning - men det har gått över nu. Min tvekan och oro sög ur mig den energi och tillit jag hade behövt för att genomföra en vaginal förlossning. Jag ångrar inte mitt snitt. Det har läkt hur fint som helst och eftersom jag inte ska ha fler barn så behöver jag inte vara orolig för att ärret inåt ställer till problem vid nästa graviditet. Visst är dygn ett efter ett snitt besvärligt men redan nästa dag mår man bättre. Man är rörligare efter en vaginal förlossning (relativt komplikationsfri) men efter ett snitt slipper man i alla fall känslan av att vara utochinvänd ... Det finns fördelar och nackdelar med båda varianterna kan man säga!

    Frejis: du måste berätta för oss i kväll vilken tid ni ska in i morgon - så vi vet när vi ska hålla tummarna extra hårt! Ett tips är att ta med mobilen till operation eftersom man får tillbringa ganska lång tid på uppvaket sedan (ett par timmar vanligtvis) innan man får komma upp på rummet igen. Det kan ju vara kul att meddela nära och kära att allt har gått bra så fort som möjligt (vi missade det och makens mamma var i upplösningstillstånd)

    Hektor accepterade utan problem att ligga på sidan och sova. Det svåra är nu att vara med honom på dagarna eftersom han inte ska ligga på golvet (på rygg) eller sitta i babysittern. Tror BabyBjörn-selen får en rennässans ... Och så har jag bytt från liggdel till sittdel på vagnen. Det passade den lille nyfikne herrn.

  • fru AM

    EA&MJ skrev 2009-09-29 12:21:50 följande:


    AM-jag är här men växlar mellan att baka bröd, jobba och göra teoriprov
    Lite miljöskadad efter diskussioner i tråden - jag läste "göra urinprov" ...

    Telis: gärna lunch någon dag! Jag misstänker att Livia kommer bli sjuk endera dagen så vi kanske ska sikta på måndag eller tisdag? Eller chansa på nu på onsdag,torsdag eller fredag (fast då får vi dras med lille herr Plattskalle)?
Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor