• Mia 77

    Om folk inte svarat dagen efter osa-dagen, ska man anta att de inte kommer=?

    Nu har jag ju inte ens skickat ut inbjudan än, men ändå funderar jag lite grann på om någon inte svarat dagen efter osa-dagen, ska man anta att de inte kommer då?
    För visst ska man inte behöva ringa och fråga? Och då tänker juinte jag räkna med dom i mat osv...
    Sen tänker man tanken att tänk om dom kommer ändå, då står man ju där och kanske inte har mat så det räcker, tex...

    hur har ni som inte fått svar gjort?

  • Svar på tråden Om folk inte svarat dagen efter osa-dagen, ska man anta att de inte kommer=?
  • gbg mackan

    Min osa tid går snart ut. Jag kommer att ringa dem som inte har svarat än. Det är dock bara fyra som inte svarat så det är två samtal eftersom det är två par. Men ta inget förgivet att de kommer.

  • Snufflan

    Ta inget för givet, har inte alla svarat så ring dom o kolla, många missar detta med OSA.

  • Red Scarlet

    Vi hade en del som inte svarat efter att osa:t gått ut, och flera av dem visste fortfarande inte hur de skulle göra, det var därför de inte osat. Sedan hade flera osa:t JA och sedan ångrat sig i sista minuten (de tyckte väl att det var lättare att säga ja först och slippa besvikelsen under de månaderna som var kvar för att sedan ställa in fort i slutet) sådant kan också hända.

    Du måste nog ringa runt till alla och fråga tyvärr, för säkerhets skull!

  • gbg mackan

    Det var ju tråkigt att folk ändrade sig, men har man anmält sig så tycker inte jag att man skall ringa runt en gång till för att kontollera om de verkligen kommer. Har man sagt ja så har man sagt ja tycker jag. Den kan ju det hända saker som gör att man får förhinder men det tycker jag faller på gästens ansvar att meddela detta.

    Red Scarlet skrev 2009-08-22 16:45:11 följande:


    Vi hade en del som inte svarat efter att osa:t gått ut, och flera av dem visste fortfarande inte hur de skulle göra, det var därför de inte osat. Sedan hade flera osa:t JA och sedan ångrat sig i sista minuten (de tyckte väl att det var lättare att säga ja först och slippa besvikelsen under de månaderna som var kvar för att sedan ställa in fort i slutet) sådant kan också hända. Du måste nog ringa runt till alla och fråga tyvärr, för säkerhets skull!
  • kikki kikki

    jag är av den åsikten att vi är vuxna och att det inte är för mycket begärt att man ska kunna svara i tid. och är det så att man inte vet pga olika orsaker så kan man faktiskt ringa och säga det. den som inte svarat på datum som osa är utsatt kommer att få slippa komma på mitt bröllop.

  • mittid

    Ring.... så får Ni minst problem!

  • KatjaB

    vid andra tillställningar som vi haft, som vår dotters namngivning så osa:de inte en släkting med familj på sambons sida. Då är de med "barnen" (snart vuxna de med) ändå 7 pers. Fick inte tag på dem så vi antog att de inte skulle komma och skickade sms också för att fråga, samma dag (!!) får vi veta att de ändå tänkt komma och vi fick krångla lite för att ens få plats allihop i lokalen, plus att de kom försent, mitt i ceremonin.

    När barn nr 2 hade sin namngivning så hörde de inte alls av sig, igen! vi ringde, sms:ade och mailade och från att först ha fått höra att de bara skulle kolla så att de inte jobbade osv, så hörde vi ingenting, från nån.
    Kvällen innan får vi tillslut veta av en annan släkting att de inte kommer.

    SÅ, för att komma till saken så kan det vara bra att kolla med dem ni inte fått svar av, eller är osäkra på.

  • kikki kikki

    men kan dom inte svara så är dom kanske inte intresserade

  • Mia 77

    kikki kikki skrev 2009-08-22 18:08:40 följande:


    men kan dom inte svara så är dom kanske inte intresserade
    Fast då kan man ju tacka nej
  • kikki kikki

    Mia 77 skrev 2009-08-22 19:08:55 följande:


    kikki kikki skrev 2009-08-22 18:08:40 följande:
    Fast då kan man ju tacka nej
    Ja det är ju det jag menar. det minsta man kan kräva av vuxna meniskor är att dom ska tacka ja eller nej innan ett visst datum. och klarar dom inte av det så finns inte intresset att ens komma ihåg det
Svar på tråden Om folk inte svarat dagen efter osa-dagen, ska man anta att de inte kommer=?