• Martinaa

    MAJ 2010 del 3

    Hej alla majbrudar! Dags för ny tråd! Här är den gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-1-22/m3439272-1.html

    Tänkte vi kunde köra en liten datumlista med samtliga här i första inlägget. Hur mycket information ni vill ha med väljer ni själva. Skriv ert datum så ska jag lägga in er (och rätta mig om jag skrivit fel nånstans eller om något ändras).
    KV = Kyrklig vigsel
    BV = Borglig vigsel

    1 MAJ

    8 MAJ
    Lilleke

    14 MAJ
    Ninnalotta

    15 MAJ
    Snuttfia - Borås
    Fröken Strössel - Utomhus
    CiaLovesAndreas
    johi77
    Martinaa - 25 år, Borås, KV
    a n n a
    EmMagnus
    20100515
    maj2010

    22 MAJ
    BlueBride
    l8ol

    29 MAJ
    Nu gifter vi oss
    MV85
    UBW
    Mamli
    SofieOchJamie
    clin
    Tattoo82

    Nu kör vi!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-03 13:36
    **********
    Okej ändring! Eftersom jag inte kan ändra redan publicerat inlägg så har jag gjort en egen lista och laddat upp här: www.martinaa.se/datum.asp (ja, jag är ledig idag och har inget att göra )

    Meddela mig om något ska ändras eller uppdateras!

    **********

    Kom igen nu brudar och se om vi kommer över 1000 inlägg i den här tråden!

  • Svar på tråden MAJ 2010 del 3
  • Avalon75

    Martinaa;
    du kan lägga in mig också på 15 maj;
    Avalon75 KV

  • Martinaa

    a n n a, Avalon 75 och Moule:
    Ni är nu inlagda på listan! :)

  • snuttfia

    Sorry Martinaa att jag snattat bästa stället, får lite dåligt samvete nu faktiskt... Men jag lovar att ni hittar nåt lika bra ställe om ni inte ska vara på Torpa... Kan man inte vigas i andra kapellet och ha festen där då? För det var väl kapellet som kostade om jag förstod det rätt?

  • Martinaa
    snuttfia skrev 2009-09-12 10:33:38 följande:
    Sorry Martinaa att jag snattat bästa stället, får lite dåligt samvete nu faktiskt... Men jag lovar att ni hittar nåt lika bra ställe om ni inte ska vara på Torpa... Kan man inte vigas i andra kapellet och ha festen där då? För det var väl kapellet som kostade om jag förstod det rätt?
    Nej men herregud, det får du inte ha!
    Nja, att ha vigseln här och sedan åka ut till Torpa för festen känns lite onödigt långt bort. Det blir ju "allt eller inget" där ute, känns ingen mening med att dela på det.
  • a n n a
    Martinaa skrev 2009-09-12 10:05:38 följande:
    Det har ju egentligen inte med vigsel av samkönade par att göra, även om det råkar sammanfalla med detta så det är lätt att "skylla" på det. Vad jag förstått handlar det om att kyrkan gör ett jobb åt staten, vilket många anser att de borde slutat med redan när kyrkan skiljde sig från staten. Det är ju en juridisk sak de gör som egentligen inte ska ha med kyrkan att göra alltså...
    Sant.
    Vissa präster "passar på" att göra sitt ställningstagande tydligare, men egentligen är det ingen nyhet att präster inte viger. Ute i Europa så är det betydligt mkt vanligare att vigselakten är uppdelad i två. Med vigsel först och kyrklig välsignelse sen.
  • Bluebride

    usch, den här debatten gör mig bara deppig och fullkomligt förvirrad.

  • Martinaa
    Bluebride skrev 2009-09-12 12:27:11 följande:
    usch, den här debatten gör mig bara deppig och fullkomligt förvirrad.
    Håller verkligen med dig! Här har man gått och drömt om sitt drömbröllop, och så kan det krossas i ett enda slag. Klart man fortfarande får sitt bröllop, men har man sett fram emot kyrkan och allt det där känns det inte alls så kul att behöva springa till statshuset Vi får hålla alla tummar och tår vi har för att de behåller vigselrätten i i alla fall minst 9 månader till!
  • Bluebride

    De kan väl ha den nästa år ut i alla fall så vi hinner gifta oss

    Det är lördag och endast 83 inloggade. Undrar hur många medlemmar vi är här och hur många vi skulle vara om alla var inloggade samtidigt.

    Idag måste jag fortsätta städa, TRIST!

    I förrgår prövade jag göra en servettbrytning, en näckros. Gick rätt bra med servetten. På kul så tog jag och prövade göra dem i papper, de vi ska ha i färgtemat, har köpt 500pack å vissa hade blivit vikta eller fått fettfläckar på sig, så jag gjorde några näckrosor av dem. Gjorde även små, det var svårt och det gick sönder lite, men inte så det såg dumt eller fult ut. Undrar om man ska ha det som dekor också, bor ju i sörmland och det är vår landskapsblomma

  • a n n a

    Om kyrkan bestämmer sig för att avsäga sig vigselrätten kommer detta att träda ikraft 1 april 2010. Då kommer kyrkan att ha dispens att viga i en månad till. Vad som händer sedan vet man inte riktigt. Antagligen kommer de präster som väljer att bli vigselförättare få möjligheten att göra det.

    Mitt förslag är att ni ringer till era respektive församlingar där ni tänkt ha vigseln och fråga dem och hur de tänkt lösa det. Receptionisten i min sa till mig att de fixar det på ngt sätt och att vi kan vara säkra på att vi den 15 maj kommer att vara man och hustru.

    Jag väljer att inte se det som ett problem, utan har istället valt att hitta ett alternativ som passar mig och min blivande (som jag beskrev tidigare i tråden). Tänk efter lite - kanske kan även ni hitta en lösning som passar er som hand i handske :)

  • a n n a

    bluebride: snygg symbolik m näckrosen o att det är er landskapsblomma :)

Svar på tråden MAJ 2010 del 3