Inlägg från: Lina o Peter |Visa alla inlägg
  • Lina o Peter

    Bröllop 2010 del8

    majsan801 skrev 2009-10-15 11:08:58 följande:
    Skillnad på ens egna barn och andras ungar eller vad säger man.
    Skriv inte det i inbjudan bara. haha! Nej bara skojar. Man ska göra precis som man vill. Mig stör det inte att gästerna har barn med sig, och MIN högst personliga åsikt är att det blir lite motsägelsefullt. Men det säger jag inte som kritik mot ert val, så jag hoppas du inte tar illa upp.

    Ni som ska ha med barn, hur gör ni rent praktiskt på festen?
    Jag har tänkt tanken på att ha ett barnbord bredvid det större borden i festlokalen, och de ska få egna "festprogram", eller ja, snarare pysselhäften + kritor. Fick ett superbra i Word av en här på BT som jag ska skriva ut på vanligt papper.

    Bättre de har nått att göra under talen och så.

    En kompis till mig var på ett bröllop där de hade ett extra rum som de lagt in madrasser och kuddar i, och ställt in en tv med dvd, så där fick barnen gå in om de ville och se på film och senare somna. Lite godispåsar och pyssel osv. Tror även de hade frågat en av fröknarna på barnens dagis om hon kunde vara med där inne under kvällen för ett par hundringar.
  • Lina o Peter

    Nu är jag hemkommen från hudläkaren, gick hur smidigt och bra som helst!

    Han kikade med "lupp" och allt och hudcancer var det absolut ingen fara med.(Alltid skönt att höra!) Sen tvättade de med sprit och så fick jag lokalbedövning (inte skönt, men uthärdligt). Sen "hyvlade" han bort utåtbuktningen, kände ingenting överhuvudtaget och slutligen brände han med nån typ av laser. Jag blundade hela tiden då det var sån stark lampa i nyllet, så jag hörde bara att det klickade och surrade och så luktar det ju inte så gott av bränd hud direkt, men sen var det klart!

    Fick ett litet miniplåster ovanpå och lite direktiv om att vara försktig med att sola, ha hög solskyddsfaktor just där i ett år iallafall, mest för att få ärret så fint som möjligt, helst obefintligt. Ja inte knåpa på det heller då!

    Allt som allt tog det kanske 10-15 minuter och kostade 700 pix. Just nu har jag ingen känsel i ena sidan av överäppen pga av lokalbedövningen, men det pirrar och sticker lite så det börjar väl släppa. Åt lite choklad när jag väntade på spårvagnen hem och eftersom jag var bedövad över läppen så lyckades jag ju ha världens chokladfläck i ansiktet hela resan hem! Haha! Men den bjuder jag på.

  • Lina o Peter

    Den på Onsala Hergård funderar vi att gå på, men har inte sett så mycket info om den. En liten annons i GP bara. Nån som läst nått mer?

  • Lina o Peter

    Hittade lite mer när jag googlade nu än för några dagar sen, men tycker det är lite info ändå. Men denna mässa kanske är lite mindre..? Kostar ändå 100 pix per person, skulle va kul att veta lite mer då om utställare osv.

    Det finns nu en liten inforuta på arrangörens sida:

    www.makeitagneta.se/

    Men det går inte att klicka på den, då kommer man till nått om "tjejkvällar" istället..

    Och här ska mässan vara, men det står ingenting mer än så.

    www.onsalaherrgard.se/

    Och ett litet inlägg i Kungsbacka kommuns online-kalender, klippte ut infon:

    Här är evenemanget för alla som går i giftastankar. Modeshow varannan timme på catwalken, något gott att äta och dricka inklusive kaffe. Många utställare med allt man kan önska för bröllopet. Gratis parkering. En liten present till besökaren vid hemgång.

    Lokal: Onsala Herrgård
    Biljetter: Vuxen 100 kronor, barn 50 kronor.
    Arrangör: Make It Styling & Wellness Center

  • Lina o Peter

    Hahahaha!!! Vilken härlig dröm! Ja men va sjutton, har man färgtema så har man!

  • Lina o Peter

    Jag tror jag kommer skippa strumpbyxor eller stay ups och vara barbent! Men ska prova skorna först och se om de skaver, vill ju försöka gå in dem innan dagen D också.

    Men blir det så blir det stay ups, tycker alla strumpbyxor sitter åt så djäkla mycket i midjan, blir ju världens valkar på min otränade mage ju! För övrigt kallat "kassler-effekten".

    Men håller med om att stay ups inte heller är skönt då de skaver på andra otänade ställen.. :-P Och så släpper ofta klisterremsorna tycker jag! Får ha med sig extra om inte annat. Eller köpa strumpebandshållare och stockings.

    Tips! LÄS på förpackningarna så ni köper rätt. Vet många (inklusive mig själv) som köpt sk. stockings, alltså stay ups utan klisterkant och då blir det lite galet om man inte har en strumpebandshållare då... Likadant åt andra hållet, har man strumpebandshållare ska man inte köpa dem med klisterkant då de ofta är så tjocka att det inte går att knäppa med de små spännena.

  • Lina o Peter

    Ofärgat nagellack är kanon för att laga eventuella hål i strumpbyxorna/stay upsen. Stoppar att de rispar upp sig.

    Kanske bra att be tärnan ha med sig i sin väska?

    Eller ha i en sån "secret box" inne på toan för de som tänkt ha det. Jag ska ha en liten rund ask med lock inne på toaletten med lite genomskinligt nagellack, nagelfilar, plåster, alvedon och samarin,nån binda eller tamponger kanske. Inga kondomer osv... Det kan man ju fixa själva. Även kallat toakorg, men det ordet är ju så fult....
    Men jag tror det kan uppskattas av gästerna. Och det är ju ingenting som kostar nån större summa heller, och det som blir över är ju bara att stoppa hemma i husapoteket ändå.

  • Lina o Peter

    Ja det är sant, stay ups är ju rätt hett, min sambo gillar det med.

    Men man kan ju också dra på sig nått sexigare i badrummet på hotellet sen, om man inte däckar på sängen det första man gör då. haha!

  • Lina o Peter

    Låter som en kanonbudget! Hamnar ungefär där själv.

    Vi kommer ha en buffé (medelhavsbuffé tror jag), men göra det själva tillsammans med en kompis syster, *peppar peppar* då hon gjort bröllopsbuffér mm. förut. Så vi handlar mat på Axfood (sambons företag har konto där) och hon beräknar matkostanden på ca 6-8000 kr. Vi blir ca 80 pers, så ja, ungefär en hundring per person blir det. Plus tårta, kaffe och avec då, så lite mer blir det om man räknar totalt.

    Enligt min budget är festen det absolut dyraste.... :P Vi har en total budget på ca 35 000:- och bara middagen/festen går på 17 000 :- av den. (inräknat lokalhyra, dj, mat, dryck, tårta osv. Resten är fördelat på kläder, ringar osv.

    Alla jag pratar med tycker det är billigt, men jag tycker det är sjukt dyrt, kan inte fata att EN dag ska kosta så mycket... Men samtidigt är det ju DEN dagen, Vi kommer "ner" så pass mycket för att vi har bra kompisar med väldigt passande yrken.

    Så jag är också stressad över pengarna. Jul och nyår kommer, vår elräkning kommer bli hög igen och jag är mammaledig just nu. :P Så lite tajt är det ju. Men vi har sparat en del, så vi har lite mer än halva budgeten klar just nu. Tror det kommer fixa sig, men man får slå sig på fingrarna när man är på stan..

  • Lina o Peter

    Sluta prata om massa god mat och SPA grejer nu! Blir ju både hungrig och avis! Hihi!

    Hej och hå vad ni skriver tjejer! Har fått backa flera sidor för att hänga med här.

    Jag håller på att köpa kläder till sambon via Ebay! Tack till bluebride för tipset! Har äntligen fattat vad jag gjorde fel med måtten, så nu är beställningen på G. Väntar på en färgkarta av säljaren då jag vill ha en mer lila plastrong.
    Men typ ett sånt här set (skjorta, väst, plastrong) ska jag köpa till darlingen, som han ska ha till sin svarta kostym.
    imagehost.vendio.com/a/32017018/aview/DSCN1136.JPG

    Sen hade jag beställt hem material till att göra smycken till brllopet, och det kom idag! Swarovski-pärlor, silverfästen och ljust lila sötvattenspärlor ska jag göra nått fint av. Men har lite svårt att bestämma mig. Tror nästan jag ska göra några olika och lägga ut via hemsidan, en liten "bröllopskollektion" nu när mitt största intresse överskuggas liiite av bröllopsplanerna, haha!

    Nej nu ska jag börja med middagen! Blir kyckling mango chutney idag! Så jäkla gott och enkelt att göra, mums!

    (Om nån vill veta mer finns receptet i min blogg, adress på pres.sidan, om man går på kategori "recept" och scrollar ner en bit. )

Svar på tråden Bröllop 2010 del8