Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Vi fortsätter blanda och ge

    Apropå skrämmas:

    frågade pappan som hämtdade sin son här idag ifall de nu verkligen inte kollar OS, när hans son nu inte ens visste vad OS var.
    Det gör de inte.
    Jag sa till pojken

    "jamen det är ju JÄTTESPÄNNANDE med OS, det hörde du väl igår?"

    "Åh men alltså ni skrek ju så jättemycket så himlarns!"

    "ja där skrämde vi dig allt lite lille pöjk. Menar du att din mamma aldrig skrike sådär?"

    "Joo det gör hon"

    "Jaså när då?"

    *både min son och pojken i en mun*

    "När hon blir arg på mej"



    (fast sonen pekade och sa honom istället för mej då)

    Rätt skönt att höra att inte bara jag skriker när jag blir arg.

  • passionsblomman

    Blivande: Vaddå för land är det som är "ditt land" *helt ovetande*

    BS, nä men principen att du ska vara sjukskriven är en del i det hela. Den andra är att ni ju iallafall får möjligheten att du kan avlastas hemma om maken är hemma också.
    Skönt att din bilresa gick bra förresten!

  • passionsblomman

    Vickan VÄLKOMMEN HEM! visst känns det lite konstigt att ha den där lilla krabaten där? Vi tittade på varandra och sa "men herregud, ska VI ha allt ansvar nu för den här? Kommer ingen och hämtar honom snart...?"

    Porchez, usch vad tråkigt med så jobbiga begravningar.
    Det är klart att det tar tid att landa i att någon du älskar är borta! *kramar*

    Kikade in inatt för att skrika mig hes över grabbarna grus i Svenska skidlandslaget, men det passade så dåligt in i stämningen i tården så jag höll klaffen.
    Men NU: Shiiiiiiiiiiit vilka underbara killar och gudihimmelen vad vi skrek och hoppade härhemma! Fullt ös! Jag kunde inte gå och lägga mig för allt adrenalin, så jag var uppe till sådär en halv fem och kollade på "Den förste riddaren" med Sean Connóry och Richard Geere.
    Apropå det där ämnet vi hade för en tid sedan med fria besök i duschen eller hur det hette...

    ..är det bara jag i hela tråden som tycker målvakts-Henke i tre kronor ser... trevlig...ut? Lite som Bygglovs-Matte?

    Jaja, skratta ni.

  • passionsblomman

    Hahah! vad TROR du!!! Jag bölade innan han grät, och sa dessutom precis till sambon: Nu har Elofsson antingen brutit ihop i tårar eller hoppat sönder studion. Då kom han i bild, så då bölade jag såklart ännu mer.
    Jag blev tillräckligt rörd bara när man i spåret såg deras lag-anda. Kramarna i målfållan...ojojoj...VA! Jagmenar Anders Södergren, vilken jäkla hjälte!

    Jag såg sista 1,5 varvet en gång till inatt. Det var lika roligt då....


    Telis skrev 2010-02-21 16:30:01 följande:
    PB, såg du när Per Elofsson grät?! Då grät jag med.
  • passionsblomman

    Vi har också skottat igen. Helt galet!

    Och så kom jag på att jag har en massa fågelmat kvar, men det har vräkt ner så mycket att det inte går att komma fram till trädet med matbehållarna. Alltså har jag påbörjat projekt Mata Småfåglarna Trots Djupsnö och jag kan säga att när man kör ner spaden dä det inte är skottat alls, så sjunker den väldigt långt ner innan den tar i vad som borde vara marken....

    Fläskpannkaka gjorde jag. Det är gott!

  • passionsblomman

    Och apropå gråta: går det nu lika dåligt igen för Helena Jonsson, så står jag bara inte ut! Då måste jag gråta för det istället.

  • passionsblomman

    Porchez, Huslig? *kikar mig omkring*
    Om jag skulle få besök av en husmor av gammaldags märke skulle jag nog få smisk på bara stjärten med kvasten tror jag. Här har inte hänt mycket på huslighetsfronten på länge...
    Men jag måste ju ge mitt barn lite mat ibland iallafall.
    Och då gillar jag husmanskost. Men här blir det inget över av fläskpannkakan. Den är slut...

    Stek gjorde jag häromveckan.Kalvstek. Jag var skitnervös för vi har sällan köpt kött i bit sådär. Mest kätt äter vi på sommaren eftersom min smabo är helt galen i att grilla. Men steken blev jättebra faktiskt och nu när jag köpte kotlett på bit så körde jag den också i ugnen. Det blev ju jättegott. jag ska börja göra i ugnen oftare! Sås blir det ju om man tar skyn och lite mjöl vatten och grädde. Svamp är gott också.

  • passionsblomman

    MSW, Jo, jag undrade verkligen vad han sysslade med!
    Det visade sig att en förälder på det kalas sonen igårkväll var på hade undrat ifall vi hade intercom-telefoner i huset eller hur vi höll kontakten...sedan konstaterade han själv att nämen man har ju mobilerna numera så det är väl lugnt.

    Men när sambon senare vid 02.30 ringde IGEN - för att säga godnatt (!), då fick jag nog och sa "ät bajs din gamla krokodil ifall jag inte är värd att gå nerför trappen för" och la på.

    Sedan gick jag själv upp, ställde mig i sovrummet med händerna i sidorna och tittade stint på honom. Han låg och skrattade så hela sängen guppade. Knäppskallen.

    Och Jo, vi kommer nog att hamna väldans lika EA och jag tror jag. Min spraystart är nu den 25, sedan får vi väl se hur länge det dröjer till blödning då. Usch vad nervös jag blev nu.

    Snälla, påminn mig- var ÄR det nu igen för värden som gått upp som är bra? Jag måste ha teflon i skallen... *skäms*

  • passionsblomman

    Vickan, du kommer att behöva amningskoppar. Köp dem samtidigt med amningsinläggen på apoteket. Det är som en liten burk med hål i som man sätter över det bröst man inte just matar ifrån. Den mjölk som rinner ner i den är perfekt att sedan hälla upp på flaska eller frysa in ifall ni framöver behöver ha mat åt lilleman vid något barnvaktstillfälle eller så.
    Låt gära mjölken skvimpa runt vårtan ett tag, för att smörja med bröstmjölk är perfa mot sprickor och sår.

    Ja skulle klippa isär bindor så länge om jag var du. De tar ju en del vätska. Du kan också försiktigt pumpa ur lite mjölk. Helst bara gnom att stryka böröstet för hand, så du inte stimulerar ytterligare produktion.

    Se till att skaffa ett par värmeinlägg också. det är INTE roligt att få mjölkstockning nämligen och nu är det vinter.
    jag hade mina JÄMT tills det blev varmt ute och klarade mig med bara mindre känningar.

    Om du har sådär mycket mjölk kan du också fundera på ifall du har ork och lust att bidra till neonatalens ständiga vädjan om mjölk.
    Jag gav ca 30 liter mjölk till dem, men tyvärr skulle jag inte ha lämnat allt på en gång som jag gjorde. De får bara ta två bakterieprov på varje inlämning nämligen och det är vanligt att det är för hög halt av bakterier. oftast bara helt ofarliga från mamman och barnet. MEN eftersombarnen på neo är så känsliga är det rigoröst med kollen. Iallafall behöll de mjölken och ringde dagen därpå och undrade ifall jag var villig att ge mjölken vidare till cancerforskningen. Coolt va?

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge