• Tinga

    Vi fortsätter blanda och ge

    Lapinette skrev 2010-04-15 21:57:30 följande:


    Tinga - trist att mina bilder inte är digitala så kunde jag skicka över från de ställen vi besökte när jag var där. Åkte runt i dryga 3 veckor och så massor!
    Det får helt enkelt bli en semester i Japan så småningom, så att jag hinner se alla underbara platser du nämner.
  • Tinga

    Jag ska flyga till Frankfurt på torsdag i nästa vecka, men då får jag verkligen hoppas att det här askmolnet är borta.

    Mrs B - blir det PM ikväll?

  • Tinga

    God morgon, förresten! Jag var visst först idag. Undrar när det hände senast?!?

    FREEEEEEDAAAAG!

  • Tinga

    Nenne - har tyvärr inga bra Nancy-tips, men det är väl bra träning inför sömnlösa nätter framöver.

    Kommer ni att fälla ihop vagnen så ofta då att det är ett stort problem att den är knasig att fälla ihop? Det viktigaste måste väl vara att den är bra att köra och verkar vettig för barnet, eller?

  • Tinga
    nennesjuttioåtta skrev 2010-04-16 08:38:33 följande:
    God morgon Tinga, förresten. Förlåt, jag är lite gramse idag.
  • Tinga

    Muggles - Snaily kanske också har bett om restaurangtips, men det var jag som frågade senast, tror jag. Tack för tipset oavsett; tapas låter som en bra idé när man är några stycken som ska enas om vad man ska äta.

    Skit med tanten! Kram!

  • Tinga
    snaily skrev 2010-04-16 14:13:02 följande:
    Tinga - Snodde jag dina restaurangtips, hi hi! Det var nog absolut du som efterfrågade det nyligen. Men du, vi kan dela på tipsen.
    Visst kan vi dela, bara ni inte snor ett bord för oss när vi tänkte gå dit.
  • Tinga

    AM - jag vet inte hur många gånger jag sagt upp mig som förälder (och skrivit om det här), så jag förstår hur du känner. Egentligen tycker jag att det inte är konstigare att man ibland blir trött på sina barn, än att man blir trött på sin man eller sina kollegor, eller så. Kram på dig!

    Snaily - trist med dina föräldrars reaktion. Mina svärföräldrar blev heller inte sådär himlastormande glada när vi berättade för dem, som vi trodde att de skulle bli, men å andra sidan hade de flera missfall innan min man blev till, så kanske vågade de därför inte glädjas i början. Det kanske är något liknande i dina föräldrars fall? Kram på dig med!

    Vilken härlig barnfri helg maken och jag har haft! Precis vad vi behövde för att ladda batterierna efter magsjuka och annat elände vi haft på sistone. Vi har ätit gott, sovit gott och länge, shoppat en del och bara haft det bra tillsammans. Super! Ikväll var det jättemysigt att hämta barnen igen, och att få känna deras armar runt halsen och smällkyssar mitt på munnen.

    Lappis - om du startar en ny resetråd ska jag berätta mer om middagen hos PM där.

  • Tinga

    MSW - antar att ett litet grattis är på sin plats?

    AM - hoppas att du får en trevli (barnfri?) dag i Götet!

    Koko - hoppas att du fick avlösning igår och en någorlunda god natts sömn, så att du kunnat jaga bort tröttheten. Kram!

    Apropå shopping kan du nog lägga ner din ångest, åtminstone om du jämför med mig , för det blev ett och annat inköp i helgen som var. Bl a köpte vi en sådan här lampa till vardagsrummet dhssek.shop.crossroads.se/cord-lamp. Den ska stå precis bredvid vår Stringhylla, och i den funderar vi på att placera en sådan här lampa www.scandinaviandesign.com/shop/productimages.php&iImageId=1195 . Tror ni att det kan bli snyggt? De är ju lite lika varandra i stilen, fast ändå olika. Det enda jag funderar på är om Orrefors-lampan kan bli irriterande för att ljuset ger ett mönster? (Vi kommer troligen att välja en lampa med "ränder" istället för prickar.) Lampan ska ju stå inne i hyllan, så skenet blir ju ändå rätt så begränsat av hyllplanen.

    Utöver lampshopping köpte vi en sådan här tekanna www.danskdesign.nu/stelton-potter-tea-pot-soft-black-p-3128.html&osCsid=14576904a68af27fe8d72ccc793017d6 . Nu "måste" vi köpa nya temuggar också, för de vi har från Höganäs i blått, grönt och gult passar ju inte till den här. En del kläder lyckades vi också köpa, plus att vi var på Brios fabriksförsäljning i Osby och köpte en del leksaker inför barnens födelsedag.

    Jag har inte köpt särskilt mycket varken kläder eller annat den senaste tiden, så det var kul att göra ett ordentligt "ryck".

  • Tinga

    BS - hoppas att dagen blir bättre vad det lider. Kram!

  • Tinga

    Koko - jag håller med om att den lilla lampans fot inte är något vidare, fast jag tyckte att man inte lade märke så mycket till den när lampan är tänd. Frågan är iofs om vi vill att lampan ska vara en snygg detalj även när den är släckt? Tål att tänkas på! Finessen med den här lampan är annars att den är ganska låg, vilket den måste vara, eftersom den ska stå mellan två hyllplan. Fast det finns kanske någon här som har något annat tips på en snygg, låg lampa?

  • Tinga

    AM - på din sammanfattning låter det som att du är nöjd med dagen, även om den innehöll både positivt och negativt. Blir det fler besök?

    Om någon fortfarande minns det berättade jag ju för ett par månader sedan om det usla lönebud jag fick på min nya tjänst. Idag, efter typ 100 år, kom min chef tillbaka med ett motbud, vilket visade sig vara 4.5% för att lösa mig från res- och övertid. Från början föreslog han ju 2.5% så det var ett fall framåt, men jag begärde 10% och hade i nödfall kunnat gå ner till 9%, så vi står ju rätt långt ifrån varandra. Jag tackade nej på stående fot, så nu blir avtalet så att jag fortsätter att rapportera både res- och övertid. Känns helt OK för mig, för då vet jag att jag åtminstone inte kommer att förlora någonting, utan få betalt för den tid jag verkligen reser och arbetar. Skönt att ha kommit till en lösning. Dessutom fick jag beröm av chefen, som tyckte att jag kommit in bra i jobbat och redan visat att jag tar ett ordentligt ansvar för mina områden.

  • Tinga

    AM - ja, jag kände att det här förmodligen är den enda gången jag kommer att sitta i "driver's seat" i en löneförhandling på det här företaget, så då gäller det att utnyttja sitt övertag. Det var ju företaget som ville avlösa mig, inte jag som ville bli avlöst, och då får de minsann betala vad det kostar (enligt min taxa ).

    Vickan - vad bra att din sociala situation i hålan börjar bli bättre. Ibland får man göra saker som normalt sett inte är ens grej, för att knyta lite kontakter. Kul att det händer saker!

  • Tinga

    Vickan - kan du ta och stoppa ner en busig Puff i din "fängelsehåla" också; han är hopplös med sömnen just nu. Flera kvällar har det tagit 2(!) h för honom att somna och sen vaknar han 1-2 h tidigare än normalt, så det börjar bli väldigt korta nätter här. Igår kväll somnade han kl. 21 och sen vaknade han ändå 5.45 imorse. Humöret blir ju därefter... Kanske någon som har något bra tips?

    Oms - vad kämpigt ni verkar ha det med tonåringen, men ni gör ju ett strålande jobb. Tänk om alla tonåringar hade någon som jobbade och kämpade så mycket med dem. Starkt jobbat!

    AM - den där båten såg ju super ut!

  • Tinga

    Hej, hej!

    Ligger hopplöst efter i tråden, med mailen, med arbetsuppgifterna i stort och med städningen hemma efter att ha gått kurs hela veckan, men nu är det fredag! Tjoho! Hinner tyvärr inte hänga här idag heller, men vill berömma Nennes fina mage som jag såg i galleriet.

    Imorgon ska maken iväg på svensexa hela dagen, så jag har "hyrt in" min syster hela dagen, för utflykt till Skånes Djurpark med barnen. Ska bli kul! Djurparker är särskilt kul på våren tycker jag, när det finns en massa "bebisar" där.

  • Tinga

     


    Telis skrev 2010-04-23 10:42:38 följande:
    alltså när jag var gravid, inte nu
Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge