Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Vi fortsätter blanda och ge

    Men visst är det så att vår och sommar ställer extra (självpåtagna) krav om allt det du skriver om. Våga inte vara trist nog att motstå!

    På sätt o vis skönt om jag får dra igång min amningskoma snart, innan våren/sommaren o ljuset blir alltför påträngande.

    Vem orkar förresten leta efter påskpyntet någonstans i källaren. Hoppet finns att vi hittar det den dag vi har flyttat. Och varför hittar förresten alla andra hus i ett nafs, medan vi sitter kvar här o kinkar... vi är allt lite skrattretande i vår kräsenhet.

  • Liten med Mindre

    PB - Vad bra att du är mer uppåt!

    själv ska jag ta en sån där stärkande promenad ute - en kort o långsam stärkande promenad. Kanske dumpa lite förkylningsmediciner på apoteket, eller droghandeln som det heter här.

  • Liten med Mindre

    Vänner - det blir super att utbyta idéer när det kommer till standardmodellen och annat som är mer syskonrelaterat. Vi får väl skaffa ett privat forum så de andra inte tröttnar på oss.

    Vad gäller skor så var det betydligt värre med svullnaden förra gången - då var de enda skor jag kom i de där från Salomon. Tur att jag kan ha vinterkängorna denna gång. Men jag skulle ju inte klagat över en lagom sval sommar med stor fladdrig klänning...

    BS - Mindre vill ju oxå ha bort pappa till förmån för mamma för det mesta just nu. Trist för båda. FAst igår var det endel "bort mamma" med när det var nåt hon inte ville göra - vilket var mycket. Känner tyvärr att jag inte orkar med annat än mig själv o magen mentalt just nu, och de vibbarna når nog fram. Skönt att hon får vara hos dagmamman där det mesta är sig likt i alla fall!

    Och det där med att Astrid skriker när du är med Iris är nog något man får lära sig acceptera med andra barnet - de måste ju få tid själva med. Du o iris får väl konspirera mot skrik-Astrid när ni stjäl er lite gemensamtid.

    Pussel - Mindre förstår konceptet, men inte hur bitar passar ihop. Och köper man pussel till småbarn ska de vara hållbara av trä. Mindre fick en skoj pusselbok i present, men gnager gärna i sig av pussel"plupparna" som är i papper. Det blir svårt att passa ihop...

  • Liten med Mindre

    Är det någon som kan tipsa om en skön, lagom peppig tidning att köpa o götta ner sig i? Jag har inte riktigt ro att leta upp någon bra bok (brukar älska att läsa om gamla favoriter när jag är så här, men lusten är borta), tänkte att en tidning kunde göra susen.

    Träning, livsstil, resor...?
    Gissar att jag kan bli otålig att läsa om träning när jag knappt kan gå, men nåt lite inspirerande i allmänhet kanske finns?

  • Liten med Mindre

    Snaily - kramisar! Vad skönt att de hörde av sig! Hoppas de har rätt i sina prognoser!

    Ore - vilken jobbig granne! Här räcker det med lappmaffian, de ringer inte på direkt o knorrar. Och med nya systemet går det ju inte att ta sig in på någon annans tid heller längre, eller utnyttja den tid som någon glömt. På gott och ont...

    Här är det fortfarande inget spännande. Grynet ligger nog mer högt än lågt, flyter väl på alla gaser... Mindre ligger och låter som jag vet inte vad i sängen, blandning av ambulans, fågel och "Bro och bro och breja" - eller nåt sånt.

    FruE - massor med lycka till imorgon!!!

    Ska nog fixa med lite bilder, fika och sova om det nu går.

  • Liten med Mindre

    Vickan - sticker ut hakan lite och säger att vår vagn som egentligen hade 2-4 veckors leveranstid råkade finnas en hemma i lager...

    Funderar fortfarande på hur man ska bädda en sån där liten liggdel dock. Förut hade vi ju en stor åkpåse ovanpå madrassen i mjuka liggdelen. Men nu finns vaken lös madrass (inbyggd mjuk botten) eller plats för dunåkpåsen. Någon med tips för bäddning av liten liggdel??? Finns tunna bra åkpåsar?

  • Liten med Mindre

    AM - vi tyckte påsen funkade jättebra för Mindre. Bara stoppa ner henne med innekläderna på - ingen overall att bråttla med i centrum ect. Men hon kom ju i januari, och inte mars som Grynet. Det får bli någon handduk löst i botten för att fånga smuts o kräk, och sen gissningsvis overallen plus fleecefilt. Tänkte slippa köpa extra påse.

  • Liten med Mindre

    Åh - palsternacka som är gott. Inte i puré förstås, men rostad i ugnen eller i soppa.

    koko - Mindre föll för puréad och passerad majs, då släppte det med matandet, i alla fall lite grann. Det var passeringen som gjorde det. Bara för att det var så eländigt jobbigt att göra egen som jag slet med då.

    Vad gäller vagn kommer vi ju även ha tillgång till enkelvagnen som går att bädda bäst jag vill, så det är ju bara när båda barnen ska med som lill-liften ska bäddas.

  • Liten med Mindre

    Liten uppdatering från bb

    Vi kom in halv sex och 06:47 kom vår lille SON ut!
    Bråttom hade han, från 6cm öppen till född tog 12 minuter...

    Han har massor med mörkt hår och är helt ljuvligt söt...
    Alla mår bra, men är lite trötta

  • Liten med Mindre

    Äsch - orkar inte läsa ikapp igen ikväll...

    Hej hej!
    Nu är vi hemma med lillskrutten, spännande, nervöst, jobbigt, skoj. Allt på en gång. Tajmar så väl med mammablues etc.

    Vi stannade 2 nätter på BB, mest för att slippa åka in igen o ta prover etc. Vill inte behöva passa tider på ett tag. Med ett barn var det svårt, med 2 krävs det nog lite övning.

    Historien då, lagom fort i början och ett rasande tempo på slutet.

    Värkarna började vid 21 på tisdagkvällen. Funderade några timmar över om det var sammandragningar som gjorde ont pga gaser, eller om det var the real thing. Vore ju pinsamt att ringa föräldrarna för att jag är bubblig i magen... Men tidigare sammandragningar har inte direkt kommit en gång i kvarten.

    Försökte sova utan framgång - så lätt när man ligger o klockar för att se om det håller tiden. Ringde in barnvakterna lite efter midnatt för att de skulle vara på plats när det ev blev bråttom. De kom en timme senare och alla kunde gå och lägga sig igen vid 2. Vi ringde BB innan vi försökte sova, mest som förvarning/koll - 12 min mellan värkar. Just då var det fullt, men de tyckte ju ändå att vi skulle återkomma senare.

    Låg till strax före 5 då jag klockade 6 min mellan värk. Det ökade ju farten varje gång jag varit uppe - så nattvilan var nog bra för tempot i det hela.

    Taxiresan - gräslig som alltid, kom fram till SöS halv 6. Vi räknade på 3 min värkar när jag kom in, men BM sa att det var 5 min. Inskrivning o undersökning strax före 6, då gick vattnet och jag var visst öppen 5 cm. Värkarna blir riktigt täta men på något sätt klarar jag mig med andning tills 6.30.

    Börjar med lustgas och vid nästa undersökning 6.40 är jag öppen 6 cm. Hade i förlossningsbrevet skrivit att jag helst prövar någon annan ställning än sittande/liggande denna gång, så barnmorskan hjälper mig runt på knä (fast hon trodde det nog inte skulle gå pga värkarna). Lutar mig mot den uppresta madrassen och värkkaoset bryter ut 6.41 (läser innantill i journalen - ingen av oss hann riktigt med). Både BM o jag känner att det går för fort och ingen av oss kan hålla emot. Försöker få ner mig igen men det blir att luta ner madrassen så att jag halvligger på mage.

    får lite panik att jag inte kan hålla emot krystningarna, var ju nyss öppen 6 cm. Men snart säger BM att jag kan släppa efter och krysta lite försiktigt - jo det är ju lätt!?!

    Minns bara de två krystningarna som födde fram lillkillen, resten var automatiska om de nu var fler än så.
    6.47 föddes vår lilla klimp, lite medtagen hörde jag där jag stod bakvänd. Ur makens perspektiv var det värre eftersom han såg att han var blå och lealös. Men efter 20 sekunders gnugg med handduk kom några skrik i ökande styrka och BM blev nöjd. Puh!

    Nu är han en rätt godmodig kille som sover och äter och bajsar. Att komma hem och visa honom för storasyster som fick klämma och känna på en filt på golvet var magiskt. Hon klappade lite, sprang sen o hämtade först en bok att läsa för lillebror, sen doktors väskan för att ge brorsan en översyn med samtliga instrument. Sen var han friskförklarad o godkänd. Mormor o morfar blev lite nervösa av behanlingen, men det gick fint.

    Nu är väl känslorna blandade mellan syster o bror. Känner mig lite nervös inför vardagen, men vi har ju rätt gott om tid med maken hemma vilket underlättar. Men ändå - skillnaden mellan ett o två barn, att ha någon mer att pyssla om är stor.

    Ska sluta nu och se om jag kan väcka sovnissen för en slurk ur en av de sprängfylla bomberna. Tror inte han hunnit gå ner mycket i vikt, och nu bara äter han o sover, så det måste gå uppåt.

    Trevlig kväll. Återkommer när tillvaron stabiliserat sig, smygläser kanske något tills dess.

    Sovgott!

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge