• Mia 77

    Om folk inte svarat dagen efter osa-dagen, ska man anta att de inte kommer=?

    Nu har jag ju inte ens skickat ut inbjudan än, men ändå funderar jag lite grann på om någon inte svarat dagen efter osa-dagen, ska man anta att de inte kommer då?
    För visst ska man inte behöva ringa och fråga? Och då tänker juinte jag räkna med dom i mat osv...
    Sen tänker man tanken att tänk om dom kommer ändå, då står man ju där och kanske inte har mat så det räcker, tex...

    hur har ni som inte fått svar gjort?

  • Svar på tråden Om folk inte svarat dagen efter osa-dagen, ska man anta att de inte kommer=?
  • ElinK

    Vi har också samma problem och jag tänker absolut inte ringa någon. Dom får skämmas när bordsplaceringen är ett broderat namn (alltså inget man kan göra på 5 min och låssas att man vetat hela tiden att den ska komma) och det saknas till de som inte hört av sig. Skulle någon höra av sig dagen innan och be om ursäkt eller ha en förklaring skulle jag så klart ordna för dem, men inte för någon som inte osar och ändå dyker upp.

  • Silla69

    Jag är också en av dom som tycker att det är vuxna människor. Osar dom inte så tyvärr blir det försent när dagen D kommer.

    Sen visst kan inbjudan komma bort i posten, men det e sådan man hör om isåfall.

    Men jag själv är väldigt noga med OSA så då e jag noga till mig själv också.

  • ElinK

    Jag tycker att om dom kommer utan ett osa svar så har dom sett inbjudan. Jag skulle aldrig se det som att jag har problem då, jag tänker inte skämmas för att vi inte räknar med folk som inte hör av sig =)

  • Aleta

    Jag är av åsikten att man ska ringa eller att någon i alla fall ringer och frågar.
    Det här är ju människor som man gärna vill ska komma, annars hade man väl inte bjudit dem?
    Om någon kommer utan att ha svarat utsätter man alla, inklusive sig själv, för en ganska pinsam situation. Det skulle verkligen sätta sordin på feststämningen för alla tycker jag.

    Tänk själva hur det skulle kännas under vigseln när man inser att tre personer man räknat bort är där och ser glada ut. När ska man säga åt dem att gå hem? När de kramar om en och säger: "grattis! Vilken fin klänning, det var det vackraste bröllop jag har varit på!"
    -Tack, men nu får ni gå, för ni svarade inte i tid.

    I vårt fall var det många som inte svarade i tid. Jag ringde själv runt och pratade med alla. I vissa fall hörde man att de inte hade koll på det här med osa. Då upplyste jag om hur det fungerar. I andra hade de glömt eftersom hela deras liv var kaotiskt.
    Av de som inte hade svarat i tid så tackade hälften nej. (Tokiga människor som fått för sig att om man inte kommer behöver man inte svara. Det är ytterligare en anledninga att ringa runt, för att inte det oskicket ska fortsätta att sprida sig. Tänk på kommande brudpar också. Lär vi upp våra gäster så lär de i sin tur andra och tillslut kanske folk börjar svara på inbjudningar igen. )

    Av de övriga som inte hade svarat men ändå tänkte komma så var det faktiskt flera som TRODDE att de hade svarat! Någon hade sagt: "Oh så kul med bröllop" eller något liknande och menat "vi kommer självklart". Så ibland kan det vara missförstånd också.

  • Aleta

    Hur ska man få höra att en inbjudan har kommit bort?
    Inte frågar väl folk om de är bjudna?


    Silla69 skrev 2009-08-22 20:54:09 följande:
    Jag är också en av dom som tycker att det är vuxna människor. Osar dom inte så tyvärr blir det försent när dagen D kommer.Sen visst kan inbjudan komma bort i posten, men det e sådan man hör om isåfall.Men jag själv är väldigt noga med OSA så då e jag noga till mig själv också.
  • EmiJW

    Håller med ElinK.

    Jag var JÄTTETYDLIG i våra inbjudningskort att svarskort skulle vara inne senast DET datumet MED namnlappar (både svraskort och namnlappar var medskickade) Vi hade även skickat med svarskuvert, färdigadresserade och frankerade. Det enda folk behövde göra var att kryssa i, slicka igen och lägga på lådan. Ändå så saknar vi FLERA svarskort (vissa har hört av sig och sagt varför) och ÄNNU flera namnlappar vilket gjorde att vi fick ringa runt och fråga om det var den eller den som skickat svar då namnlappen var det enda sättet att veta vem som svarat. (Dumt av mig att inte skriva det nån annanstans med men alltid lätt att vara efterklok! =) ) Ivilket fall som så har vi fortfarande fem personer som inte hört av sig. Jag tar INTE för givet att dom kommer och jag har INTE beställt mat till dom. Tycker att i vuxen ålder har man iaf så mkt hyfs att man kan antingen svara i tid eller höra av sig och förklara. Så kommer det oanmälda folk så får dom ta mat sist. OM det räcker! Dom får skylla sig själv. Jag tänker INTE stressa upp mig på VÅR dag för att dom itne haft hyfs nog att svara.

    SÅ DET SÅ! =P

  • Aleta

    Om man vill att de ska skämmas så kan man ju få dem att göra det under telefonsamtalet.


    ElinK skrev 2009-08-22 20:37:25 följande:
    Vi har också samma problem och jag tänker absolut inte ringa någon. Dom får skämmas när bordsplaceringen är ett broderat namn (alltså inget man kan göra på 5 min och låssas att man vetat hela tiden att den ska komma) och det saknas till de som inte hört av sig. Skulle någon höra av sig dagen innan och be om ursäkt eller ha en förklaring skulle jag så klart ordna för dem, men inte för någon som inte osar och ändå dyker upp.
  • Aleta

    Men allvarligt tjejer, ser ni ingen poäng i att lära upp folk för att hjälpa framtida brudar?

  • ElinK

    Haha jo det kan man ju så klart =)

    Jag skulle inte be någon att gå ifrån bröllopet om dom inte svarar men där emot inte stressa över placeringen t ex bara ställa stolen på en ledig plats. Vi har buffé så det går ju om någon till dyker upp, men tänk de som inte är på restaurang (så man lätt bara gör några extra) men har trerätters som saknas till de som man inte hört ett ord i från.


    Aleta skrev 2009-08-22 21:02:30 följande:
    Om man vill att de ska skämmas så kan man ju få dem att göra det under telefonsamtalet.
  • Aleta

    Jag har varit på ett bröllop där det droppade in folk efter att middagen hade börjat.
    Jag tror att dessa aldrig hade varit på ett bröllop förut och trodde att det var typ öppet hus. De var nämligen inte vid kyrkan och såg vigseln heller.

    Som tur var så hade de buffé på det bröllopet också och andra gäster som hade ätit färdigt lämnade över sina stolar så att de nya gästerna fick sitta. Allt löstes på ett bra sätt, men visst var det lite konstigt.

    Om brudparet hade brytt sig om att ringa dessa människor så hade ju alla haft lite roligare. Det är klart att de skämdes när de insåg att de totalt hade missuppfattat vad det var för sorts fest även om allt löste sig.


    ElinK skrev 2009-08-22 21:10:48 följande:
    Haha jo det kan man ju så klart =)Jag skulle inte be någon att gå ifrån bröllopet om dom inte svarar men där emot inte stressa över placeringen t ex bara ställa stolen på en ledig plats. Vi har buffé så det går ju om någon till dyker upp, men tänk de som inte är på restaurang (så man lätt bara gör några extra) men har trerätters som saknas till de som man inte hört ett ord i från.
Svar på tråden Om folk inte svarat dagen efter osa-dagen, ska man anta att de inte kommer=?