• fru AM

    Vi fortsätter blanda och ge

    Vickan: hur ofta har du "diskreta förvärkar" och hur länge varar de?

    Hektor är ju också lång och smal. Men vår BVC-tant konstaterade mest att "ja, jag tror inte vi kan göra honom till en Michelingubbe ... varken du eller din man är ju såna". Så länge de inte går ner i vikt så håller hon sig lugn säger hon. Och så länge barnet ser friskt och glatt ut. Skön inställning.

    Bra rörelse mot pruttighet (eller för pruttighet ..., äh!). Lägg barnet på rygg, ta tag i fötterna och böj benen på barnet så att knäna trycker mot magen/bröstet. Håll fast några sekunder, sträck ut och upprepa. Då brukar det sätta fart i blöjan!

  • fru AM

    Håller tummarna för Vickan, herr Vickan och Trollet!

    Mina förlossningar (1 & 2) började utan förvarning mitt i natten med först 15 minuter mellan värkarna, sedan snabbt tätare på ett par timmar - vattenavgång inom 5 timmar från första värkkänningen ...

  • fru AM

    Cicci: Hektor har trilskats med maten tidigare (jag tror att jag beklagade mig härinne)- det var väl när han var 6 månader eller så. I hans fall har det avhjälpts genom att han får något att hålla i under matningen ? en leksak eller en sked, eller ännu hellre något ätbart: majskrok, brödstavar, en seg brödskalk. Så får man peta in en sked mat när lilla munnen öppnas för "leksaken". Du har säkert provat detta. Kanske vill Lillan äta själv ?? Kladdigt men i vissa fall tror jag att det är det enda som hjälper.

    Det är väldigt sällan som Hektor bara sitter och gapar och sväljer utan att hålla något själv i handen ? det är nog bara vid frukosten då han varit utan mat i 13 timmar ? Eller om vi är ute på stan och äter och det finns något extremt spännande att titta på ... Just nu verkar han vara mindre intresserad av mat - det går väl också i vågor för de där små. Men det är ju jättebra om du kollar så Skorpan inte har någon UVI eller så i botten (just kräkningar kan ju vara ett symptom. HAr du tagit tempen på henne? De kommer säkert fråga om hon haft feber)

  • fru AM

    BS: Grattis Iris på namnsdagen!

    Vad händer om de är ensamma hemma - din man och Iris? Är hon lika jäklig mot honom då? En idé skulle ju kunna vara att du åker bort ett tag med Astrid för att låta Iris och maken "hitta varandra". Eller om de åker bort över en helg ...? Men det har ni säkert redan tänkt på. Kram

  • fru AM

    Cicci: kanske kan du ta flytande alvedon på en tops och gnugga där tänderna är på väg? Jobbigt för er båda! Kram

  • fru AM

    Jag tror tanken är att flytande Alvedon direkt på onda stället ska ge lite lokal smärtlindring. Att dundra på med en hel Alvedondos i supp tror jag är onödigt.

    Nu har jag inte testat detta tops-tips själv eftersom inget av mina barn verkar ha haft problem vid tandsprickning - har bara hört talas om tipset och sparat det i rockärmen så att säga. Ska bli spännande att höra om det funkar för Skorpan (hoppas!).


    FruCicci skrev 2010-02-10 10:22:11 följande:
    VA? kan man göra så?? har jag aldrig hört.... intressant! men om man ger henne en vanglig alvedon, kanske det hjälper med då????har jag inte ens tänkt på.... tack för tipset!!!!!!!!!
  • fru AM

    BS: nu är ju Iris en väldigt envis (och förmodligen mycket intelligent) liten dam men tror du inte att hon och hennes pappa skulle få en annan relation om de tvingades vara ensamma lite längre än "en dag". Om Iris vet att hon snart får träffa dig och du kan hjälpa henne med vad det nu är som behövs göras så kan hon dissa sin pappa - men är det bara pappa till hands under en lite längre tidsperiod så måste hon ju förr eller senare nöja sig med honom? Kanske till och med börja vara lite gullig mot honom?

  • fru AM

    Men Nenne: det kan vara bra att ha hjälm när man är ute och går med barnvagnen också - minst ett par tre stycken att variera mellan.

  • fru AM

    Tycker nog du ska ha en röd med vita prickar på (som ett av Tomtebobarnen) också

  • fru AM

    Och så måste Pricken ha matchande hjälm(ar) också - det blir dyrt detta. Men fint!

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge