Inlägg från: Lina o Peter |Visa alla inlägg
  • Lina o Peter

    Bröllop 2010 del8

    Fy va trist... Läkare kan man ju bli galen på. :-P Ring upp imorrn och fråga va fan de håller på med. Surt med jobbet också, det är knepigt hur allt skit kommer samtidigt. Sambon brukar skylla på Murphys lag; kan det jävlas så jävlas det.

    Hoppas det ordnar upp sig snart!

  • Lina o Peter

    Mmm.. Låter jättegott tycker jag som älskar lax! men kanske ska ha nått alternativ (t.ex då köttsoppa) för de som ev. inte äter fisk?

    Hmm.. Har inget tips på lyxig laxsoppa. Mer än grädde och en bra fond kanske? Jag har ett recept på fisksoppa som det är lax i på bloggen. Den är sjukt god, man kan ju skippa torsken och den andra "vitfisken" osv.

    Setet med kläder till sambon kostar ca 450 kr inkl. frakt.
    Här är deras "shop":

    stores.shop.ebay.co.uk/Formal-Tailor

  • Lina o Peter

    Låter kanon med soppa och paj! Men jäklar nu är jag hungrig igen. haha! Tror inte det ses som "sämre" mat än kött och potatis, jag ser det inte så iallafall. Och skulle nån enstaka tycka det så speglar det ju mest deras egen personlighet. Man blir ju bjuden på middag och fest, och lax är ju inte det billigaste att köpa, och riktigt god festmat.

  • Lina o Peter
    Bluebride skrev 2009-10-20 19:25:36 följande:
    där funderade jag först att beställa, men nu blev det ett annat ställe. Har du sett om de har setet i ljuslila? tänkte på bestmanLina o Peter skrev 2009-10-20 18:47:05 följande:
    Men hade inte du beställt därifrån? När jag frågade dig om vart du köpt kläder åt din sambo så fick jag länken av dig, eller så har närminnet krashat.

    vet att de har plastrong och näsdukar i ljuslila ("pale purple"), men västarna finns bara i grått, vitt och ivory.

    cgi.ebay.co.uk/Men-Light-Purple-Lilac-Scrunchy-Cravat-Hanky-Wedding_W0QQitemZ130337210901QQcmdZViewItemQQptZUK_Wedding_Clothing
  • Lina o Peter

    Oh, kan du skriva in receptet här? Pleeeease?

  • Lina o Peter

    Bluebride: Haha, ja du är inte ensam!

    Bettertogheter; ja det var din farmors jag tänkte på, va synd. Men om du får tag i det nån gång av henne framöver så hojta gärna, om hon inte vill ha det hemligt och sådär då såklart.

    Nej nu får jag ta och ge mig, ska mysa i soffan med min darling en stund istället för att hänga här. Han tycker jag sitter mycket vid datorn.. Hmm, vet inte vart han får det ifrån... ähum...

  • Lina o Peter

    Hihi! Förlåt, detta är väldigt OT, men jag måste bara länka till Malin Wollins underbara krönika!

    Är du mamma och behöver ett gott skratt och känna igen dig i småbarnsträsket så läs den här!

    amelia.se/kronikor/malin-wollin/bajsmamma/index.xml

    Jag älskar henne, hon har sån skön rå humor.

    KatjaB; vi räknar maten på ca 6-7 tusen, max 8 beroende på om vi kan handla allt på Axfood eller måste till "vanlig" ICA affär.

    Jag har hittat 80 lakan till stolsöverdrag av en tjej här på BT! Yes! En sak mindre att fixa!

  • Lina o Peter

    BetterTogehter: Härligt att ha handlat klart all dekoration!

    Jag har varit på IKEA idag och handlat gardinvepor som ska bli löpare, dukar och servetter ska pappas sambo stå för, så vi har i princip bara ljus/ljusstakar kvar att handla. Kan inte bestämma mig för om jag ska ha värmeljus i små koppar eller blockljus på brickor osv osv.. Vill inte ha för mycket mojs och grejs. Ja och blomarrangemang har vi ju kvar då, men det går ju inte att fixa än, hehe. Eterneller möjligen då.

    Servettringar ska jag göra av silverfärgad koppartråd och pärlor, får lägga in bild när det är klart.

    KatjaB: ja, runt 100 kr per person borde vi hamna på. Är svårt att räkna på buffé tycker jag.. Vi ska ju ha nån typ av medelhavsbuffé. Lite lax, kycklingspett, hummus och andra goda röror, pastasallad och nått kallskuret kött. Grönsallad, lite olika bröd och småplock som oliver och kanske parmainlindade dadlar osv. (Åt det i Milano jättegott!) Ska sätta mig med min kompis syster nån dag och räkna ordentligt och höra med henne vart vi hamnar. Men de förnyar sina löften nu på lördag så jag vill inte direkt ringa och störa henne innan med mitt bröllop som det är 8 månader kvar till. Tror inte jag blir så poppis då, hehe.

  • Lina o Peter

    Välkommen hit mammab!

    Vi har en detaljerad budget som just nu ligger på 35 000:-, allt inkluderat. Och vi blir runtomkring 80 pers.

    Men då har vi ringar i titan, många vänner med "passande" yrken eller ja, vi får lite rabatter helt enkelt. (Frisör, florist, fotograf osv) Vi kommer göra maten själva, köper dricka från Tyskland, har en billig lokal med stolar/bord och porslin inräknat. Klänning köper jag från kina, och sambon har sin kostym och jag har hittat väst + plastrong på Ebay i passande färger.

    Så det går att hålla budgeten, men i vårt fall får vi göra mycket själva och får mycket hjälp av vänner och familj.

    Det enda som vi inte inräknat är bröllopsresa då vi ska önska oss bidrag till det i present.

  • Lina o Peter

    Grattis mammab! Va härligt!


    Humlan66 skrev 2009-10-25 21:06:31 följande:
    Måste fråga er en grej- Kan ni stanna upp ibland och fundera över om ni verkligen är rätta för varann. Är han den rätte för dig? När man är nykär eller när nykärheten har lagt sig lite men det ändå finns spår av nykärheten kvar, då är det svårt att tänka frammåt och realistigt.Men efter nått år så måste man ju märka om man pasar för varann- eller märker ni att allt inte är som det va i början men ni kör på iaf ? Dela gärna med er av era tankar?
    Vi har "bara" varit tillsammans i ca 3,5 år, men har känt varandra innan också. Peter är en klippa för mig, jag får fortfarande pirr i magen av honom, inte varje minut hela tiden, utan känslorna har djupnat och vi har lixom en slags lugn förståelse emellan oss. Oftast behöver vi inte prata utan kan läsa av varandras minspel och gester när det är nått, eller så ringer han till min telefon när jag står med den i handen och ska ringa honom osv. Låter mer koko än det är, det bara faller sig naturligt.

    Vi är också väldigt duktiga på att prata med varandra när det är nått, har aldrig skrikit eller kallat varandra dumma i huvudet eller värre saker. Jag är övertygad om att det är en bra gräns att inte överskrida, för börjar man säga sånt blir det lätt en gargong, och att bli kallad "fula ord" är bara onödigt, då saknas det en hjärncell eller två om man inte kan kommunicera bättre, -enligt mig iaf.

    Så ja, jag är 120% övertygad om att det här är min Mr. Right. Jag längtar efter vårt bröllop, men det är inte huvudsaken, mest njuter jag av dagen, att vi redan lever ihop, har barn och mår bra. Man ska inte leva för ett bröllop som bara är en enda dag, utan viktigast är ju att det överlag känns bra i hjärtat och gå på sin magkänsla, annars är bröllopet bortkastat, det kommer inte att lösa några problem direkt.

    Visst tjafsar vi också och blir irriterad på smågrejer, det är nog de flesta med jämna mellanrum. Men aldrig så vi tvekar på kärleken vi känner. Så fundera igenom dina känslor och försök avgöra vad det är som känns jobbigt, vad klumpen i magen betyder. Jag kan känna att alla bröllopsplaner tynger, och speciellt budgeten när det finns många hål att stoppa pengarna i.. :-P Kanske är så du känner? Eller går det djupare?

    Hoppas allt ordnar sig till det bästa! Många styrkekramar!
Svar på tråden Bröllop 2010 del8