• Tinga

    Vi fortsätter blanda och ge

    Lappis - åh vad bra att utredningen tar fart nu! Har din man kunnat charma en soctant ska han väl kunna charma två. Ska vi likna utredningsstarten med en glad gubbe på ÄL-sticka? För att få barnbesked måste ju vara detsamma som ett plus.

    Sweet - det är säkert en klen tröst, men vi har också ganska kinkiga och gnälliga barn därhemma just nu. De är ju i ungefär samma ålder, så det kanske är en fas de ska igenom nu? Lite trist är det iallafall, när det mest är gnäll. Vad kul med besök från Sverige! Glad påsk och kram på dig med!

    Så skönt att ha fyra dagars ledigt framför sig nu; ska bara ta sig igenom den här dagen också.

  • Tinga
    nennesjuttioåtta skrev 2010-04-01 08:51:56 följande:
    Tinga Åååh din kamp med maten och dina barn är så beundransvärd!
    Jag börjar undra när jag ska få ta emot en medalj från kungen, som andra tappra medborgare får.
  • Tinga

    AM - hittar du sommarhuslänken får du gärna inboxa mig också.

  • Tinga

    PB - usch, vilken ångest! Men tack och lov att det bara var i sömnen, och inget riktigt blod. Har du helt uteslutit att göra gravtest före den 9:e? Tänkte att det kanske skulle hjälpa dig att testa vid äggplock + 14 dagar, för att inte dra ut på plågan längre än nödvändigt? Tänker på dig! Kramar!

  • Tinga

    PB - fast om man först får ett plus och sen mens, så är det ju inte mens utan missfall. Iallafall om jag fattat rätt; dvs man kan få minus fast det är plus, men man kan aldrig få plus om det egentligen är minus. Det var väl det här Nenne råkade ut för på sin första ivf; ett plus som blev ett missfall. I det fallet var hon ju ändå glad att hon testat, för att det åtminstone visat att det varit något först, även om det gick åt skogen sedan. Vad jag gissar kan man väl knappast få ett plus om inte embryot fäst, så då får man ju åtminstone veta att den delen av processen funkat. Sen kan ju mycket hända under själva utvecklingen av fostret, men ju mer man vet som funkat, desto bättre måste det ju vara (för att bedöma sannolikheten att nästa försök ska lyckas, för det aktuella fallet är ju redan kört då).

    Jösses vad jag babblar! Hoppas att det går att förstå åtminstone något av vad jag menar.

  • Tinga

    Mrs B ? grattis till jobb! Även om det är ett vik så är det ju ändå sex veckor med fast inkomst.

    BS ? usch, har ni också råkat ut för magsjuka.

    Vänner ? såklart att jag orkade läsa hela din förlossningsberättelse. Intressant läsning, och skönt att höra att det på det hela taget kändes som en OK förlossning för dig, åtminstone till slut, efteråt, när du pratat med barnmorskan. Tack för att du delade med dig!

    PB - *drar ett streck för ännu en blödningsfri dag* Trist med bråk med sambon, men skönt att ni är på rätt köl igen.

    Snorkis ? passa på att njuta av de 100 lyckliga dagarna, som den andra trimestern ibland kallas. Skönt att du mår bra nu.

    Här hade vi planerat för stor påskmiddag imorgon, med 15 gäster, men Puff har åkt på kräksjuka, så vi fick ställa in. Trist när man har förberett och ställt in sig på något, men allra värst är det förstås för Puff, som har haft en jättejobbig dag. Hans aptit har det inte varit något fel på, men varje gång vi försökt ge honom en normal mängd välling har magen slagit bakut och så har det blivit nya kräkningar och diarré. Frampå eftermiddagen fick vi stålsätta oss och bara ge pyttesmå mängder i taget, och nu verkar det gå åt rätt håll. Men fatta vad svårt det är att inte ge sitt barn mat när det skriker efter det, med tanke på vår historia. Nu hoppas vi iallafall att det har vänt, så att natten blir lugn och Puff vaknar lite gladare och piggare imorgon.

  • Tinga

    Om ett par veckor ska vi ha en barnfri helg, så nu ska jag kolla upp lite grejer, så att vi kan bestämma oss för vad vi ska hitta på.

  • Tinga

    PB - åh, nej! Jag lider verkligen med dig, men tänker fortsätta hoppas in i det sista. Många kramar!

    Här är det också elände. Puff fortsatte att kräka inatt och fick värre och värre diarré, samtidigt som han i princip inte kunde sova, utan bara låg och snodde i sängen hela tiden. Imorse såg han ut som ett lik, så maken tog honom till barnakuten. Det visade sig att han är uttorkad, och saltbalansen är inget bra heller, så det dropp de räknat med att kunna ge på fyra timmar kommer nu att ta mellan 1 och 2 dygn att ge. Jag ska vila middag en stund nu, tillsammans med Piff (som fortsatt är frisk) och sen ska jag bort till sjukhuset och avlösa maken.

  • Tinga

    Lycka till, Parnassia! Spännande att det är på gång nu.

    Grattis på födelsedagen, Vickan!

    PB - skickar ett gäng kramar till!

    Rapport ifrån sjukstugan: Puff sov gott hela natten (till skillnad från igår natt), och får fortfarande dropp. Saltbalansen har rättat till sig nu (han tappade vätska, men inte salter, så de behövde tillföra mer vätska för att balansen skulle bli rätt), men det måste göras långsamt för att kroppen inte ska "chockas". Därför blir vi kvar på sjukhuset åtminstone tills imorgon. Han ser iallafall mycket friskare ut nu, även om han sovit mycket idag. Å andra sidan har han ju en natts förlorad sömn att ta igen. Vid lunchtid fick han lite juice och smörgåsrån, så förhoppningsvis ska magen ha lugnat ner sig nu.

    Jag har varit hemma och duschat nu, men ska tillbaka till sjukhuset igen, för att spendera natten där. Jag har lättare för att sova där än vad maken har, så därför är det bättre att jag är där under "nattskiftet".

  • Tinga

    Tack för alla kramar från er, sötnosar!

    Izzie - hej! På neo sade de till oss att spädbarn, dit väl en tremånaders får räknas, inte blir magsjuka, så hoppas att din kompis barn klarar sig.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge