Inlägg från: Vännerfan |Visa alla inlägg
  • Vännerfan

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Nenne, Jag mår inte bra, men det är inte ett skit synd om mig för det! Om några veckor mår jag nog bättre. Verkar snedtända enormt på hormonerna av nån anledning.

  • Vännerfan

    Vi gör som Cicci ibland och säger att han inte FÅR komma och sitta på stolen och äta middag t.ex. Då blir det genast annat ljud i skällan!

    Jag har läst att barn kan bli lika frustrerade över att man gör som de vill som att man inte gör det, för de bara testar om de kan få bestämma och blir oftast lättade (i slutändan) över att de inte får det för nånstans vet de att de är för små för att klara det. Prinsen försökte köra med oss ett tag och det tog lite tid innan vi fattade vad han höll på med. Typ att mamma ska sitta där och pappa ska köra vagnen och inte mamma etc. När vi började bemöta honom med att "Det bestämmer inte du, nu kör mamma" i stället för att göra honom till viljes, så lugnade det sig och nu håller han inte på så.

  • Vännerfan

    Tror som nån skrev att det är lite inne med dagis nu och när vi var små var det nog mycket vanligare med dagmamma. Tror det var regler om att de skulle ha så många barn på en dagmamma som gjorde att många slutade, men vet inte riktigt hur det är idag.

    En dagmamma jag hade var jag bara hos i 2 dagar innan jag rymde till mammas jobb och jag behövde inte gå tillbaka till henne mer. Men en jag hade länge på slutet var super och jag har besökt henne ett otal gånger genom åren. Hon hade dessutom en katt och en hund som jag älskade.

  • Vännerfan

    Hej i tråden!

    Kram PB!! Kunde inte tanten hållt sig borta nu när allt annat gick så bra också? Vilket härligt läge ni har på ert nuvarande hus!! Verkligen fint! Gångavstånd på bad hade jag kunnat betala rätt mycket extra för...

    Mugglan, Tänkte på det att en gammal kollega till mig från Götet var på besök här i somras. Hon har nyligen separerat och hade just köpt ett radhus. Alla hade frågat henne varför hon köpt nu och inte väntat ett år, då folk verkade tro att priserna skulle sjunka i takt med att fler uppsagda fick lämna sina hus. För man klarar sig ju ett tag på amorteringsfritt etc. men får man sen inget nytt jobb blir det svårare. Så de menade att smällen/sjunkande huspriser inte kommit än. Dessutom gick tydligen alla och väntade på nästa varsel på Volvo och det kan ju slå rätt hårt. Men vad vet jag, försöker bara hitta det positiva för er del. J Jag tycker också det låter bra att ni ska kolla runt på lite allt möjligt. Det är ju så man kommer på vad som är viktigast för en. Vi hade nog inte varit så sugna på att köpa det här huset om det var det första vi kollat på (Men nu var det väl det 12:e). För i början går man fortfarande och tror att det perfekta boendet ska dyka upp. Detta hus är ju knappt nåt renoverat i och från början ville vi (mest jag) ha ett hus som vi inte behövde fixa så mycket med, men när vi såg hur de som var renoverade verkligen såg ut, så tyckte vi bara det var bra att ingen varit och kladdat så mycket här. Och vi fick vårt garage och 4 sovrum och annat som vi också gärna ville ha.

    Vår tomt är på 800 kvadrat. Vi tyckte först det lät lite för vi ville gärna ha det dubbla, men det gränsar mot ett skogsparti och det finns plats för allt vi vill ha (stor altan, grönsaksland, lite rabatter, fruktträd och buskar, plats att spela fotboll/kubb/badminton och stor uppfart). Och viktigast av allt; det är ingen insyn på baksidan.

    Såg att ni pratat skaldjur och senaste veckan har jag verkligen njutit av både sush och kräftor och det är de enda måltiderna som har smakat gott. Det där jag alltid äter som jag skrev om för ett tag sen kan jag absolut inte äta just nu, får kväljningar av bara tanken.

    Cicci, Jag har inte berättat på jobbet och inte för några andra heller utom er här än! Eller jo, en kollega berättade jag för för han är så omtänksam och frågade flera gånger hur jag mådde. I torsdags innan jag skulle gå konstaterade han att jag inte varit mig själv på hela veckan och att han inte trodde det bara berodde på jobbet. Så då sa jag som det var. Det ska bli väldigt skönt att berätta, speciellt för chefen, då han också är bekymrad över att jag inte ler längre utan verkar så nedstämd. Men jag orkar inte spela hela dagarna, utan är bara som jag känner mig. Vi är ett tajt gäng och det är skillnad på ett stort företag där man kan smita undan.

    September, Kul att höra av dig! Känns det bättre att vänta så gör det tycker jag! Ni har ju gott om tid på er och ni har ju lyckats förut! Håller tummarna för att du slipper X och mf denna gång!

    Izzie, Jättekul att höra av dig också! Hoppas det inte var epilepsi Matilda hade!

    AM, Jättekul att läsa vad Livia säger! Måste nog berätta en liten historia med (svag) koppling till det hon sa. Min brorsson var inne i en period när han var rädd för spöken och de satt ner med honom och förklarade att det inte finns några spöken. En kväll skulle farmor och farfar passa honom medan föräldrarna gick ut och åt på finkrog. När de kom hem berömde de maten och berättade även att ?bredvid oss satt ett riktigt spöke!? Hon syftade då på en kraftigt översminkad tant med färgat hår och det var först när de såg sonens ögon stora som tefat som hon kom på vad hon just hade sagt! Ett riktigt spöke!

    Piggan, Åh, vilken härlig dagmamma ni har hittat!

  • Vännerfan

    Hej tjejer!

    Kan hälsa att Muggles fortfarande sitter på akuten och väntar! Stackars henne, 5 timmar har hon suttit där nu...

    PB, Beklagar tanten!

    Snaily, Lycka till i morgon!

    AM, det lät som en trevlig fest!

    God natt tråden!

  • Vännerfan

    Har tyvärr dåliga nyheter.

    Muggles har fått MA (missed abortion).
    Hon vet inte när hon kommer orka gå in här igen.

    SÅ ledsen för henne och hela Moa-familjens skull!

  • Vännerfan

    Telis, Stort grattis till fint RUL! Och till en liten snopp! Men att det kan vara så lätt att se kön, jag kommer säga till att jag defintivt inte vill veta, så att de inte zoomar in några ädla delar när det blir dags för oss!

    Som Mugglan skrev så gick mitt VUL idag jättebra och jag känner en enorm lättnad. Jag hann bygga upp så mycket oro att jag höll på att bryta ihop redan redan när vi satte oss inne hos läkaren.
    Det var dock som jag misstänkte inget problem alls att väl få till ett ul när man väl krånglat sig igenom att argumentera sig till att få en läkartid. Hon sa också upprepade gånger att det bara är att jag säger till min BM om min foglossning blir värre så får jag tid hos henne igen och så "ordnar hon" det. Dvs sjukskriver mig. Man kan få bli det på deltid också och det tror jag skulle kunna hjälpa väldigt mycket, men det beror ju på hur ont jag får. För jag har redan rätt ont, speciellt igår när jag varit ute och gått med stavar kvällen före. Det kommer jag inte kunna göra mer. Det får bli cykling i stället. Sen fick jag Lergigan comp också och så konstaterade vi att fosterdiagnostik inte är något vi kommer göra då jag ändå i slutändan inte kan ta bort mitt barn. Grät några tårar av lättnad över att "få" slippa det.

    Nog om det!

    BS, Till mig har de sagt att i vecka 17 eller 18 (beroende på vilket sätt man räknar de där veckorna på) är alla bebisar lika stora; det är därför man tar så stor fasta vid tiden man beräknar utifrån RUL.

    Åh, vilka mumsiga recept ni bidrar med! Och vad mysigt det där stället ni skulle till verkade MrsB! Har antecknat det för någon övernattning framöver! Nu till hösten kommer vi nog dock ta Stufvenäs eftersom de har spa.

    Muggles, Bra gjort att fixa tid till någon att prata med! Jag tänkte på detta redan när vi plussade så nära varann, att antingen blir det superkul eller så blir det väldigt jobbigt om det inte går vägen för en av oss. Och jag är SÅ ledsen för att det blev det senare. Jag är nog lite trög, men jag har nog inte riktigt fattat det som hände än. Och jag tror också, liksom Ore tror jag det var, att det är svårare att få mf när man redan har barn för då vet man vad man mist på ett annat sätt. Iaf tror jag att jag skulle tycka det. Första graviditeten var det hela ju jätteabstrakt och man fattade ju inte ens på slutet att det garanterat skulle komma ut nåt/nån.

    Ore, Spännande med trädgårdsdesigner! Jag tänkte också kontakta en sådan för jag behöver tips med vår trista framsida. Och jag tror det blir billigare i längden att ta hjälp av ett proffs som vet i vilken takt olika saker växer och vad man kan ha i vilken jord och vädersträck än att experimentera själv.

    Ang. föräldrar-utbildning var vi också på en rätt bra sådan i aula-format. Men jag tyckte det först var på profylax-kursen man fick verkligt bra tips. Ni ska inte gå en sådan? Kan iaf varmt rekommendera det! En oerhörd hjälp tycker jag det hade varit att få hjälp med att klocka både själva värken och tiden emellan så man kunnat slappna av då. Tyvärr kunde ju inte jag få den hjälpen med mina oregelbundna värkar som ibland kom 2 och 2 dessutom.

    Cicci, Grattis i efterskott på bröllopsdagen! Nästan 3 mån utan sex lät som vääääldigt länge för att vara ni, så grattis till det också. Jag minns ju hur snabbt ni var igång efter förra gången (aj, det gör ont att ens tänka på det !

    Vad mer, lycka till Koko om jag inte hinner säga det senare! Ser fram emot en förlossningsberättelse där du gör fransk manikyr under förlossningsarbetet (fick nys om planerna på FB )!

  • Vännerfan

    OJ, vilken tid mitt inlägg tog att skriva! Ore hann före med ul-daterings-grejen!

    Mitt BF är förresten 15-16 mars, men den kommer inte förrän den 17:e för den måste komma på en onsdag!

  • Vännerfan

    Kram tillbaka till AM! Här kommer det nog bli friidrott ikväll. I love!

  • Vännerfan

    Nej, nu ösregnar det visst på arenan. Då kommer det ju inte bli någon bra höjdhoppsfinal.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor