Inlägg från: EmMagnus |Visa alla inlägg
  • EmMagnus

    MAJ 2010 del 3

    Martinaa skrev 2009-11-02 11:37:35 följande:
    Hur kan ni som renoverar/bygger hus ha råd till bröllop samtidigt??
    Vi köpte vårt hus förra året så vi har bott här i ett år lite drygt nu, vi hade turen att ha varsin lägenhet som vi sålde och fick bra betalt för. Vi har inget topplån, vilket gör att vi bor MYCKET billigare här än vad vi gjorde i lägenheterna. Sen har vi ganska välavlönade jobb som gör att vi kan spara mycket varje månad, men sen har vi också gjort avkall på allt onödigt så att vi kan renovera så som vi vill istället.
    Sen har vi otroligt snälla föräldrar som ställer upp och betalar hela bröllopet.
    Hittills har vi målat, tapetserat och bytt golv i hela huset, bytt köket och nu håller vi på att renovera.
    Vi har heller inga barn som johi77 skrev i ett tidigare inlägg, jag är väldigt traditionell där och vill verkligen göra allt i "rätt" ordning (som jag tycker iaf) och vi är otroligt lyckligt lottade eftersom svärfar är snickare så han har lagt många timmar på att hjälpa oss med våra projekt.

    Det går om man bara vill... När vi flyttade hit så hade vi en ränta på 6% vilket gav en räntekostnad på ungefär 14000 kr/månad och då fanns det verkligen inte pengar till nått annat än huset.
  • EmMagnus
    Martinaa skrev 2009-11-05 20:45:45 följande:
    Ojdå! Men då måste ni köpt huset betydligt billigare än vad priserna ligger på idag??Jag har inte gett upp drömmen om "mitt" (eeh, vårt...) hus än, utan vi ska gå på visningen nästa vecka samt prata med en annan bank och höra vad de har för lånevillkor. Men det är ju just det... Att betala lån idag är ju en sak. Går räntan upp till 6-7% är det en annan femma. Undrar om vi skulle klara det... :S Men jag vill ju så gärna bo i det här huset!!
    Vi betalade 3,15 miljoner för huset men som sagt vi har inget topplån så vi amorterar ingenting.
    Jag hoppas verkligen att du får ditt drömhus!!! Det finns inget bättre än den känslan när man sitter och skriver kontraktet och vet att man har fått sitt drömhus.
    Nyfiken på att få höra hur det går för er.
  • EmMagnus

    Martinaa: Vad menar du??? Om du inte har något topplån så behöver du inte amortera, dom pengarna sparar vi istället och renoverar för.

  • EmMagnus
    Martinaa skrev 2009-11-05 22:03:47 följande:
    Men ni har väl fortfarande bottenlån som ska amorteras?
    Men om man inte har topplån så måste man inte amortera alls, vi har valt att inte göra det. Har man över 2,5 milj i lån så får man amortera riktigt mycket för att det över huvudtaget ska göra nån skillnad. Så vi lägger undan dom pengarna och renoverar och betala vinstskatten för lägenheterna för dom pengarna.
  • EmMagnus

    Martinaa: Vad tråkigt med huset...! Jag håller tummarna för att det snart kommer ett nytt drömhus.

  • EmMagnus

    Fröken Strössel skrev 2009-11-08 20:12:26 följande:


    Vad kul majsan!Vet inte om jag sagt det men min inofficiella tärna har tackat ja och kommer ner till Skåne dagen innan bröllopet. Känns jättebra att hon ska vara med mig under hela dagen och att vi kan snacka skit och måla naglarna kvällen innan Nu har jag lagt upp bilder på kort och kuvert!
    Fniss vilka fina kort du har... Undrar hur våra kan vara så sjukt lika era. Med andra ord jag ÄLSKAR dina kort och tack för inspirationen som du har gett mig!
  • EmMagnus
    Hillena skrev 2009-11-15 10:56:18 följande:
    Beställde min klänning igår! Finns en bild i mitt galleri :) Det var den första av många som jag provade och blev alldeles förälskad. Gud vad härligt det känns, trodde aldrig att det skulle kännas så speciellt men nu vet jag vad alla menar.
    Superfin klänning Hillena!
    Har du köpt den på Romantica i Malmö eller? Tycker att jag känner igen det
  • EmMagnus

    Vi ska också ha cellofankuvert och jag köpte våra på Pema i Hörby, om man bor i närheten så är det verkligen ett hett tips att åka dit. Dom hade grymt mycket pysselgrejor och till ganska bra priser också, jag tror att vi betalade ungefär 1 kr/st för kuverten.
    Det ser verkligen lyxigt ut när man stoppar i korten också.
    Hur har ni tänkt att göra med adressen? Jag är just nu inne på att jag ska göra adresslappar och bara klistra på men så är jag rädd för att det ska se lite billigt ut, när det andra är så fint.
    Någon som har några tips?

  • EmMagnus

    Jag har beställt min klänning och den kommer förmodligen nån gång runt jul. Långt innan jag vet, men jag var rädd att modellen skulle utgå när de nya kollektionerna kommer så jag tyckte det var lika bra att slå till.

  • EmMagnus

    Det här med bröllopsresan är ett aber känns det som... Vi velar än hit och än dit. Just nu lutar det åt Toscana, men vi har runt halva världen och velat så jag är inte alls säker på att det blir Toscana heller.
    Jättesvårt tycker jag... tips på resmål tas glatt emot.

Svar på tråden MAJ 2010 del 3