Inlägg från: EmMagnus |Visa alla inlägg
  • EmMagnus

    MAJ 2010 del 3

    Tänkte bara tala om att jag har lagt upp bild på våra inbjudningskort i mitt galleri. Väldigt nyfiken på vad ni tycker. Vigselprogram, festprogram och tackkort kommer se exakt likadana ut. Tror ni att det kommer se tråkigt ut? Borde det stå på framsidan vad det är för något?
    Finns det såna stämplar eller måste jag skriva det för hand, något som jag inte alls är särskilt sugen på?

  • EmMagnus

    Vi har en maxbudget på 100.000 kr och mina och m2b:s föräldrar delar på alla kostnader. Jag inser ju själv att det låter väldigt bortskämt, men varken jag eller min m2b har fått särskilt mycket när vi var barn, mer än på födelsedagar och julaftnar. Det här är deras gåva till oss och jag är oerhört glad att de vill hjälpa oss på det här sättet.

  • EmMagnus

    Tack så jättemycket för era fina ord.

    Martinaa: Gissa om jag är nöjd, för jag hade verkligen inte tänkt göra dem själv. Men nu är jag glad att jag gör det.
    Det enda som jag är lite orolig för nu är att de blir lite dystra, det är ju ändå ett vårbröllop. Men samtidigt undrar jag om det är nån som tänker så.

    Imorgon ska jag försöka pilla ihop inbjudan så att jag kan köpa papper och skriva ut dem i nästa vecka.

    Har ni tänkt nått på inbjudan än?
    Vad ska det stå, jag tycker det är supersvårt att veta.

  • EmMagnus

    Vi tänkte skicka dem i början av mars.

  • EmMagnus

    Fröken Strössel skrev 2009-10-11 18:26:34 följande:


    Vi kommer också vara runt 50 pers men kommer inte ha liveband utan satsar istället på en riktigt bra spellista på datorn. Och jag tror självklart att man kan få upp partystämning med 50 gäster. Hur ofta har man en sån stor fest?Har precis kommit tillbaka från Göteborgs-trippen. Har haft det jättebra! I fredags var vi ute och åt på en italiensk restaurang och de hade jättefina servetter där. Så när vi skulle betala frågade jag om vi kunde få köpa 60st. När han hörde att vi skulle gifta oss kom han ut med servetterna och sa att vi fick de och att han önskade oss ett fantastiskt bröllop! Lite oväntat måste jag säga Nu behöver jag inte tänka på servetter mer!
    Vad man blir glad ända in i själen av såna människor!!!
  • EmMagnus

    Fröken Strössel skrev 2009-10-11 20:15:54 följande:


    Yes, nu kan jag tänka på andra "viktigare" saker Imorgon ska jag pyssla lite med inbjudningskorten igen, stansa de sista hjärtan jag behöver och skära till papper som jag ska stämpla på. Kul!
    Du kan få komma hit och stansa lite hjärtan om du saknar det

    Min m2b åkte till mina föräldrar i Småland i efm för att jaga älg, så nu är jag ensam hemma igen, men med hunden som sällskap så klart.
    Jag har varit lite dålig på att göra inbjudningskort nu ett tag men jag tänkte nog försöka ta tag i mig själv och göra färdigt några till imorgon.
    M2b ska ta med sig mammas skärunderlag och linjal till mig så att jag har lite bättre yta att jobba på. Dessutom ska han ta med sig hennes slöja som hon använde när hon gifte sig. Jag vet inte om jag ska ha slöja men jag tänkte att jag skulle testa och se hur det blir med håruppsättningen. Det hade varit lite roligt att använda något som mamma har haft, så har man ju något gammalt fixat också :-P
  • EmMagnus
    Bluebride skrev 2009-10-11 21:22:24 följande:
    Här försöker man också få till allt. Ringen kommer jag kunna betala i slutet av månaden. Här är det bara kvarMatDryck (ej alkohol, vi har alkoholfritt)Porto till inbjudningskortenLokalen (kommer dock på faktura efter bröllopet så det som vanlig räkning)Mitt hår och smink (ska pröva göra håret själv el be en kompis, samma med smink, så vi får se)Möjligtvis tillkommer lite färgkostnader för placeringskrukorna
    Skönt att så lite är kvar!!!

    Min m2b har lite panik över att han inte har kontroll över vad som ska göras, hehe. Men jag tycker att det känns ganska lugnt.

    Vi har kvar:
    -Meny
    -Tårta
    -M2b kläder
    -Skor till mig
    -Bil från kyrkan till festlokalen
    -Ring (fast jag vet redan vilken jag vill ha)
    -Vigselprogram
    -Festprogram (har börjat knåpa lite tillsammans med tärnan)

    Jösses, vad det var mycket kvar. Är säkert ännu mer som jag inte kommer på nu. Tur att jag har min fina planeringsbok som vi har fått av min blivande svärmor och svägerska.
  • EmMagnus
    HelenaO skrev 2009-10-14 19:51:25 följande:
    Hejsan... ny här... men vi ( Helena och Marcus) gifter oss iallafall i Raus kyrka, Helsingborg den 22/5 2010! :) Någon här som köpt en klänning ifrån Forever yours? Vad tycker ni om kvalite osv? Jag har hittat en fin klänning på nätet, men ska kika på den först om 3v... nyfiken!
    Välkommen hit!
    Kul med Raus kyrka, min m2b hade funderingar på att vi skulle gifta oss där eftersom hans föräldrar bor i Raus.
  • EmMagnus

    Nu blir det Görslövs kyrka utanför Malmö istället, också en jättefin kyrka. Exakt en sån som jag hade tänkt mig...


    HelenaO skrev 2009-10-15 09:39:58 följande:
    tack! :) Det är en jättesöt kyrka! Vart skall ni gifta er nu?
  • EmMagnus

    Här har hela planering gått lite i stå känns det som. Jag ringde iaf till bageriet som vi har tänkt besdtälla tårtan ifrån idag men det var ingen som svarade så jag testade att maila istället så får vi se om dom svarar.
    Sen försöker jag få min m2b att åka och prova kläder så att han har ett hum om vad han vill ha, men det går inget vidare. Jag tycker att det är så skönt att ha sånt gjort medan han tycker att det är så himla gott om tid kvar.
    Jag och min tärna har iaf gjort klart alla korten till inbjudan och jag har skrivit texten till inbjudan. Men jag är inte alls nöjd med den, låter så pretentiöst och inte alls som vi. Så nu går jag och lurar på hur jag ska ändra den så att det låter mer som vi, lite enklare helt enkelt.
    Sen vet jag inte hur jag ska få med informationen till alla gäster om tex boende och sånt. Hur har ni tänkt, skickar ni med det i inbjudan, får dom den muntligen när dom osar eller hemsida? Jag är inte så förtjust i hemsida i just detta fallet, det kommer ju en del äldre som inte ens har en dator. Hur tänker ni om detta?
    Och mitt i allt så har vi nu dragit igång renoveringen av det ena badrummet här hemma så nu är allting mer eller mindre kaos och lär väl vara så fram till jul eller nått, blä.

Svar på tråden MAJ 2010 del 3