Inlägg från: Vännerfan |Visa alla inlägg
  • Vännerfan

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    BS, Ja, jag är nog känslig mot koffein. Får darrningar av tabletterna och det står att man kan få det, men bara vid höga doser... Annars funkar de bra!

    Grattis till stövelinköp! Härligt när ett problem blir löst!

  • Vännerfan

    Hej alla sötisar!

    Jag har inte varit inne och skrivit på evigheter nu! Och faktiskt är det inte en slump att jag skriver precis när Telis undrade hur det var med mig ( ) utan för att jag är själv hemma ikväll. Eller ja, Prinsen är ju hemma också, men han ligger i sängen och grejar med några legobitar innan han ska sova. Har haft en del kontakt med Mugglan bara och litegrann med Cicci. Prinsen och jag har haft en kväll själva och det har varit jättemysigt. Åkte först och köpte nya skor till honom. Kände att höstskor kanske snart är bra att ha, även om det tydligen ska vara jättevarmt i minst 2 dagar till. Sen åkte vi ett till ärende och sen hem och stekte köttbullar och stuvade makaroner. Efter det fick han bestämma vad vi skulle göra. Han funderade en stund innan han sken upp och utbrast ?Dagis!!!? Jag svarade liksom ?Va??? Vill du att vi åker tillbaka till dagis??? Iviga nickningar till svar... Det är ju jättekul att han älskar sitt dagis så mycket att han tjatar om att cykla dit varje söndag, men det var ju inte direkt det jag tänkt mig... Det blev att vi lekte med modellera i stället och jag gjorde hundar, katter och annat till honom på beställning. Sen kollade han på ?Stora maskiner? på svt-play och nu ligger han som sagt i sängen. Det kommer nog ta ett tag för honom att sova, stora favoriten pappa är ju inte hemma...

    Annars mår jag fortfarande inte så bra och en av anledningarna till att jag inte varit inne och skrivit här (förutom att jag inte vill in här och klaga, jag är väl den här inne som haft mest tur i den här verkstaden och då vill jag inte verka otacksam) är att all min energi (den lilla jag har) har tagit slut på jobbet. Jag har inte orkat någonting när jag kommit hem. Men i fredags förstod jag på min chef att han tydligen inte är nöjd med att jag offrar mig (som jag ser det) och jobbar heltid, jag ska helst jobba över också. Han vet precis hur jag mår och då kände jag att det nu faktiskt är familjens tur att få lite av min energi också. Chefen är ju inte nöjd ändå och hemma kommer det iaf att uppskattas om jag orkar svara på tilltal om kvällarna...

    Usch, jag blev helt förfärad över att höra om Victory! L Jag minns henne absolut och har tänkt på henne ibland och undrat hur det går för henne. Det finns inte ord, vilken chock...

    Frejis, Det är nära nu! Jag blir så glad när jag tänker på att du snart är mamma! Men du har verkligen haft en tuff resa dit, på alla sätt nu.

    Nenne, Grattis till 8 finfina befruktade ägg!! J Håller tummarna för att du får ett guldägg åter på lördag! Och du, tapeten kommer nog göra sig annorlunda när alla detaljer är på plats! Själv tycker jag det varit stor skillnad här. Jag gillade verkligen inte tonen på vår vardagsrumstapet först t.ex., men när alla möbler och allt var på plats såg jag ju att det blev precis som jag tänkt mig iaf.

    Koko, Stort grattis till sonen om jag inte sagt det innan! J Vilken dramatisk förlossning, hua! Men du verkar vara en tuff tjej och klarade det ju galant. Hoppas det blir bättre med lillemans sömn. Äter han tillräckligt tror du? För enligt min guru (alla vet vem) så är det ofta anledningen till att de inte sover så länge i stöten. Försök ?däcka honom? med mat om det går. Men det kanske går bättre redan?

    PB, Grattis till att ni fick så mycket för stugan! Det finns ingen försäkring som täcker att du pajade spisen tror du? Hemförsäkring, drulleförsäkring eller nåt?

    Kängu, Du hade också problem med sömn om jag minns rätt. Jag kommer dock bara repetera alla Mugglans tips, våra barn är ?uppfostrade? likadant. Mitt råd är verkligen att kämpa med sömnen, det har barnet och man själv igen! I somras var det ju verkligen pay-back för både Mugglan och mig. Prinsen hade aldrig sovit så bra utan all sin sömnträning, det är jag mer än övertygad om. Men jag vet precis hur du känner. Jag var så avundsjuk på alla vars bebisar bara somnade lite var som helst. Min lille kille kunde bara sova ute i en vagn som stod stilla. Det var kriterierna som gällde. (Efter att jag väl fått honom att somna då...) Jag provade mer än 38 gånger att gå in i nån affär tror jag, men det funkade aldrig (han vaknade), så det var bara att gilla läget.

    Lappis, Jag blev också så glad att läsa om din lycka! Den är du så väl värd! Måste också bara säga som någon mer skrev, att missa inte Island innan barn! Det gjorde vi och det ångrar jag!

    Liten, Hoppas du får tjänsten! Men jag fattar inte riktigt hur du lyckas hålla in magen, det är ju andra barnet för dig också och du ligger väl nästan 2 veckor före mig. Det var 4 veckor sedan folk på jobbet började fråga mig och det enbart pga magen... Och när jag inte ville bekräfta sa de att det var uppenbart.

    BS, Jag minns att du skrev att det var meningslöst att ha tant annat än när man vill bli gravid. Jag tänkte testa hormonspiral om allt går väl med denna bebisen och jag sen vill ha preventivmedel och med den får man ingen tant alls på flera år. Lät himla smidigt tyckte jag och undrade varför inte fler har det om det är ok att göra så och det är ett säkert skydd och fick veta att det förmodligen berodde på att det kostade närmare 2000kr. Men det hade det varit värt om du frågar mig!

    Telis, Hoppas verkligen att det inte är svininfluensa du fått! Ore listade väl symptomen för ett par veckor sen. Tack förresten Ore, det kom perfekt i tiden för mig då jag just då var förkyld och fick den frågan av alla.

    Snaily, EA, Snorkis, Jag håller tummarna för en plussitiv höst!!!

    A.M. Du är verkligen en guldgruva när det gäller tips till folk! Så snällt av dig att ta dig tiden att hjälpa alla hela tiden!

    Izzie, Efterrätterna lät ju makalöst goda, men vilka oartiga människor! Vuxet folk ska väl kunna bete sig bättre än så! Blir arg å dina vägnar! Annars tycker jag konceptet cykelfest är toppen. Har hört om flera som varit på det här nere och jag hade mer än gärna gått på en själv. Har t.o.m. funderat på att arrangera och ta hjälp av de grannar jag känner. Men när man har en liten hemma och en till på väg finns tyvärr inte orken. Annars har jag alltid gillat att ordna stora fester där inte alla känner alla från början.

    Oj, nu börjar min energi verkligen sina. Jag ber om ursäkt till alla jag inte hunnit skriva till och sänder åter en tanke till Victory! Livet är verkligen helt oförutsägbart.

  • Vännerfan

    Alla smajlisar kom visst inte med.

    Tack Mugglan för uppdateringen. Jag satt nog och skrev i word samtidigt som du, vilket tog en evig tid... Fick springa in till Prinsen flera gånger, men nu sover han sedan ett tag.

    Och nu kom maken precis hem!

  • Vännerfan

    Nenne raring, att jag inte vill in här och klaga så mycket är inget DU ska ta på dig!! Det är mer jag själv som blir förbannad på mitt psyke som liksom upphört att fungera normalt och som bara är likgiltigt eller nedstämt hela tiden och jag fattar inte varför. Jag har ju fått precis det jag ville! Sen har jag helt enkelt inte energi nog till att skriva så mycket här. Idag kunde jag liksom ta på den stund mot slutet av arbetsdagen när jag kände att den sista energin tog slut... Jag åt middag och åkte iväg och tränade på gymmet sen iaf för maken skulle iväg med Prinsen till sin mormor så jag ville passa på. Så där fick jag tillbaka lite av energin.

    Gällande min arbetssituation tackar jag er för att ni får mig att inse att det inte är självklart att man fortsätter ställa samma krav (eller högre) på en som är gravid... Har undrat om chefen kanske har rätt. Men det har han ju inte. Han har goda och bra sidor som alla människor men gällande min graviditet är jag förbryllad över att han inte varit mer förstående. (Men samtidigt inte.)

    Jag mådde illa förra gången också, men det hade gått över vid det här laget. Jag tar alla mediciner och följer alla råd jag fått, men mår ändå inte så bra. Varken fysiskt eller psykiskt som sagt.

    Åh Mugglan, hoppas det är din tant som kommit nu! Inte ens jag hänger med i alla hus-turer får jag erkänna. Det hus som är aktuellt nu är inte det hus där ni träffat grannen? För detta var ju alltså ett visningshus och då finns det ju redan färdigbyggt (Så mycket har jag fattat! .

    God natt allihop! Stor kram!

  • Vännerfan

    Hej tjejer!

    Hoppas ni haft en bättre dag än jag! Men det är mycket bättre nu iaf. Maken är ute i trädgården och försöker ta ner två stora typ gran-tujor eller nåt sånt som står i hörnet av trädgården på baksidan. Vi fick myyyycket större tomt nu när de försvann, jösses! Våra två små plommonträd vi köpt måste kanske få sällskap av ett päronträd eller nåt. Känns jättekul och som att huset och tomten blir mer och mer vår ju mer vi ändrar på.

    Ja, har du hört nåt om äggen Nenne?

    Är det ok att jag slänger ut en fråga? Jag ska komma med förslag på vart vi kan åka på konferens med jobbet och det ska vara sådär lagom långt bort och då tänkte jag på Österlen. Vet ni nåt ställe där de helst har iaf ett mindre konferensrum och minst 9 enkelrum? Det är ett plus om de ordnar med nån gruppaktivitet också, men inget krav alls. Jag vet ju att flera av er har varit där i trakterna. (Och Piggan skulle väl dit typ nu i helgen?) Tomarp står redan med på listan, samt Stufvenäs.

    Ska kolla om Prinsen somnat och sen gå ut och hjälpa maken dra. Helt sjukt vilket jobb att ta ner träd. Och maken grämer sig över att vi inte kan komma fram med traktor för då hade det tagit 5 min. Fast till vintern ska vi försöka ta ner en tall med traktor om vi får för kommunen, för den står precis utanför vår tomt och gör så att eken som står bredvid inte kan växa lika bra. Åh, vad intressant va???

    Frejan, Stackars dig som måste genomlida så mycket! Hoppas de kan plocka ut Bumsis snart!

  • Vännerfan

    Tack för tips Tinga! Ska genast kolla detta!

    Ja, shit vad många turer i husfrågan för Mugglan. Får de fundera hur länge som helst undrar man?

    Nenne, Krikon, Detta får jag googla, vet inte vad det är! Själv ääääälskar jag plommon och hoppas dessa två sorterna ska ge frukt snaaart!

  • Vännerfan

    Gavs ingen info om detta med att man kunde få svårt att bli gravid efter p-spruta?? Vad hemskt. Måste googla detta också. Tar man alltså inte sprutan särskilt ofta alltså? Jag tycker inte detta med spiral låter så... bekvämt i kroppen liksom, men det är så mycket som låter annorlunda än vad det är och hon som jag vet har det tyckte det var superbra, så hon fick mig helt klart intresserad av att prova.

  • Vännerfan

    Åh, de hade spa!!! Undrar vad grabbarna säger... Det såg jättebra ut, ska läsa mer om det imorgon på jobbet!

  • Vännerfan

    Även jag har typ en minut på mig...

    Hatar också princesstårta!!! Och det värsta är ju att saker man inte gillar kan man normalt välja bort, men är det tårta förväntas man ju äta och vara glad och tacksam! Usch! Tack vet jag moussetårta! Eller glasstårta!

    Vickan, Låg du stilla i en halvtimme efter att du tagt tabletten? Jag tycker du, jag och BS har haft otur med det här illamåendet som får dras med det så länge!

    Stor kram till Tinga! Låter hur jobbigt som helst! Hoppas maken får vabba halvdagar!

    Victory, Jag blev helt bestört när jag fick veta om din make. Har tänkt på dig jättemycket och på hur snabbt livet kan ändras! Stor, stor kram till dig!

    Nenne, Jag håller tummarna stenhårt!!

    Nu mer Idol. Det är nog nåt fel på mig som sitter och bölar framför ett sånt program! Eller just ja, jag är ju gravid så jag kan ju alltid skylla på det! (Och låtsas som om det aldrig hänt annars. *harkel*)

  • Vännerfan

    Nenne,
    Nej, nej, NEEEEEEJ, det får inte vara SANT!! Hoppas, hoppas, hoppas på någon annan förklaring till blodet. Är det inte väldigt tidigt för det att komma redan även om det skulle vara tanten!??

    MSW,
    Jag är i vecka 16 nu. Och nästa person som förvånat kommenterar mitt illamående med att det ju brukar gå över efter 3 mån (och de är förvånansvärt många och min chef är en av dem) borde få samma hårda tillhugge i huvudet som de människor som fäller klantiga kommenterar om utebliven graviditet. Jag VET att det brukar gå över efter 3 mån, tack för påminnelsen, men VAD i hela friden ska jag göra åt att det inte gjort det då mer än följa alla råd som finns!? Det är liksom inte så att jag VILL må illa!! *lite ironi*

    BS,
    Jag har också tänkt tanken att det kanske håller i sig hela graviditeten. Förut hoppades jag att varje vecka var den sista med detta, men det gör jag inte längre.

    Liten,
    Stort grattis till nya tjänsten!!

    PB,
    Det är nog så att jag är en riktig lipsill här också! Mest grät jag med dem som blev så glada över att ha gått vidare att de själva grät. Har väldigt lätt för att ryckas med och leva mig in. Vi har inte heller kanal 5 och det är lite synd faktiskt. Om inte annat så saknar jag faktiskt "Vänner". Har ju alla avsnitt inspelade, men vi har inte ens brytt oss om att plocka upp VHS:en. Får nog köpa dem på dvd i stället.

    Vickan,
    Tror inte det räcker att ta dem på kvällen innan. Hade dock varit väldigt smidigt att slippa ställa klockan en halvtimme före uppstigning varje morgon. Men som sagt. Tror inte de verkar så länge.

    Ego (ännu mer),
    Maken gick upp idag och tog hand om Prinsen då jag behövde sova mer för att inte må mer illa samt ligga still efter tablettintag. Steg upp först 9.20... Fattar inte hur de kunde hålla sig så tysta att jag kunde sova vidare. Väldigt skönt iaf. Och nu är de ute på ärenden så jag har ätit frukost i lugn och ro och ska nog också bege mig ut på lite ärenden snart. Köpa gräsfrön att planera under plommonträden, lämna tillbaka en overall då den inte var vattentät och köpa nåt att ha på kakelfogen i köket så att det inte blir fettfläckar så lätt.

    Ha en trevlig helg och hoppas tanten håller sig långt borta från er!!!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor